Orijinalini görmek için tıklayınız : Yem katkısı olarak uygunmudur?
xxxobiwanxxx
22-06-2009, 22:37
Arkadaşlar 2 gün önce baharatçıdan aldığım bir ürünün üzerindeki analizleri sizlerle paylaşıp yem içerisinde kullanılıp,kullanılamıyacağını öğrenmek istiyorum.Öncelikle malzeme saftır.İsmi yorumlardan sonra söyleyeceğim.:D
mg/lt
Potasyum 10715
Bakır 7,77
Demir 12.61
Magnezyum 657
Fosfor 802
Sodyum 111
Kalsiyum 3897
Çinko 10.06
Mangan 6.04
Keçiboynuzu olmasın? :)
Hiç kullananı duymadım, bende kullanmadım.
xxxobiwanxxx
22-06-2009, 22:43
Offf biz discusculardan hiçbirşey saklanmıyor.İçerik olarak kullanıma uygunmudur?Malum bakır içerikli olması düşündürüyor.Fakat balıklar için oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum.
Dana yüreğiyle kıyaslıyorum,
Demir oranı yüksek, bakır içeriyor ve mangan var.Bunların ne ölçüde etki yapacağını bilmiyorum araştırmak gerekli.Ama afrodizyak etkisi olduğu kesin. :)
xxxobiwanxxx
22-06-2009, 23:07
Arkadaşlardan olumsuz bir yorum gelmez ise 1 hafta sonra hazırlayacağım dana yüreği mama içeriğinde kullanıp denemek istiyorum.
Keçi boynuzu posasının bağlayıcı özelliği de var .Antiparantez belirteyim.
( agar agar veya jelatin yerine)
Sevgili adaşım, eğer bu ürün keçiboynuzu ise ve çok ince toz kıvamında ise mamaya eklenebilir ve denenebilir, neticede deneme yanılma en iyi icat şeklidir, gelişmelerden haberdar edersen memnun oluruz...
içindeki şeker oranı beni düşündürüyor açıkçası. daha önce muhabbet ettiğim bir arkadaşım yaşadığım bir hastalıkla mücadele sırasında suya biraz şeker atmamı balıkların şeker hastasındaki gibi tepki vereceği gibi birşeylerden bahsetmişti. konuyla ilgili bilgisi olan varsa ayrıntılarını öğrenmek isterim.....
xxxobiwanxxx
23-06-2009, 22:05
Sevgili adaşım, eğer bu ürün keçiboynuzu ise ve çok ince toz kıvamında ise mamaya eklenebilir ve denenebilir, neticede deneme yanılma en iyi icat şeklidir, gelişmelerden haberdar edersen memnun oluruz...
Bu ürün toz kıvamında saf keçiboynuzu özü diye satılıyor.Küçük paket halinde ve inanılmaz fiyatı 2.50 tl.Eğer gerçekten balıklar üzerinde şifahi bir etkisi olacaksa deneyeceğim.Sonuçları buradan paylaşırım.Önce tabii ufak bir miktar ile başlamak lazım.Malum sultanların ağız tadına gelmez ise yemi zayi etmeyelim.
xxxobiwanxxx
11-07-2009, 19:25
Başlıkta belirttiğim gibi yem katkısı olarak kullanmayı düşündüğüm keçiboynuzu özünü 3 gün önce hazırladığım yeme karıştırdım.500 gr yüreğe 1 çorba kaşığı spriluna ve 1 çorba kaşığı keçiboynuzu özü 5 diş sarımsak,toz yemler ve 1 adet yumurta az miktarda çörek otu ilave ettim.Daha önce hazırladığım yemide gayet güzel yiyorlardı fakat bu bambaşka birşey oldu.Balıklarım yem yemek için birbirlerinin üzerine çıkıyorlar.Şimdi sıra balıkların gelişim sürecini takip etmeye geldi.Onuda kısmet olursa buradan paylaşacağım.
Arasıra balıklara böyle şeyler vermenin yararı gerçekten çok oluyor.
merhabalar, bulduğunuz ürünün kısmen besin analizini veriyorsunuz, mamaya karıştırmanın faydalı olduğunu düşünüyorsunuz. Peki discus için hazırlanacak mama besin analizini biliyormusunuz.Eğer bunu biliyorsanız rasyonuz için bulduğunuz ürün fayda ve zararlarını tesbit etmeniz çok kolay olur. Bu yazıdan esinlenerek discus için gereken protein/amino asit, yağ,vitamin ,mineral ve benzeri değerler hakkında bilgisi olan ve paylaşmak isteyen olur mu? Yeni bir konu açmak mı gerekir?
saygılarımla,
xxxobiwanxxx
15-07-2009, 23:23
Şahsen sorduğunuz konu hakkında pek bilgim yok.Bahsettiğim katkı maddesini kullanırken sonucun ne olacağını bile bilmiyordum,şimdiye kadar en küçük bir yan etkisini görmedim.Fakat discusların doğal hayatlarında diyetlerinin %80 oranında bitkisel olduğunu biliyoruz.Buradan yola çıkarsak bizler balıklarımızda kullandığımız yürek yem ile onlara doping etkisi yapıyoruz.Bu arada parazitlerden uzak tutabilmek için su değişimi,sarımsak ve ısı faktörünü kullanıyoruz.Tabiiki konuya vakıf olan arkadaşlar söylediğiniz gibi besin değerlerinin orantılarına bir netlik getirirse çok güzel olur.
Benim incelediğim kadarıyla,discus beslenmesinde %45 protein, % 8-20 yağ, olabilir.Yavru discuslar için protein oranı % 50-60 olabilir.Bunun yanı sıra karbonhidrat gereklimi ne düzeyde, vitaminler A,B,C,D,E,K VE H ihtiyaç seviyeleri ne düzeyde, mineral seviyeleri ne olmalı hakkında zaman bulabildiğim ölçüde araştırmaların devam ediyor.Bu konudaki bilgilerimi paylaşmaya devam edeceğim.Ayrıca yeni bir üye olmamdan dolayı geçmişte bu noktaya mutlaka değinilmiş olabilir ancak ben ulaşamadım, bu konuda diğer üyelerden de katılım bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.