PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yararlı bakteri

dexterturkey
24-05-2008, 18:33
Akvaryumumu kuralı 1 ayı geçti ,350 lt lik bir akvaryum.dış filtre kullanıyorum,şu andada 11 adet discus balığım var .Çeşme suyunu 24 saat dinlendirerek her gün dip çekimi yapıyorum.Sormak istediğim akvaryumu kurmadan önce akvaryumcunun tavsiyesi ile satın aldığım BENEFİCİAL BACTERİA BOOSTER adında bir ilacım var bunu kullanırsam akvaryumuma faydası olurmu?Percell adlı bir firmanın üretimi bu konuda bilgilendiren olursa sevinirim.

Tamer
24-05-2008, 18:55
Ürünü daha önce duymadım, ilk defa duyuyorum, Google'a BENEFİCİAL BACTERİA BOOSTER yazınca karşıma çıkan sitelerden bir kaçına baktım, havuzlarda biyolojik filtrasyonu başlatmak için kullanılan bakteri kültürü imiş, bunu şu aşamada veya filtrenizi temizledikten sonra yada çok yoğun %50 ve üzeri su değişimi yaptığınızda kullanabilrsiniz.

BIOLOGICAL FILTER STARTER

Biofilter Booster is a highly concentrated solution of beneficial bacteria that start up and maintain the biological filter in water gardens and koi ponds. Goldfish and koi continuously release harmful ammonia into the pond. Uneaten fish food and decaying algae also cause ammonia and nitrite build up. The beneficial bacteria in Biolofilter Booster quickly establish the biological filter and begin breaking down these harmful substances and improving water quality. Regular use of Biolfilter Booster helps the biological filter remain active all season long.

-Beneficial bacteria that starts and maintains a strong biological filter.
-Reduces the build up of toxic chemicals from fish waste and overfeeding.

tirnerf
25-05-2008, 10:54
Akvaryumumu kuralı 1 ayı geçti ,350 lt lik bir akvaryum.dış filtre kullanıyorum,şu andada 11 adet discus balığım var .Çeşme suyunu 24 saat dinlendirerek her gün dip çekimi yapıyorum.Sormak istediğim akvaryumu kurmadan önce akvaryumcunun tavsiyesi ile satın aldığım BENEFİCİAL BACTERİA BOOSTER adında bir ilacım var bunu kullanırsam akvaryumuma faydası olurmu?Percell adlı bir firmanın üretimi bu konuda bilgilendiren olursa sevinirim.

Hakan hocam,1 aydır kurulu olan akvaryumunuzda bakteri kültürünüz zaten oluşmuştur.Bu aşamadan sonra bence bakteri dengesine müdahale etmeyin.Tamer in de dediği gibi çok fazla su değiştiğinizde veya yeni bir akvaryum kurduğunuzda eklemenizi tavsiye ederim.Saygılar

dexterturkey
25-05-2008, 12:34
Bilgileriniz için teşekkürler