PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Discus ve tatil yemleri

counter
22-06-2009, 16:13
1 hafta ( 9 gün ) tatil müddetince diğer akvaryumlar için kullanılan tatil yemleri discus için de kullanılırmı ?
Yemleme makinası haricinde başka hangi seçenek ile discuslarımı bırakabilirim.

Tatilden önceki 1 hafta gereğinden fazla ve sık yemleme ve günde % 100 aralıklarla su değişimi artı tatil süresince de ( 8-9 gün )tatil yemlerinden düşünüyorum
Tatil dönüşü kötü sürprizle karşılaşırmıyım ??
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

ihsano
22-06-2009, 17:08
Bildiğim kadarıyla discuslar için tatil yemi yok. Diğer balıklar için olan kireç gibi olan yem discuslarınızın ne kadar işine yarar bilemem.

Eğer tankınız yeni kurulmuş değil, oturmuş suyu olan bir tank ise balıklarınız bir aya kadar aç kalabilirler. Ancak bu da büyük risktir. Tatil dönüşünüzde, yemlenemediği için zayıflamaya başlayan balıklarınızda zaten mevcut olan bazı parazitlerin aktif hale geldiklerini ya da başka hastalık belirtilerini görebilirsiniz (iç/dış/solungaç paraziti vb.)

En ideali yemleme makinesi bence. 25-30 TL gibi fiyatlardan başlıyor makineler. Siz yem makinesi hariç demişsiniz ama bunu tekrar düşünün.

Savaş AYDIN
22-06-2009, 19:28
Muzaffer bey yem makinesi alacaksınız veya discus besleyen bir arkadaşınıza emanet edeceksiniz.

counter
23-06-2009, 08:05
Arkadaşlar böyle söyleyeceğinizi baştan tahmin ettiğim için zaten """"-yem makinası """" hariç diye belirttim.

7 tane akvaryumdan hangi birine yem makinası alabilirim? :confused:
Belki başka bir pratik çözümünüz vardır diye sormuştum...

Tatil yemi olmaz derken o yemin içeriğini bilip veya daha önce deneyip ve olmayacağını gördüğünüz içinmi tatil yemi olmaz diyorsunuz ?