PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'nin İlk Kedi Balığı Forumu

gulay
30-07-2009, 16:41
Sevgili DFC üyeleri,

Yıllardır akvaryum hobisiyle içiçe yaşayan akvaristler olarak pek çoğumuzun akvaryumlarında bir dönem kedi balığı beslemişliği vardır. Birçoğumuz da ülkemizde albino veya bronz çöpçü adıyla satılan Corydoraslarla tanışmıştır. Kedi balıklarından sadece Corydorasların 200'den fazla türü bulunurken, vatoz olarak anılan Loricariidae ailesine mensup 800 kadar tür mevcuttur. Ülkemizde çöpçü ve vatoz olarak bilinen bu iki grubun toplam tür sayısının bile 1000'i aştığı düşünülürse, Türkiye'de hobinin bu kısmının ne kadar ilerlemeye açık olduğu aşikardır.

İşte bu yüzden kedibaliklari.com forumunu kurmaya karar verdik. Türlerle ilgili teknik konulardan biyotop kurulumlarına, türlerde deneyimli üyelerimizin yazdığı makalelerden yabancı akvaristlerin yazılarına kadar pek çok bilgiyi forumumuzda bulabileceksiniz. Ayrıca kedi balığı besleyenlerin ülkemizde karşılaştığı sorunlardan biri olan kedi balığı satış ve arama ilanlarını da forumumuza ekledik, buradan hobicilerin bıraktığı (belki de hep peşinde olduğunuz bir türün) ilanları takip edebilir; elinizde olup kullanmadığınız malzemeleri ve bitkileri de buradan değerlendirebilirsiniz.

Hobimizde beraberce daima ileri gitmeyi, bu konuda bizden ileride olan diğer uluslarla mesafemizi en kısa zamanda kapatmamızı diliyorum...

Forumumuza buradan ulaşabilirsiniz:
http://www.kedibaliklari.com/forum/

Saygılar, selamlar...

Tamer
30-07-2009, 18:56
Türe özel forumların ve Club'lerin artması genel ve ortak hobimiz olan akvaristliğin ( aquaristlik ) ülkemizde gelişmesi için çok önemli rol oynamaktadır, bu uğurda kedibalıkları.com'u kuran tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve daimi olmalarını diliyorum, başarılar....

umutcutuk
30-07-2009, 22:57
Hayırlı uğurlu olsun.
Hayalim salonuma içinde 4-5 adet yetişkin discus ve 9-10 adette L-333 vatoz olan bol bitkili bir akvaryum kurmak. Diğerleri kolay sayılır L serisi vatozlarında sizlerin aracılığınızla ülkemizde yaygınlaşıcağına eminim. Başarılar dilerim.

gulay
31-07-2009, 09:57
Türe özel forumların ve Club'lerin artması genel ve ortak hobimiz olan akvaristliğin ( aquaristlik ) ülkemizde gelişmesi için çok önemli rol oynamaktadır, bu uğurda kedibalıkları.com'u kuran tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum ve daimi olmalarını diliyorum, başarılar....

Desteğin ve güzel temennilerin için teşekkür ederim. Türe özgü forumların ülkemizde kurulması ve başarıyla sürdürülmesine en iyi örnek de Discus Fun Club zaten. Yabancı ülkelerde türe özgü forumlar ve klüpler kadar, Diskus Brief gibi tek tür üzerine çıkarılan pek çok dergi, e-dergi ve kitap mevcut. Her alanda olduğu gibi akvaristlikte de uzmanlaşmanın sağladığı ve sağlayacağı yararlar ortada, inşallah uzun vadede hepimiz hedeflerimize ulaşırız:)

Hayırlı uğurlu olsun.
Hayalim salonuma içinde 4-5 adet yetişkin discus ve 9-10 adette L-333 vatoz olan bol bitkili bir akvaryum kurmak. Diğerleri kolay sayılır L serisi vatozlarında sizlerin aracılığınızla ülkemizde yaygınlaşıcağına eminim. Başarılar dilerim.

Çok teşekkürler Umut Bey... Ben de şu an itibariyle her ne kadar discusları cama camda boylandırmaya çalışıyor olsam da ilerde discusları bitkili bir ortamda beslemeyi düşünüyorum. Sağlıklı discuslar bitkili bir ortamda nasıl görkemli bir görünüme sahipse, kalabalık vatoz veya cory sürüleri de bir o kadar etkileyici oluyorlar. Aynı ortamları paylaşan balıkların doğadakine benzer şekilde kaya, kütük, akıntılı/akıntısız, bol bitkili/bitkisiz gibi uygun özelliklerde hazırlanmış akvaryumlarda çok daha sağlıklı yaşadığına ve türe özgü davranışları rahatlıkla sergilediğine inanıyorum. Bu yüzden de foruma biyotop kurulumları bölümünü kurduk. Yurtdışında da sadece kedi balığına özgü (benim synodontisler gibi:D) biyotop akvaryumları kuran pek çok hobici var,ülkemizde de bu sayı artmalı dedik... Ve Ortak Alım bölümünü de Türkiye'de bulunmayan türleri topluca getirtebilmek amacıyla açtık...

zaferkrc
31-07-2009, 14:35
Duyduğumda da çok sevinmiştim. Hayırlı olsun. Başarılar dilerim, tebrikler...

discusturka
31-07-2009, 14:43
Gülay Hanım hayırlı olsun.

gulay
01-08-2009, 22:35
Duyduğumda da çok sevinmiştim. Hayırlı olsun. Başarılar dilerim, tebrikler...

Sizle konuştuğumuzdan bu yana 39 üyeye ulaştık Zafer Bey, yeni yazılar eklemeye başladık artık bakalım sonrası nolacak...biggrin

Gülay Hanım hayırlı olsun.

Çok teşekkürler Selçuk Bey...

mustafa güneş
02-08-2009, 03:50
hayırlı olsun ..

Barış ER
02-08-2009, 10:24
Hayırlısı olsun 41. üye benim...

Discusmania
02-08-2009, 21:55
Güzel düşünülmüş , gerekli bir forum, akvaryumlarda en yaygın türlerden olan kedi balıklarına ait bir forumun olması güzel olmuş, 48. üye de ben oldum.:)

bulent1991
03-08-2009, 00:20
Hayırlı olsun.

-----------
Bülent Acun
Ankara

gulay
04-08-2009, 12:27
Desteğiniz için teşekkür ederim...:) Yeni makaleler de ekledik, artık yavaş yavaş konu paylaşımlarına başlıyoruz...