Orijinalini görmek için tıklayınız : Mantar tedavisi.?
İsmail ÖZEL
26-05-2008, 11:05
İyi günler..Yeni balıklarımda mantar başlangıcı var..Yüzgeç uçlarında beyazlaşmalar (hafif pamuklaşma) oluşmaya başladı..Balıklar renklerini kararttı ve hareketleri yavaşladı..Ne yapabilirim.? Akvaryuma balıkları koymadan önce mikofish eklemiştim akvaryuma (akvaryum sıfırdan kurulmuştur)..Yardımlarınızı bekliyorum..
NOT: Sıfır kurulmuş bir akvaryumda bu problemin neden çıktığını anlamış değilim..:-s Neden olabilir yanlış birşey mi yaptım acaba.?
İsmail ÖZEL
26-05-2008, 11:25
Bir de yüzgeçlerini üst yüzgeçlerini kısmış durumdalar..:confused:
İsmail ÖZEL
26-05-2008, 11:55
Bir de yüzgeçlerini alt ve üst yüzgeçlerini kısmış durumdalar..suyun üst yüzeyine yakın yüzüyorlar..Biri yan olarak yatmış ve suyun üst yüzeyine yapışmış şekilde yüzmeye çalışıyor..:confused:
UndeR_DoG
26-05-2008, 13:16
Öncelikle geçmiş olsun...Akvaryumunuzu kurarken,suyunuzu kaç gün beklettiniz,hangi yöntemle kurdunuz(hangi ilaçları hangi sıra ile,dış filitre sürekli çalıştımı vs...)?sıfır kuruldu dediğiniz için bu soruları sordum...her ne kadar acemi olsamda,2-3 aylık uyduruk bir discus tecrübem var:)
sera'nın rehber kitapçıklarından birinin,mantar hastalıkları hakkındaki sayfasını aynen yazacağım.umarım faydalı olur...
Mantar hastalıkları
Mantarlar, her akvaryumda varolan ayrıştırıcı organizmalardır.Balık dışkısı gibi artık maddeleri kullandıkları için hijyen konusunda önemli bir katkıda bulunurlar.Bu nedenle,mantar sporları her zaman akvaryum suyunda mevcuttur.Mukoza zarı zarar görmediği sürece mantar balığa zarar vermez.Mukoza zarı,sporların girişini engelleyerek etkin bir koruma sağlar.Mantar sporları sadece deride tutunabilir ve incinme ya da parazit istilası olduğunda çoğalırlar.bu yüzden yakalama ya da nakil esnasında balığın derisinde hafifde olsa sıyrıklar oluştuğu taktirde derhal akvarum suyuna sera aqutan
ekleyiniz.Sera aqutan ,mukoza zarını koruyan ve hafif doku bozukluklarıyla sıyrıkları derhal kapatan bir bileşim içerir(benimde balığımın derisi sıyrıldı,aqutan ile 2-3 günde iyileşti).Daha kötü yaralanmaların ve derin sıyrıkların olması durumunda enfeksiyonu engellemek için derhal sera mycopur uygulayınız.Sera ectopur,sera mycopur'un verimini destekler,ilk aşamada ve yaralanmalardan sonra protozoaların ve bakterilerin neden olduğu ikincil enfeksiyonları önler.
Derideki sıyrık ve mantar oluşumu ile derideki sıyrık
sonrada ectopur my copur birde aqutan ın resmini koymuş...
Umarım faydalı olmuştur...
Azoo fungus treater diye bir ilaç var elimde.ne işe yaradığını ve prospektüs'ünü yazayım...
Mantar hastalık giderici.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumları için
Özellikleri:Azoo fungus treatmen,mantar hastalıklarına karşı etkilidir.Gözlerde,ağızda,yüzgeçlerde veya deride pamuklaşma şeklinde oluşan Mycelium'u tedavi eder.Ayrıca mantar kaynaklı yüzgeç çürümelerine ve Ichthyhonus(sanırım beyaz benek)hastalığına daha iyi gelir.
