PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Discus Tankinda Filtre Sepet Yerleşimi

zombidix
29-05-2008, 14:37
110*50*70 ebatlı tankta 6 ad 10-12 cm 5 ad 5-7 cm ve 1 ad heckel (fo) olmak üzere 12 adet her çeşitten 2 adet olmak üzere discus besliyorum. tankta ayrıca 15 adet adet kırmızı burun tetra+15 adet kardinal neon+4 adet moly+5 adet cüce vatoz bulunmakta. su sabit 31 derecede. uv günde 4 saat çalışıyor. 2 adet eheım professıonel dış filtre + hava taşı ile eheim 500 hava motoru çalışıyor. floresan 2 adet 1 mavi+1 grolüx, günde 14 saat kadar açıkkalıyor bol bitki var hemen hemen her çeşit bitkiden var. 6 aylık bir tecrübem var. 60 cm lik bir mango kökü de akvaryumun içinde. kimyasal hiçbirşey kullanmıyorum. ph her ölçtüğümde 7,0 civarı çıkıyor.2 günde bir %25 su değişimi yapıyorum. 2 sefer yumurta aldım ama sonuçlanamadı. şu an 4 discus birbirlerine kur yapıyor. hiçbir kavga yok. benim sorum şu filtre sepetlerimi nelerle ve hangi sırayla doldurmalıyım. teşekkürler..

Discusmania
29-05-2008, 15:09
Merhabalar , öncelikle hoşgeldiniz, imza kısmına ad,soyad ,şehir bilgilerinizi girerseniz memnun oluruz, gelelim sorunuza, dış filtrelerde ekseriyetle su altta inip oradan süzüle süzüle üste doğru çıkmaktadır, bundan ötürü en alt sepete fiziki temizlik aracı olarak makarna/ sera biofibres ikinci katmanda eheim substrat veya sera siporax ile biyolojik filtrasyon son olarak en üst katta yani suyun son olarak çıkmış olduğu yere de elyaf koymalısınız. Kolaylıklar dilerim.

zombidix
29-05-2008, 15:50
teşekkür ederim. zaten bende de durum buna yakın. filtrelerden birinin orta gözünde kömür var ve 3 haftalık oldu. kömürü çıkarıp yerine torf koymak istiyorum. ama su değişimlerinde musluk suyu kullandiğim için anlık ph değişim probleminden kokuyorum.

hakanserin
29-05-2008, 16:35
Düzenli ölçümlerle bunun üstesinden gelirsiniz.pH aşırı düşerse torfu çıkartıp,bir miktar daha su değişimi yapıp dengeleyebilirsiniz.

zombidix
29-05-2008, 17:33
ben ph düşmesinden değil de yükselmesinden çekiniyordum. çünkü okuduklarım kadrıyla torf ekleyerek ph düşüklüğü ve üretim hedefliyorum. tankta düşük ve sabit ph elde edebilirsem beraberinde yapmak durumunda olduğum standart prosedür su değişikliklerinde ph ani yükselip tekrar torf sayesinde normale dönüşüne kadar geçen zamanda bir problem çıkmaz diyorsunuz. yanlış anlamadıysam. çünkü musluk suyuna kimyasal bir madde katıp da tanktaki ph ile eşitlemek istemiyorum. tekrar teşekkürler..

hakanserin
30-05-2008, 09:54
O şekilde kastetmemiştim.Diyelim ki torf eklediniz ve pH 5'e düştü.Bu değeri yükseltmek için çeşme suyu ekleyip yavaş yavaş dengeleyebilirsiniz anlamındaydı.

Sizin söylediğiniz bana pek mantıklı bir işmiş gibi gelmedi.Çünkü torf kısa sürede pH'ı düşürmez.Bunun dışında pH'taki iniş ve çıkışlar olumsuz bir etkendir.Yani anaçlarınızın bulunduğu tankta bu dalgalanmaya izin vermemeniz gerekir.Eğer yedek su depolayabileceğiniz akvaryumunuz veya kabınız varsa bu dediğiniz işlemi orada yapmanız daha uygun...

Son olarak tavsiyem,Torf kullanarak bunu sağlamanız zor ve zahmetli.Reverse osmosis filtre düşünmenizi tavsiye ederim.Ya da damacana su kullanmanız da bir çözüm olabilir.

zombidix
30-05-2008, 15:55
hocam teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alacağım. yedek tankım yok ama üretim için 100lt lık tank yaptıracaktım onu hızlandırayım o zaman. r/o yu şu an kullandığım 2 adet toplam 6 sepetlik filtrede sadece malzemeleri satın alarak yapabilmek için çeşitli kaynakları tarıyorum. bu konuda da öneriniz varsa alabilirim ben de sonuçları elbette sizinle paylaşırım.....

hakanserin
30-05-2008, 16:02
Malzeme alımı konusunda bende çok bilgili değilim.Alış veriş yaptığım tek bir yer yok.Genel olarak tüm piyasayı tarayıp uygun fiyatlıları bulmaya çalışıyorum.Genelde hobiciler arasında alım satımlar daha uygun oluyor.Sıfır malzemeler gerçekten toplamda çok tutuyor.
R/O cihazlarında fiyat aralığı o kadar geniş ki,insan şaşırıyor.800ytl olan da var,260ytl'ye satıyorum diyen de.. Ben discusu bırakan bir dostumdan aldığım için pek araştırmadım açıkçası...