PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yanık Discus

ahmetakk
18-02-2008, 17:03
Yanık kalmış ( gelişim bozukluğu nedeniyle küçük kalmış) discus daha sonra uygun koşullarda ve iyi beslenme ile büyümeye başlayabilirmi, bu konuda tecrübesi olan varmı.Şu ana kadar benim gözlemlerim tekrar büyümüyor yönünde.

İyi günler diliyorum.

cihan90
18-02-2008, 17:19
Ahmey Bey ben de bbüyümüyor diye biliyorum.Gözlemlerim de onu gösteriyor.Bende de bir tane red melon var yanık.Büyümüyor diye biliyorum ama ustalarımızın da yorumlarını bekliyorum...

SAYGILAR

aliosmanfelek
18-02-2008, 17:21
Ahmet bey resim varsa eklerseniz çok iyi olur. Bununla birlikte ileri derecede yanık kalmış discusların toplaması çok zor. Orta derece olanlar toparlasa bile yeterli boyuta ulaşamıyor. Genelde dişiyse hiçbir surette büyümüyor sadece kalınlaşıyor. Erkek ise çok az büyüme gösterebiliyor.

tirnerf
18-02-2008, 19:23
Ahmet hocam,yeni bir konuya vesile oldunuz.Tecrübeli arkadaşlarımızla discus neden zayıf ve küçük kalır bunun nedenini paylaşmak isterim.

Benim görüşüme göre,sindirim sistemine yerleşen Ascariasis(yuvarlak kurt enfestasyonu),Kancalı kurt(ancylostomiasis ve necatoriasis),Enterobius vermicularis,Tirichuris tirichuria,Strongyloides stercolaris ve trichostronogylus colubriformis' vb. parazitlere bağlı olarak geliştiğini düşünüyorum.Bu tür parazitler discusun bir anda ölümüne neden olmadan,sindirim sisteminin çalışmasını bozarak balığın gelişimi ve kilo almasını engellemektedir.Çok erken dönemde fark edildiği takdirde,uygun ilaç tedavisi ile balığın normale dönebilceğini düşünüyorum.

Sizlerinde görüşlerini bekliyorum,saygılar

Vedat Yılmaz
18-02-2008, 21:12
Ahmet bey resim varsa eklerseniz çok iyi olur. Bununla birlikte ileri derecede yanık kalmış discusların toplaması çok zor. Orta derece olanlar toparlasa bile yeterli boyuta ulaşamıyor. Genelde dişiyse hiçbir surette büyümüyor sadece kalınlaşıyor. Erkek ise çok az büyüme gösterebiliyor.
Ali bey'e tamamen katılıyorum.Yanık kalan discusun zAfiyeti fazla ilerlemişse malesef pek düzelme şansı olmuyor.

hasan
18-02-2008, 22:35
Arkadaşlar Balıkları takip ettiğimizde hastalığı önleyebiliyoruz. Tabi bunun için deneyim sahibi olduktan sonra başardığımızı inkar edemeyiz. Bunun içinde Ali arkadaşımızın dediği gibi zamanında müdale vücut bozukluğu olsa dahi balık gelişim göstermekte ve yavru alınmakta .

ahmetakk
20-02-2008, 22:02
Gelişme bozukluğu olan discusum, 1,5 yaşında , eşsiz 2 kez yumurtladı , yaklaşık 7 cm civarında.

brhmone
22-07-2008, 19:38
Gelişim bozukluğunu nasıl anlayabiliriz? Yeni aldığımız discusun normal mi anormal mi geliştiğini neye göre belirleyebiliriz? Discusun yüzündeki ve vücudundaki siyah noktalar kalıcı mıdır? Cevaplar için teşekkürler...
ibrahim GÜRBÜZ
İSTANBUL

fetih60
24-07-2010, 21:44
Ahmet hocam,yeni bir konuya vesile oldunuz.Tecrübeli arkadaşlarımızla discus neden zayıf ve küçük kalır bunun nedenini paylaşmak isterim.

Benim görüşüme göre,sindirim sistemine yerleşen Ascariasis(yuvarlak kurt enfestasyonu),Kancalı kurt(ancylostomiasis ve necatoriasis),Enterobius vermicularis,Tirichuris tirichuria,Strongyloides stercolaris ve trichostronogylus colubriformis' vb. parazitlere bağlı olarak geliştiğini düşünüyorum.Bu tür parazitler discusun bir anda ölümüne neden olmadan,sindirim sisteminin çalışmasını bozarak balığın gelişimi ve kilo almasını engellemektedir.Çok erken dönemde fark edildiği takdirde,uygun ilaç tedavisi ile balığın normale dönebilceğini düşünüyorum.

Sizlerinde görüşlerini bekliyorum,saygılar

uygun ilaç tedavisi nedir hocam, biz bilmeyen arkadaşlara sizin gibi deneyimli üyeler söylerse çok yardımcı olursunuz. Zira 12 discusumdan 4 tanesi bu vaziyetteler diğerleri 7-8 cm ye ulaştıkları halde 4 tanesi 2-2,5 cm hala aldığım gibi hiç büyümediler gelişmiyorlar ve karalar.

ilaç isimleri ve tedavi şekli hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

discus doktoru
24-07-2010, 23:21
Gelişim bozukluğu olan discusların toplaması ve gelişimine devam etmesi neredeyse imkansız.Yavru discuslarda bu olay yaygın olur gelişemezler ve çoğu ölür.5-6 cm yanık kalan dıscus büyütülebilir ama gelişimleri 10 cm kadar olur ve normal discus göre büyüme yavaştır.