Orijinalini görmek için tıklayınız : Gammarus
Gammarus'u bizzat tecrübe eden arkadaşlar var mı?
Evet ben veriyorum. deliriyolar doğal ortamlarındada zaten onu yiyolar.su piresinden daha büyük canlı yemler hemde temiz sularda yaşadıkları için parazit riski az.Hemde bolca kaynağımda var.
Smallville
05-08-2009, 22:13
Evet ben veriyorum. deliriyolar doğal ortamlarındada zaten onu yiyolar.su piresinden daha büyük canlı yemler hemde temiz sularda yaşadıkları için parazit riski az.Hemde bolca kaynağımda var.
arkadaşım bunları nerden temin ediyorsun kaynağı neresi biggrin üeritimini yapabiliryormusn,daha önceleri üertiminle ilgili birkaç makale okumuştum
Hüseyin doğal su kaynaklarında başlarında çıkış yerlerinde oluyoo genelde üretim konusunda deneme yapmadım cünkü kaynak evimin yantarafında doğal ortamlarında ihtiyacımdan fazlası oluyo zaten.Bir kaç kez bi abime göndermeye calıştım yolda zai oldular yaz ayında sıcak olduğu için sanıyorum fazla oksijene ihtiyaç duyuyorlar.kışa tekrar göndermeyi deniyecam.
Bu canlı hoplayıp zıplayan bir canlıysa iznik gölünde inanılmaz ama inanılmaz miktarda var.
Smallville
06-08-2009, 14:45
Hüseyin doğal su kaynaklarında başlarında çıkış yerlerinde oluyoo genelde üretim konusunda deneme yapmadım cünkü kaynak evimin yantarafında doğal ortamlarında ihtiyacımdan fazlası oluyo zaten.Bir kaç kez bi abime göndermeye calıştım yolda zai oldular yaz ayında sıcak olduğu için sanıyorum fazla oksijene ihtiyaç duyuyorlar.kışa tekrar göndermeyi deniyecam.
evet haklısın havalar çok sıcak pek dayanmazlar bakalım ben araştırmaya başlarım yakında:D
Bu canlı hoplayıp zıplayan bir canlıysa iznik gölünde inanılmaz ama inanılmaz miktarda var.
evet öyle bir canlımış galiba çok kıpır kıpır birşey mümin beraber toplayalım ozaman ordan ama onlardanmı :confused: başka bi canlı toplamayalım sonra :D
Bu kayapa göletlerinin ordada inanılmaz var. Ama işte o mu bilmiyorum zıpır zıpır malukatlar.
http://www.fimr.fi/sv/tietoa/tulokaslajit/sv_SE/gammarus/_files/12076504320053498/default/Gammarus_tigrinus_color_www.jpg
tnemücrE
03-09-2009, 13:17
Geçen gün Küçükçekmece gölünün kenarında buna benzer fakat rengi daha koyu canlılar vardı. Adeta her yeri istila etmiştiler acaba Gammarus'mu?
Geçen gün Küçükçekmece gölünün kenarında buna benzer fakat rengi daha koyu canlılar vardı. Adeta her yeri istila etmiştiler acaba Gammarus'mu?
Evet aynen öyle :)
tnemücrE
03-09-2009, 14:02
Evet aynen öyle :)
Pazar günün programı belli oldu o zaman.
Bu canlıyı evde kücük bir akvaryumda besleyebilir ve hatta üretiminide sağlayabilirsiniz.Fakat suyu inanılmaz çabuk kirletiyorlar günde 2 veya3 kere su değiştirmeniz gerekecektir.
mustafaburuk
05-09-2009, 23:26
Ben köyde su içerken görmüştüm:confused:.Tabi şişeleyip eve getirdim.icon_lolAma diskuslar pek bakmadı:rolleyes:.bagajımda genelde bu gibi durumlar için mevcut kepçemi :Dkullandığım için hep irileri denk geldiğinden olsa gerek pek sevmediler.Birde şişede nekadar yaşar diye tecrübe edeyim dedim:rolleyes:.Sonuç olumsuz sabah cenaze merasimi vardı.:(
tnemücrE
07-09-2009, 17:24
Pazar günü K,Çekmece gölünden gammarus ları topladım. (İnşallah gammarus dur)
Toplaması biraz zor hepsi kumun altında kumu karıştırınca etrafa kaçışıp duruyorlar.
Önce tanka bir tane attım balıklar bunu görünce birden irkildiler ve hepsi peşine düştü yakalayanın mideye gitti. Daha sonra 15-20 adet birden attım resmen çıldırdılar. (Yalnız discuslarmı yoksa sadece benim balıklarım mı iyi avcı değiller.) Daha sonra tankın içinde hareket eden her şeyi canlı yem zannedip peşine düşmeye başladılar. Son olarak gammarus ları tanka atmadan önce biraz hırpalamak gerekiyor, çünkü canlı olarak attığınızda suyun üstünde kalıyorlar balıkların göremedikleri de suyun bittiği yerde kendilerini su dışına zıplatım cama yapıştırıyorlar.
Karabıyık
08-09-2009, 22:46
Bu bahsettiğiniz canlıyı (Gammarus) genelde hep, ava çıktığımda, dağlarda, soğuk ve temiz suların boşaldığı, hayvanların su içtiği temiz yalaklarda görüyorum. Hepte aklıma gelmiştir, bu canlılar iyi discus canlı yemi olur diye. Hem küçük boyları var, hemde çok temiz sularda gördüğümden, parazit riski az olduğu kanısındayım. Göllerde olanlarını bilemem icon_rolleyes
Fakat, gözlemlediğim kadarıyla çok ilginç hayvanlar,, aynı istakozlar gibi, yumurtalarını, kuyruk altlarındaki ayakçıklarda tutuyorlar,, Discuslar için mükemmel bir canlı yem olabilir yani icon_lol
Karabıyık
08-09-2009, 23:05
Arkadaşlar, yaptığım küçük bir araştırma sonucunda bu canlılarda %46 oranında protein mevcut olup, Calsiyum ve mineral olarakta çok zenginmiş.
Genelde kurutulmuşları, kaplumbağa ve kertenkele ek yemi olarak kullanılıyormuş. Özellikle kaplumbağaların kabuklarının sertleşmesindede çok önemli bir rolleri varmış :)))
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.