PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Bir Bağlayıcı:Muz

gulay
15-07-2009, 16:34
Ev yapımı yemlerde kimimiz hiçbir bağlayıcı kullanmıyor, kimimiz ise jelatin ya da agar agar (bir tür yosun) tercih ediyor... Sığır jelatinin bağırsaklarda besin emilimini azalttığı konuşulmuş ama ulaşılabilirlik açısından agar agara göre avantajı büyük. Agar agar ise bildiğim kadarıyla aktarlarda zor bulunuyor, bazen fahiş fiyatla bazen de sahtesiyle.

Muzun ev yapımı tariflerde yeraldığını biliyoruz ama besin içeriği haricinde muz bağlayıcı olarak da görev yapıyor:) Geçenlerde yem hazırlarken aklıma muz da koyabileceğim gelmişti fakat buzdolabında kalan tek muz orada epeydir bulunduğundan fazlasıyla olgunlaşmıştıicon_lol Bir zararı olabileceğini düşünüp koymaktan vazgeçtim. Daha sonra internetten mama tariflerini araştırırken "olgunlaşmış muz"un tariflere bağlayıcı olarak dahil edildiği bir tarif buldum... Aslında rengi kararan bir muzu, hafif yapışkan ve jelimsi yapısını düşünürsek bu kullanımı akla hayli yatkın geliyor:) Bunun üzerine bir sonraki mamamda muz kullandım ve sonuç olumluydu. Yemin içeriğinde başka bir değişiklik yapmamama rağmen balıkların daha çok hoşuna gitti ve suda daha az dağılıyor gibi görünmekte.

tnemücrE
15-07-2009, 17:00
Ben yemin akvaryumda fazla dağılmaması için donmuş yemi rendeliyorum daha sonra bir tabağa serip tekrar donmasını bekliyorum daha sonra tabağı akvaryuma daldırıyorum. Yemin dağılması minimuma iniyor hem de vatandaş tabaktan yem yemiş oluyor.

gulay
16-07-2009, 15:41
Ben yemin akvaryumda fazla dağılmaması için donmuş yemi rendeliyorum daha sonra bir tabağa serip tekrar donmasını bekliyorum daha sonra tabağı akvaryuma daldırıyorum. Yemin dağılması minimuma iniyor hem de vatandaş tabaktan yem yemiş oluyor.

Evet yemin rendelenerek verilmesi halinde daha kolay aldıklarını duymuştum. Tabaktan yem yeme duygusunu da tatmış oluyorlar böylece demek discuslarınızbiggrin

Muzun çok önemli bir artısı da yeme katılan sarmısağın kokusunu hafifletmesi. Özellikle de bu sıcak havalarda sarmısaklı yemin kokusu önceki yemime göre çok daha az rahatsız edici gelmekte;)

cihat35
16-07-2009, 16:34
Bende daha önce mamada muz kullanımı hakkında bir çok tarif okumuştum. Bunu üzerine muz hakkında biraz araştırma yaptım ve aşağıdaki bilgilere ulaştım.

Muz en besleyici ve en fazla kalorili meyvalardan biridir.

100 gramında 96 kalori bulunur.

Ayrıca 100 gramındaki 370 miligram potasyum ile en zengin potasyuma sahip meyvadır.

Muzun içersinde Provitamin A, E, B2, B6 ve C Vitaminleri, Niacin, Folik Asit, karbonhidrat ve bol miktarda diğer faydalı mineraller bulunur.

Kolesterol düşürücü etkisi vardır.

Zaman zaman enerji depolamak isteyen sporcular ve otomobil kullanırken yorulan sürücüler için ideal bir meyvedir.

Ezilmiş olarak ishale karşı etkin bir meyvedir.

Yüksek tansiyonu önler.

Ülser yaralarını tedavi eder.

İçersindeki sodyum ve potasyum kalbi güçlendirir.

Mutluluk hormonları Serotonin ve Salsolinol muz yiyenleri rahatlatır.

Sporcular için "yasal doping maddesi" olarak da anılır.

Besleyici özelliği sebebiyle bebek maması olarak kullanılmaya uygundur

Ağırlık gr....: 150
Protein......: 1.2
Karbonhidrat:
Yağ…........: 0.2
Kolestrol...:
Kalori….....: 100
Kalsiyum....: 9.8
Demir….......: 0.8
A vitamini...: 132
B1 vitamini.: 0.0
B2 vitamini.: 0.0
Niasin…......: 0.6

ogiler
16-07-2009, 21:13
Hem bağlayıcı olur hem besleyici.

yıldız
03-09-2009, 03:33
mükemmel bilgiler ellerinize saglık

CaN_BaKıR
03-09-2009, 04:24
Muz yerken bir seferinde Serrasalmus brandtii türü piranham akvaryumun kenarında bende istiyorum der gibi bana bakıyordu ve dayanamayıp bir parça muzu "acaba yer mi" merakı ile akvaryuma attım. Sanki kanlı bir et parçası atmışım gibi saldırdı kerata. Ve afiyetle de yedi...

Başka forumlarda da daha önce muz ve mısırın konusu defalarca geçmişti. Ama discus için hazırladığımız mamaya jelatin yerine bağlayıcı olarak katma fikri hiç oluşmamıştı kafamda.. Bir dahaki mama yapımımda muzda kullanacağım bakalım :)