Orijinalini görmek için tıklayınız : yumurtadan yeni çıkan yavrularda yem
yeni çıkan yavrulara hangi yemler daha uygundur?:confused:
Yumurtadan yeni çıkmış yavru balıkların besinleri arasında yer alan enfüzvuarların önemi büyüktür, özellikle artemia yiyebilecek olgunluğa erişmemiş yavrular, bu tek hücreli mikroorganizmalarla mutlaka beslenmelidir.
Enfüzvuar üretimi oldukça basittir öncelikle orta boy bir kavanozu yarıya kadar akvaryum suyu ile dolduruyoruz içine güneşte kurutulmuş muz kabuğu ve 1 parça kuş başı tabir ettiğimiz eti hafif ezerek atıyoruz, kavanozu hafif güneş alan aydınlık bir yere koyuyoruz 2 veya 3 gün sonra suyun üzerinde beyaz bir tortu oluştuğunu görürseniz enfüzvuarlar artık hazır demektir.
Bu arada eğer muz kabuğu yoksa alternatif olarak onun yerine çiğ patates kabuğu, hafif kararmış marul veya kıvırcık hatta ıspanak yaprağı bile işinizi görecektir.
En önemli konu enfüzvuarları zaten hassas olan yavru balıklara bulundukları suyun kalitesini bozmadan vermektir bunun için enfüzvuarların bulunduğu kavanozun üstteki beyaz tortu olan kısmından bir kahve fincanı kadar suyu karıştırmadan alıyoruz, aldığımız suyu sık gözenekli bir kumaş parçası ile süzüyoruz ben bu iş için temiz bir fanila kullanıyorum gerçekten işe yarıyor, enfüzvuarlar kumaş parçasının üstünde tortu şeklinde kalacaktır bunu direk balıklara verebileceğiniz gibi, ben genelde akvaryumdan bir miktar su alıyorum süzdüğüm enfüzvuarları içine koyuyorum sonra bir kaşık yardımı ile yavrulara veriyorum.
Bol Yavrulu Günler Dileğiyle,
Yazan : Faruk Karakaşer
Kaynak labirent dünyası.
umutcutuk
17-06-2009, 11:02
Profil bölümünden ad soyad bilgilerinizi girerseniz size hitap etmemiz daha kolay olur. Discus yavruları serbest yüzüşe geçtikten itibaren ilk dört gün ebeveynlerinin mucozasıyla beslenirler. Anketteki micron şıkkının ne anlama geldiğini pek anlayamadım açıklarsanız sevinirim. Saygılar...
MİCRON çok küçük toz,pudra yem piyasada sera hicron vb ürünler mevcut yavrular ebeveylerden beslenemediği durumlarda ve free üretimlerde kullanıla bilmesi yönünden enfuzvuar tek hücreli bakteriler.Profilimde isim soyisim kayıtlı fakat görünmüyorum yardımcı olursanız sevinirim
umutcutuk
17-06-2009, 11:41
Mikron milimetrenin binde birine eşit uzunluk birimi anlamına geldiği için sera micron ticari isimli yemi kastettiğinizi belirtmeniz iyi oldu:). Free üretim derken parazit free yani suni üretimden bahsediyorsanız eğer bu işi Türkiye'de yapabilen sayılı insan var bunlarında kendilerine göre yöntemleri var. Yöntemlerini açıklayanlar olduğu gibi açıklamayanlarda var. Eğer bu konuyu merak ediyorsanız bu konuyla ilgili forumda birkaç konu mevcut. Bu işi çok az kişi yaptığı için ve bir çoğuda sır olarak sakladığı için açtığınız anketin beklediğiniz sonucu vermeyeceği kanaatindeyim. Zira suni büyütme uygulamasını kendi yapmamış kişinin bu soruya cevap vermesi yanlış olacaktır.
Teşekkürler Umut bey yinede bir umutla bekleyeceğim sırlar değil paylaşımlar bizi biryerlere götürür inşallah anket beni yanıltmaz.Saygılar.
Onur Bey,
Konu geçeli uzun bir zaman geçmiş ama yazdıklarınızı şimdi farkettim.
Muhtemelen bu yöntemi kullanmayı bırakıp diğer başlıkta bahsettiğiniz yöntemi kullanıyorsunuzdur diye düşünüyorum ama aklıma takılan 2 noktaya yanıt verebilirseniz sevinirim.
... En önemli konu enfüzvuarları zaten hassas olan yavru balıklara bulundukları suyun kalitesini bozmadan vermektir bunun için enfüzvuarların bulunduğu kavanozun üstteki beyaz tortu olan kısmından bir kahve fincanı kadar suyu karıştırmadan alıyoruz, aldığımız suyu sık gözenekli bir kumaş parçası ile süzüyoruz ben bu iş için temiz bir fanila kullanıyorum gerçekten işe yarıyor, enfüzvuarlar kumaş parçasının üstünde tortu şeklinde kalacaktır bunu direk balıklara verebileceğiniz gibi, ben genelde akvaryumdan bir miktar su alıyorum süzdüğüm enfüzvuarları içine koyuyorum sonra bir kaşık yardımı ile yavrulara veriyorum.
İnfüseria bahsettiğiniz şekilde hazırlandıktan sonra üremeye başlıyor mu? Eğer üreme oluyor ise, bunun periyodu konusunda bilgi verebilir misiniz. Yoksa bir kaç fincan alıp yüzeydeki infüseria bitince yeniden mi hazırlıyorsunuz?
Bu arada eğer muz kabuğu yoksa alternatif olarak onun yerine çiğ patates kabuğu, hafif kararmış marul veya kıvırcık hatta ıspanak yaprağı bile işinizi görecektir.
Diğer maddeler de muz kabuğu gibi güneşte kurutulmuş olarak mı kullanılıyor? Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla marul çürümeye yüz tutmuşken kullanılıyor. Ya patates kabuğu? kurutuluyor mu? çürümeye mi bırakılıyor?
Onur Bey,
Konu geçeli uzun bir zaman geçmiş ama yazdıklarınızı şimdi farkettim.
Muhtemelen bu yöntemi kullanmayı bırakıp diğer başlıkta bahsettiğiniz yöntemi kullanıyorsunuzdur diye düşünüyorum ama aklıma takılan 2 noktaya yanıt verebilirseniz sevinirim.
İnfüseria bahsettiğiniz şekilde hazırlandıktan sonra üremeye başlıyor mu? Eğer üreme oluyor ise, bunun periyodu konusunda bilgi verebilir misiniz. Yoksa bir kaç fincan alıp yüzeydeki infüseria bitince yeniden mi hazırlıyorsunuz?
Diğer maddeler de muz kabuğu gibi güneşte kurutulmuş olarak mı kullanılıyor? Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla marul çürümeye yüz tutmuşken kullanılıyor. Ya patates kabuğu? kurutuluyor mu? çürümeye mi bırakılıyor?
Eğer 5lt lik kazanozlarda hazırlar ve kullanmaya başladıktan sonra 3 güne bir birkaç dmla süt veya yumurta sarısı'toplu iğne başı kadar ilave ederseni üreme 15 gün devam ediyor .evet hepsi kurutularak hazırlanıyor.Saygılar
Runo (isminiz imzanızda yazmıyor) Bey,
Verdiğiniz ölçüler ,yani 1 kuşbaşı et , ve 1 (tam 1 mi ,yoksa küçük bir parça mı ? ) kurutulmuş muz kabuğu 5 litrelik kaplar için geçerli mi acaba ?
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.