PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkese Merhabalar

Bora Ünver
10-06-2009, 16:21
Tüm akvarist ve Diskus camiası ile DFC üyelerini öncelikle selamlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Daha önce forum ortamlarından beni izleyenler bilir ki üye olup, bulunduğum tüm forumların düzen ve kurallarına saygı duymuşumdur.Elbette bu saygı tek taraflı olmadığı sürece.

Tabiki 2000 nin ilk başlarından beri bu ortamlarda bulundum.Bir çok olaya şahit oldum ve hatta bu forum, kurum gibi yerlerde sorumluluk alanınız varsa üzerinize insafsızca gelindiğini ve çamurlar atıldığına şahit oldum.Öyle durumlara gelirsiniz ki bu durumlarla uğraşmaktan asli görevinizi bile yerine getiremeyebiliyorsunuz.

Bu durumlardandır ki son olaylar yine bu durumları bana çağrıştırdı.

Tabiki kapanmış bir konuyu tekrar açmak gibi niyetim yok.

Ama bundan sonraki anlatacaklarım için biraz değinmem gerekiyordu:

Buraya asıl üye olmamdaki sebeb kafamdaki düşünceleri ve önerileri direk burda söyleyebilmek ve konum itibari ile çok daha güçlü olduğum Akvaristler Derneği ve akvaryum.com gibi kurum ve forumların arkasına sığınıyor dedikodularını ortadan kaldırmak içindir.Alsında bu bir nevi Türkiyedeki Diskus severlerin ne istediğini nasıl görebilirimin benim için bir testidir.

Geçmişte bir çok çekişme ve kavgalardan geçtik.Doğrudur ve bu olayların içinde birçoğunuz gibi ben de bulunmaktaydım.İnandığım ve inanılan konularda kavga vermek kadar onurlu bir konu da yoktur bana göre.

Ancak artık o sancılı dönemlerin bitmesi gerekiyor.

Ben 2000 li yıllarda Bilyap la başlayan ve sonra İsak, akvaryum. com ve Dernekleşme süreçlerini, Tek partili dönemden çok partili döneme geçişteki sancılı döneme benzetiyorum.Yani demokrasinin sağlamlaşması için sıkıntıların atlatılması gerektiği anlara.

Bu dönemlerdeki sıkıntılar artık bizlere ders olmalıdır.Her forum birbirine saygı duymalı ve şahsi çekişmlerden uzak davranmalıdır.Bu o forum, kurum yönetimleri için olmazsa olmaz bir prensip olmalıdır.

O zaman;

1-Bir yerde bir üye hop bu forum bana bunu dedi deyip diğer forumu ağlama duvarı haline getiremez.

2-Forum ve kurum yönetimleri arasındaki dayanışma ile kavgadan uzak ama hobinin gelişimi üzerine gelişme sağlanabilir.

3-Ortak yapılacak çalışmalar ile daha geniş kitlelere daha güçlü hizmet edilebilir.Bu parasal kaynak aktarımı olduğu kadar hizmet aktarımları ile de sağlanabilir.

4-Uluslararası bir yarışma düzenlenmesini daha kolay ve çok katılımcı birşekilde gerçekleştirebilir ve bunun sürekliliğini sağlayabilir.

5-Kendi aralarında mutlak bir konsensus oluşturulmalıdır.

Şimdi bunlar aklıma gelen bazı olumlu gelişmler.Ama bu hobinin Türkiyede gelişimini çok hızlandıracak ve zaten en yakın rakibimize 50-100 ıl fark yemişken emekleme dönemimizden yürümeye ve hatta koşmaya geçebileceğiz düşüncesindeyim.

Elbette ilk önce yönetimde olanların iyi niyetli olduklarını ve gerçekten bu hobinin gelişimi için mi yoksa bir rant için mi bu oluşumları hayatta tutuklarını görmemiz gerekir.

