PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hormon veya Hormon Etkisine Sahip Yem Katkı Maddelerinin Balık Yetiştiriciliğinde...

hmustak
12-06-2009, 16:36
Hormon veya Hormon Etkisine Sahip Yem Katkı Maddelerinin Balık Yetiştiriciliğindeki Kullanımı

Link (http://jfas.ege.edu.tr/pdf/31_Ariman_19_3-4_2002.pdf) (pdf)

Tamer
12-06-2009, 16:47
Selam Hakan,

Benim arşivimde duran ve uzun zamandır paylaşıp paylaşmama konusunda tereddüt ettiğim bir makale paylaşmışsın, sebebini soracak olursanız, bir çok amatör bu makaledeki bilgilerden etkilenip anabolik hormonlara eğilim gösterebilir endişesi taşıdım, okurların bu makaledeki bilgilerin tamamen bilimsel ve bilinçli uygulanması durumunda olumlu etki getirebileceği, hatalı doz ve uygulamalarda ise sonu çok kötü ve hüsranla bitebileceğini, ayrıca bu bilgilerin kültür balıkçılığı temeline dayanarak hazırlandığını bilmelerini isterim...

Discusmania
14-06-2009, 21:00
Hakan bey paylaşımız için teşekkürler, detaylarını okumamakla birlikte balıkların gelişmesi adına hormon ve ona benzer materyaller kullanılmasına karşıyım.

RUNO
14-06-2009, 23:15
Bir akvarist olarak böyle bir konuyu niye açmak istediğizi anlamsız buluyorum Herşeyin dogal olanı güzel ve sağlıklıdır.lütfen ekolojik dengeleri değiştirmeye çalışmayalım ve bu tür çalışmalarada engel olalım:confused:

hmustak
14-06-2009, 23:28
Bir akvarist olarak böyle bir konuyu niye açmak istediğizi anlamsız buluyorum Herşeyin dogal olanı güzel ve sağlıklıdır.lütfen ekolojik dengeleri değiştirmeye çalışmayalım ve bu tür çalışmalarada engel olalım:confused:

Ekdeki dosyayı okudun mu?

RUNO
14-06-2009, 23:50
Ekdeki dosyayı okudun mu?
Bu konuyla ilgili birşey göremedim. 'okudunmu' okudunuzmu demek istediz herhalde.

hmustak
19-06-2009, 00:30
Bu konuyla ilgili birşey göremedim. 'okudunmu' okudunuzmu demek istediz herhalde.
Bu işin sonu tartışmaya gider; nereden ve nasıl anladığını(zı) birkaç kere okuduktan sonra anladım, uzatmamak gerek.
İçeriği okuyup, anlamak çok önemli. Buna paralel, Discus anlamakta ,discusu beslemek kadar önemli.
Doğallıktan her ne ise kasıt; doğal olmayan ortamlarda beslenen bu balık için doğallığın ne kadar imkansız olduğunu çok çok çok iyi bilmekteyim.
Ama yanlış anlaşılan ve imada bulunduğum, açık olmayan mesajımı direk vereyim : Herkez bol bol hormon kullansın; hatta bunu balıkların cinsiyetlerini değiştirme seviyesinde yoğun kullansınlar; 5 ayda balıkları 20-22cm çapında fosforlu hale getirelim.
Uygun bulmuyorsan(ız) altta ihbar linkine tıklayıp bu işi ile ilgilenen arkadaşlara bilgi ver(in) kaldırsınlar, olsun bitsin.

Bilgi : Samimiyet seviyenize paralel, parantez içini kullanıp kullanmamakta özgürsünüz.

sserkan
13-08-2011, 08:52
Bu işin sonu tartışmaya gider; nereden ve nasıl anladığını(zı) birkaç kere okuduktan sonra anladım, uzatmamak gerek.
İçeriği okuyup, anlamak çok önemli. Buna paralel, Discus anlamakta ,discusu beslemek kadar önemli.
Doğallıktan her ne ise kasıt; doğal olmayan ortamlarda beslenen bu balık için doğallığın ne kadar imkansız olduğunu çok çok çok iyi bilmekteyim.
Ama yanlış anlaşılan ve imada bulunduğum, açık olmayan mesajımı direk vereyim : Herkez bol bol hormon kullansın; hatta bunu balıkların cinsiyetlerini değiştirme seviyesinde yoğun kullansınlar; 5 ayda balıkları 20-22cm çapında fosforlu hale getirelim.
Uygun bulmuyorsan(ız) altta ihbar linkine tıklayıp bu işi ile ilgilenen arkadaşlara bilgi ver(in) kaldırsınlar, olsun bitsin.

Bilgi : Samimiyet seviyenize paralel, parantez içini kullanıp kullanmamakta özgürsünüz.

Budur abi.

barisbasyigit
13-08-2011, 10:14
Budur abi.
Sizce haziran ayında başlamadan bitmiş yani bize yakışan şekilde uzatılmadan medeniyce kapatılmış bir mevzuyu bundan 2 sene sonra bu mesajla açmanın size nasıl bir katkısı olacağı konusunda şüphelerim var.
Budur mesajınızın içeriği yani maksadı nedir acaba?