Kullanım şekli:
1-24 saatte bir,her 100 lt suya 10 ml ekleyin ve bunu 3 kere tekrarlayın.
2-önceden önlem almak için kullanımda,her 100 lt suya 5 ml ekleyin.
3-Uygulama sırasında aktif karbon kullanmayın.
4-Uygulama bittikten sonra %30 su değişimi yapın ve filtreye aktif karbonu ekleyin.
5-hem ana tanka,hem de karantina tanklarında kullanılabilir.
6-Kullanmadan önce iyice çalkalayın ve filtrenin su çıkışının yanına dökün.Kullanımdan sonra şişeyi sıkıca kapatın.çocukların ve ev hayvanlarının ulaşamayacağı bir yerde saklayın.
İÇİNDEKİLER:
1-melaşit yeşili.
2-metilen mavisi.
3-EDTA-Cu
4-Formalin
5-Povidone iodine
Yutmayın.Göze temas durumunda temiz su ile yıkayın ve hemen bir doktora başvurun.Son kullanma tarihi şişenin altındadır(:))
Umarım faydalı olmuştur.Tekrar geçmiş olsun.
Bir an önce iyi haberlerinizi almak dileği ile...
İyi günler.
Saygılar...
İsmail ÖZEL
26-05-2008, 19:08
Bir abimin dediği doğrultuda dış parazit olduğu kanaatine vardık..Sere Octapur ekledim akvaryuma..Yarın %25 su değişimi yapıp yeniden aynı dozda ekleyeceğim..3 gün aynı olayı uygulayacağım..Bakalım sonrasını görücez..İnş kayıp vermeden normale döndürebilirim..
İsmailcim geçmiş olsun öncelikle.Anlatmış olduğun tablo dış parazit,yeni tarnsfer olana balıklarda yeni akvaryumun suyu bakteri florasında dengesizliğe yol açıp dış parazite neden olabilmektedir.
Dış parazit konusunda Ankara suyu beni uzman yaptı,yaklaşık 1 yıl içerisinde tüm balıklarım dış parazit gecirdi.Yaklaşık 50 balıktan ölü sayım 2 tane.Dolayısıyla cok endişe deceğin bir hastalık değil .Sana tavsiyem 100 lt için 1 tablet permasol atman,havalandırmayı artırman,1 tatlı kaşığı tuz ilave edip,ışıklarını kapatman.En ağır günleri 3-4 gün,1 haftadan sonra mukoza atmayı keserler,toparlanmalrı 2 haftayı bulur.Bu süreçte dikkat edeceğin diğer şey ise yemeleme,fazla yemlemeden kaçınıp yiyebilcekleri kadar yem at.
Ayrıca sana tavsiyem 1 hafta su değişme,1 hafta sonunda %25 değişebilirsin.Dış parazit olan balıkda ilk hafta içerisinde su değişmek,balığı kaybetmemizin en büyük nedeni olduğunu düşünüyorum
İsmail ÖZEL
27-05-2008, 09:34
Ali abi dün kaan abiyle konuşup sera costapur ekledim akvaryuma kullanım talimatına göre ve sıcaklığı 34 dereceye çıkartıp akvaryumu ışıktan korumak için gazete ile kapladım..Ve 3 gün boyunca günlük %25 su değişimi yaparak aynı dozda costapur eklemeye karar verdik..Ama siz su değişimi yapmayın demişsiniz şimdi yapmayayım mı kararsız kaldım..:confused: Bide 100 lt su için mi 1 tatlı kaşığı tuz ekleyeyim.?Tuzun bir zararı olmaz dimi.?
İsmail ,sonuçta kaan da hastalıklar konusunda oldukça başarılı.Onun tedavisine başladıysan ,anlattığı şekilde devam et .saygılar.
İsmail ÖZEL
27-05-2008, 12:10
tmm abi konuştum kendisiyle zaten..çok sağol yardımın için..
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.