Orijinalini görmek için tıklayınız : Balıklarda sürtünme
Slm arkadaşlar balıkları ayın 15 inde ankaradan getirtdim,tanka koyalı 7 gün oldu.11 balıktan ikisini kaybettim malesef (bu ölen ikisi hiç yem yemedi).Balıklarımda dış parazit var yunus ve sarı prenseste bu sorunu tanka tuz koyarak hallediyordum.Balıklarımı 2 gün evvel tanktan aldığım suda permasol banyosu yaptırdım.3 adet Permasolu küçük su şişesinde erittim ve 20 lt suya 100 damla koyarak 5 dk banyo yaptırdım.Balıkların 2-3 tanesinde hala kaşınma ve sık solunum devam ediyor.Tedaviye nekadar ve ne aralıklarla devam etmem gerek ve uyguladığım yöntem doğrumu?Balıkların Diğerlerindede kaşınma var ama onlar kadar sık değil.Yem yemelerinde herhangi bir sorun yok.Siz arkadaşların tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.
Şenol Dalkıran
21-05-2008, 22:54
Hakan bey,tuz uygulaması discuslarda da var,deneyebilirsiniz.Bazı arkadaşlar 50 lt ye 1 çorba kaşığı koyuyor,bazıları 100 lt ye bir yemek kaşığı gelecek şekilde tuz atıyor.Permasol banyosunu 100 lt de yapmanız etkili olmaz,ben bir ara 1 permasolu eritip 10 lt gibi bir suda balığı 3 dakika tutarak tedavi etmiştim.İlaçın yoğun olduğunu düşünüyorsanız isterseniz 2 dakika tutun,buda sorunu çözebilir.Ben bu uygulamayı 3 gün yaptım.Bu arada su değişimlerini her gün yaptığınızı kabul ediyorum.
Şenol bey tedaviyi ana tankta değil 20 lt de uyguluyorum,tuz ana tanka ilk kurulumdan sonra atmıştım ama 3 çorba kaşığı idi.Su değişimlerinde tuz eklemediğim için tuz oranı baya azalmıştır.Su değişimini günlük yapıyorum fakat balıkları çeşme suyuna alıştırmak için çeşmeden dinlenmiş ve ısı eşitlenmiş su ile 5-10 lt den fazla yapmıyorum,sadece bugün 20-25 lt değiştim.Bu 2. banyo uygulamam.İnşallah kurtulurlar.
Saygılar.
Şenol Dalkıran
21-05-2008, 23:26
Litreyi yanlış okumuşum,yanlız su değişimleri çok az,tankınız kaç lt ve balık sayısı ve filitre sisteminiz nedir acaba.
Akvaryum 330 lt akvaryumda hava taşı,tetra 1200 dış filtre,mango kökü ve pipo filtre var.Su değişimini az yapmamın sebebi ise balıkları yavaş yavaş çeşme suyuna alıştırmak için azar azar değiştiriyorum.Şu an tankta pH7.5-iletkenlik 221 ms.Saygılar.
sezginsergin
22-05-2008, 10:47
Ben dis parazit olup ta yem yemeyen cok az balik gordum, baliklarinizin dis parazit olduklarindan emin olmalisiniz oncelikle.Benim sahsi gorusum baliklarinizin ic parazitten dolayi oldugu yonundedir.Ancak kasinma problemine gelirsek;
akvaryumdan suyunu alacaginiz 12,5ltlik kovaya bir permasol tablet eriterek,baliklarinizi 5dk bu suda bekleter, 30 saatte bir toplam 5 kur yaptiginizda dis parazitten buyuk olcude kurtulmus olacaksiniz.
Saygilar,kolay gelsin.
Sezgin bey dış parazit oldunu biliyorum,daha önce malawi beslerkende başıma geldi.Bende zaten söylediniz yönteme yakın bir yöntem uyguluyorum.Ginede verdiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Saygılar.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.