Orijinalini görmek için tıklayınız : Bebişleri Yaşatmayı Beceremedik..
Başlıkta dediğim gibi benmi beceremedim, teknik konularmı göz ardı edildi, yoksa balıklarımmı beceremedi bu işi anlayamadım. Discuslarım yaklaşık 4-6 ay'dır hemen hemen her hafta yumurtlamaktalar. Fakat örnek (aynı zamanda tahmin ediyorum) verecek olursak bir hafta erkeğin tekrar çiftleşme istemesinden dolayı yumurtalar yenmekte, bir hafta larvalar görünmeden komple hepsi beyazladığından yenmekte, bir hafta çok az larva göründüğünden yenmekte, bir hafta tüm larvalar çıktığı halde anne ve baba üzerine alamadan ölmekte ve yenmekte ve son günlerdede özellikle (turkuaz su kullanıyorum) tüm yumurtalar küflenerek pamukcuklanıyor, yani anlıyacağınız yavruları bir türlü büyütemedim :((.... İki adet üretim akvaryumum var ikisindede akvaryum silikonu SİYAH kullanıldı, bu yüzden sırtına alamamış olabilirlermi, çünkü ek yerleri çok silikonlu ve siyah bayağı bir abartılı olmuş.Ayrıca yumurtladıktan sonra elimden geldiğince az yemleme yapıyorum fakat yinede dipdeki pislikleri hergün alıp yeni su ekliyorum bundan olabilirmi. Saygılar;
http://img512.imageshack.us/img512/5568/dsc01954yf0.jpg
http://img517.imageshack.us/img517/8232/dsc02000fd1.jpg
http://img517.imageshack.us/img517/3633/dsc02028ma0.jpg
Aslında çok uyumlu bir çift fakat hala yavrularını alamadım maalesef..
discusturka
23-05-2008, 20:35
Ergin Bey bu denemelerin hepsini kayıt altında tutmamız gerekiyor. En azından iletkenlikleri ölçüp her denemede bir tecrübe edinmemiz lazım. R/O suz denemelerde yavru almak için biraz fazla şanslı olmak gerekiyor. İletkenlik başta olmak üzere diğer su değerlerini bilmeden bir yorum yapmak çok yanlış olur ve sizi bir yere getirmez. Eşin yumurta ve larva sayıları iyi sorunun eşten kaynaklandığını zannetmiyorum. Akvaryum silikonlarından da kaynaklandığını düşünmüyorum. Nitrit-Nitrat-Amonyak-İletkenlik-Ph değerleri yavru alınamayan çiftlerde sürekli kontrol edilmeli.Sağlıkla kalın...
İlginize teşekkürler;
R/O almak gerekiyorsa onuda alalım, birde öyle deneyelim bakalım. Saygılar;
Yavrularınız olsun istiyorsanız, beyaz silikonla yapılmış başka bir üretim tankına eşleri aktarın, bir RO edinin, ve çiftinizi 2 hafta dinlendirdikten sonra tekrar bir araya getirin, yumurtlamanın ardından mutlaka tel koyun, otalama olarak ph 6,5-6,8 ms:130-150 arası parametrelerde balıkların sağlık durumunda bir sıkıntı yok ise yavru alırsınız, kolay gelsin.
Ayrıca, Turkuaz suda yapay bir sudur. Bilgilerinize
diskusman
14-08-2008, 20:09
Cok üzücü ancak denemeye devam r/o cıhazı şart
Vedat Yılmaz
14-08-2008, 20:27
Ergin bey öncelikle bir tane R/o alın taşıma su ile değirmen dönmez,+Turquaz su zaten yavru almak için uygun bir su değil.Damla marka daha uygun ama dediğim gibi taşıma su ile değirmen dönmez bir R/o alın ve şeffaf silikonlu bir üretim tankında deneme yapın.
Üretim öncesi eşleri 2 hafta ayırın ve güzel bir bakım uygulayın daha sonra Su değerlerini iletkenlik 110 ms bu suyun ph değeri yaklaşık 6,5-7 arası olur ve ısıyı 28 dereceye ayarlayın balıkları bu akvaryuma gece aktarın sabah ilk ışıklarda aşıklar göz göze gelsin biggrin
İnşallah yüzünüz gülecektir.:)
burakaksu93
15-08-2008, 08:54
İletkenlik ne kadar düşük olursa okadar iyimi yoksa yüksek olması daha mı iyi?