Eğer ortada bir rant yoksa kavga da olmayacaktır.Bunu ilerleyen dönemler denasıl ve ne olacağını göreceğiz zannediyorum.

Ayrıca şu iki konuyu da belirtmek isterim;

1-Bu hobide en sinir olduğum olay ise msn üzerinden yapılan dedikodular, üye çalmalar, onun bunun arkasından ve hatta iftira boyutlarında konuşmlardır.Bunların hepsinin istihbaratı geliyor.Bu gerçekten de etik değil.

2-Benim discus camiasına veremeyeceğim hiçbir hesap olamaz.Onun için nasıl verecek tarzında bir soru hayal aleminde yüzmektir.Hamd olsun ki şimdiye kadar yaptığımız işlerden veremeyeceğimiz bir hesabımız da yoktur.

Dediğim gibi yeni bir dönemin açılmasını ben canı gönülden istiyorum.Bunun için iyi niyet belirtilirse (sözde değil özde) ben bulunduğum her ortamda destek vermeye hazırım.

DFC nin dernekleşmesini canı gönülden isterim bu yönde bir çalışma var zannediyorum.Şahsen ben kıtalar arsı bir Klübe üe olup her yıl üyelik aydatını gönderiyorsam, Ülkemdeki diskusla ilgili bir oluşuma canı gönülden destek verir ve üye olurum.Bundan da kıvanç duyarım.

Zaten oldukça uzun bir yazı oldu.Kusura bakmayın.Beliki okurken sıkılacaksınız ama düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Herkese saygı ve sevgilerimle;

Sercan
10-06-2009, 16:41
Bora abi öncelikle hoşgeldin demek istiyorum.Senin gerek Diskus konusunda gerek diğer forum oluşumlarında ve yürütülmesinde ne kadar deneyimli olduğunu bu camiada bu işle iştigal eden herkes bilir.Bana göre bundan öncesi çok da önemli değil bence bunu bir milad kabul edip önümüze bakma zamanıdır diye düşünüyorum.Bundan öncesi derken yanlış anlaşılma olmasın diğer oluşumlar ve evreleri değil sürtüşmeler çekişmeler v.s den bahsediyorum.Camiada tam bir birlik bütünlük ancak şahsi egolardan sıyrılmak ve hakikatten herkesin elini taşın altına sokmasından geçiyor.Ben şahsım adına sizlerin de katılımınızla bu sürecin hızlanacağı kanaatindeyim.Tekrar aramıza hoşgeldin diyorum keyifli paylaşımlarını sabırsızlıkla bekliyorum.

discusturka
10-06-2009, 16:57
Bora Bey hoşgeldiniz , güç verdiniz.

Vedat Yılmaz
10-06-2009, 17:05
Bora bey aramıza hoşgeldiniz,Ülkemizi bu hobide Dünyada saygın bir konuma getirmek adına birlikten kuvvet doğar diyorum.

Tamer
10-06-2009, 17:24
Merhaba DFC'ye hoşgeldiniz,

Daha öncede farklı ortamlarda belirttiğim bir sözümü belirtmek istiyorum, benim camiada en iyi arkadaşım discus hobisi için dfc için en çok çalışan, en özverili olandır, en büyük düşmanımda dfc' ye zarar vermek isteyip kuyusunu kazmaya çalışanlardır, bu bağlamda sizinde burada olmanıza sevindim, niyetler güzel, amaçlar bir olunca eminim ortaya hep beraber harika işler koyacağız...

Diğer oluşumlarla birlikte yürümek ve atasözlerimizdende öğrendiğimiz "birlikten kuvvet doğar" "bir elin nesi var iki elin sesi var" gibi davranmak akılcı bir yaklaşım olur,, ama tabi bu tek taraflı istemeklede malesef olacak gibi bir durum değil...

