PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni akvaryum...

aburkut
26-05-2008, 01:21
merhaba arkadaşlar..
benim daha önce akvaryum merakı olan biriyim ancak 3-4 sene çeşitli nedenlerden dolayı ara vermek zorunda kaldım..
daha önce canlı doğuran, japon balıkları beslemiştim..
daha sonrada cichild yunus balıklarına baktıktan sonra ara vermek zorunda kaldım her neyse..
şimdi tekrar akvaryum kuracam hazırlıklara başladım..
kullanmayı düşündüğüm akvaryum ölçüleri:
100(b), 50(e), 60(h), cam cama olcak kısmet olursa tabi ki....
içinde aksesuar kum taş, bitki vb. kullanmayı düşünmüyorum..
şimdi geldik asıl sorularıma..
-discus akvaryumu nasıl kurulmalı nelere dikkat etmeliyim.
-yeni gelen akvaryumda temizlik nasıl yapılmalı.
-cam cama olacağı ve de filtre (dış filtre kullanmayı düşünüyorum) kaç gün boş çalıştırıp ekositem oluşturmak için ne kadar beklemeliyim.
-100,50,60 ölçülerindeki akvaryum da kullanmak için dış filtre, ısıtıcı, test kitleri vb. tecrübeli arkadaşlardan ve abilerimizin ekonomik ve de kullanışlı olması muhtemel modelleri nelerdir.
bunların konuların dışında tecrübeli arkadaşların belirtmek istedikleri ekleyebilirler..

sezginsergin
26-05-2008, 01:35
Merhabalar!
Akvaryuma cesmeden su doldurulur, akvaryumdaki suyun saatte min 3 katini (900l/h) dondurecek debi de dis filtre baglanilir, 1 adet Jager 300 W isitici 29-30`C ye ayarlanir.1,2 adet neon veya lepistes alinarak 15 gunde ekosistemin daha kolay ve guzel olusmasina yardimci olunulur.
Son olarak ta sebeke suyuna alismis, 6-8 adet yerli uretim yavru alinip, akvaryuma kuralina uygun bir bicimde nakli yapilarak hobiye baslanilir.Duzenli su degisimi yapilacagindan min 100ltlik yedek tanka da(2 adet 70ltlik cop kovasi tavsiye edilir)ihtiyac olacaktir bilginize.
Kolay gelsin.
Saygilar.