Vedat Yılmaz
15-08-2008, 09:56
Burak bey, iletkenlik değeri çiftten çifte küçük değişklikler gösterebilir fakat genel olarak 80-120 ms aralığı en ideal değerler.50 ms de çıkabilir hatta 150 msde de.Çok düşük değerlerde yavrularda sakatlık gözlemlenebilir.
abdurrahman
15-08-2008, 09:57
Üretim için soruyorsanız 130-160 ms arası en uygundur.
Ergin bey hala bir sıkıntınız var ise (üretim ve yavruları büyütme konusunda)bende istanbuldayım, yardımcı olabıleceğimi düşünüyorum.Saygılarımla.
Vedat arkadaşıma katılıyorum. Bu değerler çiftin sperm ve yumurta yapısına göre değişim gösterir.
Bora TK.
18-08-2008, 18:12
Ergin bey,
Genel anlamda yazdıklarınızdan çıkardığım sonuç şu,
Hata sizden kaynaklanıyor, ne ekersen onu biçersin misali, balıklarınızın bir suçu yok(aslında sizi suçlamıyorum yazdıklarımı okuyunca anlarsınız)
Şimdi ben üretim ile ilgili su değerleri konusuna girmeyecem, DFC forumda ve üye arkadaşların zaten bu konuda yeterince yazıları var onlara dikkat edin.
"Sistem ve standart"
1- Balıklarınızı düzenli ve saatinde besleyin,
2- Balıklarınızın suyunu herzaman aynı oranda su değişimi yapın,(birgün %10 birgün %50 gibi yapmayın)
3- Sabah , öylen veya akşam bunlardan hangisi size daha uygunsa o saatlerde su değişimi yapın,
4- Konu çiftiniz olduğundan su değişimlerini ya sabah yada öğlen saatinde yapın, çünkü discuslar genelde akşam saatlerinde yumurtlarlar, yani aslında discus güvendiği su da yumurtlamayı tercih ederler,(gün içinde değişen suya adapte olurlar)
5- Yumurtlamasına emin olduğunuz dişi karnı dolu ise aman suyum uygun değil hemen bi su değişimi yapayım gibi bir ugulama yapmayın, bu sefer dişi mecburen yumurtlayacak ve erkek huysuzlanıp döllemeyecek,
6- Yumurtlama ve döllenme başarılı ise çiftlerinize aşırı yemleme ve aşırı su değişimi yapmayın,standart ölçüyü koruyun,(bazı çiftler tecrübeyle sabittir, su değişiminden huylanıp mevcut yumurtaları yedikten sonra tekrar yumurta dökerler)
7- Yumurta bakan yada yavrusunu üzerine almış çiftlerde daha önce kullanmamış olduğunuz yem türü denemeyin yada vermeyin,(tekrar üreme için tetikleyebilir)
8- Yumurtadan çıkan larvalar anne ve babanın üzerine çıktıktan sonraki gün %5 oranında üretim su ile aynı özellikleri taşıyan su ile değişim yapın(su aşırı kirlenme olmayacak çünkü 2 hafta boyunca anne ve babanın mukozası ile beslenecekler)
9- Yavrular anne ve babadan yeterince beslenmediğini düşündüğünüzde (yavru sayısına bağlı birde ebeveyinlerin durumu) artemia ile yavruları ilk bir kaç gün azar azar besleyin, ve su değişim oranlarını %10-15 arasında değişim yapın,
10- Her durumda istisnalar vardır, bunu siz belirleyin, bu yazdıklarımı okuduktan sonra nerde ve nasıl (hata demek istemiyorum) uygulama yaptıysanız bir karşılaştırma yapın ve gidişatı ona göre belirleyin,
Tekrar başarılar, ve sabırlı olun,,,
Aqua_discus
18-08-2008, 18:53
Eline sağlık abi,
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.