PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sakatat

mumin16
18-08-2009, 11:45
Arkadaşlar, dana yüreği yerine kuzu yüreği olur mu? Neden dana yüreğide diğer sakatatlar değil. Yararı tamamda daha büyük bir aşkla yedikleri kısımlar var mıdır?

Bora Ünver
18-08-2009, 11:52
Kuzu yüreği çok yağlı olacağı ve küçük olacağı için temizleseniz dahi ekonomik olmayacaktır.Onun için Dana yüreği öenrilir.Aynı zamanda domuz yüreği, hindi yüreği(bence en makulü) ile yapılmakta.

Diğer kısımlarda yüksek protein oranlarından dolayı önerilmemektedir.Özellikle karaciğer, dalak vb.

Ancak az oranda dana yüreği karışımına önerenler vardır ki Andrew Soh bu önerenlerin başında sayabilirim.

Ancak özellikle dalak ve karaciğer yüksek kan oranı dolayısı ile yemin suyu bozmasını çok hızlandırıyor.Onun için tavsiyem az oran %10-20 oranında koysanız da yemi balık unu, soya unu gibi sıkılaştıracak katkılarla hazırlamanızı, vitamini sıvı vitamin olarak kullanmamanızı öneririm.Yem dağılmadan balıkların koparacak şekilde hazırlanmalı ve kısa sürede bitirecek öğünler verilmelidir.

mumin16
18-08-2009, 11:57
Sağolasın üstat. Aslında kuzu yüreğini kullanmak zorunda kaldım, ve baktım ki çok daha iştahlı yiyorlar, sorayım dedim.