Tamer
13-08-2011, 10:18
Barış ne 2 ayı konuya yazılan en son mesajın tarihi 19-06-2009 :D burdan maksat hakkında sen çıkarımlar yap artık :)

barisbasyigit
13-08-2011, 10:58
Barış ne 2 ayı konuya yazılan en son mesajın tarihi 19-06-2009 :D burdan maksat hakkında sen çıkarımlar yap artık :)
Ben 06 yı görünce gerisine bakmadım bile 2009 mu :O. 2 sene olmuş...

sserkan
13-08-2011, 20:02
Rastgele forumda dolaşırken gördüm konuyu okurkende Hakan arkadaşımın sizin o na söylemiş olduğuklarınıza karşı vermiş olduğu cevaba itafen yazdım.
Hani cuk oturan laflar vardır ya o da onlardan biri olmuş..
ayrıca siz neden bu kadar alındınız o nuda anlayabilmiş değilim ve son olarak eklemek istediğim bir şey,bu forumda ben şunu gördüm ; -sız , -siz gibi ekleri kullanmayı insanlara dayatan birkaç kişi var,kesinlikle kullanmayalım demiyorum bunlar hayatta olan ve hayata nezaket katan ekler ama burada belli bir ortamı yakalamışken o samimiyeti kaldırıyor ve biraz yapmacık bir hava yaratıyor gibi ..
Şimdi eleştiriye açık olmadığınız için 4 koldan eleştirilerinizi bekliyorum..
Hazırım....

Serkan
(Bey değil kesinlikle sadece Serkan)

barisbasyigit
13-08-2011, 22:35
Serkan bey,
Kurulan cümlelerin "cuk" "cik" "cök" halleriyle ilgilenmiyoruz. İlgi alanlarımızın en önde gelen kısımları saygı, sevgi, anlayış ve güzel paylaşımlar. Sizin "cuk" diye oturduğunu düşündüğünüz bu cümle başkaları için tam tersi olabilir. Bu forumdaki tek üye siz olmadığınız için diğer bireylerinde fikirlerine saygı duymak gerekir. Birde şu oturtma meselesi....
Sanki cok önemliymis ucunda kupa varmıs gibi düsünenlerde var. Birde bu seneki planlarımızda 1. Uluslararası dfc oturtma şampiyonası planlamayıda düşünmediğimizden hedeflerimi arasında bulunmayan bir kavram.
Çok önemli bir not;
Eleştiri ile saygısızlık arasındaki farka lugatdan bakabilirsiniz. Eleştiriye son derece açık olduğumuzu ispatla mükellef değiliz bu husus son derece açıktır.

sserkan
14-08-2011, 19:32
Sevgili Barış arkadaşım;
İnsanların fikirlerine herzaman ve herkoşulda saygım vardır , ancak seninde dediğin gibi saygı çerçevesinde olduğu sürece.
Oturtma şampiyonası düzenleme işide tamamen size bağlı ister düzenlersiniz ister düzenlemezsiniz,bu da beni ilgilendiren bir kavram değil.

Çok önemli bir not da benden;Dediğin gibi eleştiri herzaman vardır ama saygı sınırları dahilinde,-cuk oturma kavramını saygısızlık olarak nitenediriyorsan o lügata sizinde bakmanızı tavsiye ederim.
Son olarak ; eleştiri konusunu üzerinize alınmazsanız ispatlamak zorunda da kalmazsınız.
Saygılarımla...

Serkan

Tamer
15-08-2011, 10:02
Serkan bey DFC' de 9660 konu, 71,549 mesaj bulunuyor, siz ise bu kadar konu ve mesajın içinde yazılanlardan kim kime cuk oturtmuş onunlamı ilgileniyorsunuz..? Bakın size tavsiyem daha faydalı konular ve mesajlar var yerinizde olsam onlarla ilgilenirdim ve faydalanırdım..

Hakan benim arkadaşım yazdıkları hoşuma gitti şak şak yapmak istedim diyorsanız, bilirsiniz kendisi başka bir forumda yönetici burda zaten pek yazmaz çizmez, gidin orda kendisini destekleyin.. tezehurat yapın...

Ek olarak hoşgörü ve eleştirye açık olmak gibi kavramlarla bize gelmeyin:) kabuk tutmuş bir konuyu deşip negüzelde lafı sokmuşsun cuk oturmuş işte budur tavrı takınarak,, şahsım adına söylüyorum benden hoşgörü beklemeyin ...

sserkan
16-08-2011, 21:03
Öncelikle ben harhangi bir konuyu deşmedim,dediğim gibi rastgele karşıma çıktı Hakan bey ile herhangi bir konuda arkadaşlığım da yok,kaldıki onunda benim desteğime ihtiyacı yoktur,nasıl benim sizin hoşgörünüze ve de tavsiyelerinize ihtiyacım olmadığı gibi..
Tezahürat ve şakşakcılık cümlelerini de size iade ediyorum,bu konuda benden daha bilgili olabilirsiniz.

Tamer
17-08-2011, 08:49
Ne yaptığını görüyoruz arkadaşım:) bize lafontenden masal anlatma, sıkıyı görüncede iade ediyorum muhabbetine girme dediklerimin aksini isbat edebiliyormusun edemiyorsun, şakşakçının önde gidenisin,, senin gibilere nedenir biliyormusun arkadaşım, en güzel tabirle goygoycu denir, bence yanlış yerdesin başka mühitte takıl burası senin kafana göre polemik açabileceğin gereksiz muhabbet yapabileceğin bir yer değil... selametle...

barisbasyigit
17-08-2011, 11:33
Yahu önce saçmaladın sonra insan gibi uyardık sonra iyice saçmaladın kibarlığımdan sustum. Bizler bu sitede tartışmanın önüne geçmeye çalışırken seninle tartışacak durumda değiliz. En sonunda kantarın topuzunu kaçırdın.
Senin paylaşım yapacağın birçok site var. Git paylaşımlarını orada yap kardeşim. Beş kuruş etmeyecek yorumlarını, bu kadar kişi okumak ve seni çekmek zorunda değiliz. Bir sürü yer var kendine oralarda çok güzel yer bulursun.