PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : discus için,hangi aralıklar ile hangi yemler verilmelidir?

UndeR_DoG
25-05-2008, 23:22
Merhaba sevgili dfc üyeleri,moderatörleri ve yöneticileri.

2-3 aydır, 2 tane blue diamond besliyorum(Eminönü'nden 4-5 cm lik yavru iken aldım).yaklaşık bir ay önce de bir tane madeni 1 ytl büyüklüğünde red turkuaz yavrusu aldım.balıkları aldığımdan beri,sera discus granülat ile besliyorum.2 hafta ila 1 ay dan beri tetra discus ve tetra pro yemi karıştırıp veriyorum.tetra pro,yuvarlak ve ufak bir pul yem.cuma akşamı,eminönü'nden bir tane red turkuaz ve blue turkuaz aldım.eve getirince ,balıkları suları ile bir kaba aldım ve damla damla akvaryumumun suyundan ekleyerek 2 saat boyunca alıştırdım.balıklar ilk su değişimime kadar gayet canlıydılar(desenleri,göz renkleri).yem yemelerinde bir problem yok fakat göz ve desen renkleri gittikçe soluyor.her ne ise sadede geleyim:)(nasıl yemleme yapacağımı sorana kadar balıkların öz geçmişini yazdım:)).
4 saatte bir tetra discus yanında kaç günde bir veya kaç öğünde bir dondurulmuş kan kurdu vermeliyim?veya her öğün tetra discus ile karışık dondurulmuş kan kurdumu vereyim ,yoksa sıft kan kurdumu vereyim?biraz karışık oldu ama:)...Şimdiden teşekkürler...
Saygılar...

sezginsergin
27-05-2008, 23:58
Gunde verebildiginiz kadar cok ogun, icerisine tetrabits(renklenmeye yardimci) katilmis dana yuregi karisimi vermek,su anki beslemenizden daha yararli olacaktir.Tabi bu ogunlerin sayisi arttikca sudaki nitrat artacagindan,nitrati azaltmak icin, su degisim orani ve sıklıgı arttirilmalidir.
Saygilar.

UndeR_DoG
28-05-2008, 12:11
şu tetra bits dediğimiz yem,japonlara parmağımız ile ezip toz yaptığımız ufak tabletli yemmi yoksa tetra discus tarzı granül yemlermi?şu an tetra discus ile besliyorum...
Saygılar.

hakanserin
30-05-2008, 16:33
Discusa yeni başladıysanız (öyle tahmin ediyorum,yanlışsam düzeltin lütfen) daha büyük boydaki balıkları tercih etmenizde fayda var.O boydaki balıklar,adaptasyon sorunu yaşayabilirler.Beslenmeleri ve su değişimleri daha hassas konudur.
Son bir önerim,yerli discus tercih etmenizdir.İstanbul'da oturuyor olmanız büyük avantaj.Forumlarda birçok üretici bulabilirsiniz.Eminönü'nden aldığınız balıklar daha büyük risk taşır.İnşallah balıklarınızda bir hastalık parazit vb birşey yoktur...