Örnek vermek gerekirse biz mr. dougall Andrew soh gibi isimlerin jüri olduğu 1 yılda vereceğimiz ödüllerin 6-7 bin tl değere sahip olduğu bir yarışma düzenlediğimizde bunun sadece dfc için değil, Ülke discus sevenlerinin kazanımı olacağını düşündük ve bunun duyurusunu her platformda paylaşmak istedik, haberi olamayan herkese ulaşmak istedik, başka hiç bir forum kulup buna hayır demezken her fırsatta biz hobi için uğraşıyoruz didiniyoruz diyen ve Ülkemizde en çok akvaristi bir arada bulunduran bir platform, A tv B tv nin reklamını yaparmı diyerek bu duyurumuza müsade etmedi...

Hal böyle oluncada ister istemez ortada demekki bir rekabet var diye kendi kendinize sormak durumunda kalıyorsunuz... ve birlikte çalışma ortak organizasyonlar düzenleme gibi planlar rafa kalkıyor...

Biz DFC yönetimi olarak bize 1 adım atana 3 adım atarız,, bize eline fırsat geçtiğinde bi hançerde ben vurayım diyene el uzatırız, yeterki ilerisi için iyi temeller atabilelim yeni kuşaklara çocuklarımıza güzel bir club bırakabilelim...

Hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum, Allah hiçbirimizi utandırmasın...

Tekrar hoşgeldiniz...

Saygılar..

aytackurt
10-06-2009, 17:53
Bora bey hoş geldiniz şeref verdiniz.Sizlerinde DFC de bulunması bizleri çok sevindirdi.DFC de sizlerinde katkılarıyla daha yüksek yerlere geleceğinden artık hiç şüphem kalmadı.Dünyada diskusla ilgili artık bizlerinde birşeyler söylemesi için böyle birlikteliklerin olması lazım.Sizlerinde katılımıyla inşallah daha iyi yerlere geleceğimizi gönülden inanıyorum.Tekrar Hoşgeldiniz Safalar getirdiniz.Saygılar........

arch
10-06-2009, 17:58
Bora Bey hoşgeldiniz, teşrifinizle müteşekkir olduk. Saygılarımızla.

zaferkrc
10-06-2009, 18:18
Bora Bey, öncelikle aramıza hoşgeldiniz.

Ağlama duvarı benzetiminiz, forumların birbirlerine destek olmalarının gerekliliği ve ortak hareket edip yapacağımız etkinlikleri uluslararası boyutlara taşıyabilmemiz konusu başta olmak üzere tüm sözlerinize canı gönülden katılıyorum. Sizi aramızda görmek mutluluk verici.

Tekrar hoşgeldiniz diyorum.

Bora TK.
10-06-2009, 19:24
Bora Ünver bey hoşgeldiniz, sizin gibi Discus sevdalısı bir şahsı DFC. de görmek çok güzel, yazdığınız ve bundan sonra yazacaklarınız bizleri sıkacağını hiç zannetmiyorum, bilakis bu güne kadar edindiğiniz bilgi ve tecrübe deneyimleriniz bizlere çok faydalı olacağı kanaatindeyim,
Tekrar hoşgeldiniz, hayırlısı olur inşallah,

Savaş AYDIN
10-06-2009, 19:27
Bora bey hoş geldiniz.

umutcutuk
10-06-2009, 22:37
Bora bey , hoşgeldiniz. İlk discus üretimini büyük ölçüde sizin yazdığınız makalelerden yararlanarak yapmış biri olarak sizi burda görmek çok güzel. Aynı zamanda verdiğiniz mesajlarda son derece isabetli bu güzel hobi etrafında toplanan insanların elele verdiklerinde başarabileceği güzel şeyleri düşündükçe kaybedilen zaman için üzülmemek elde değil.

Enis Pekel
10-06-2009, 22:37
Bora bey aramıza hoş geldiniz .Sizin katılımınız umarım DFC vizyonu açısından hepimiz adına hayırlı olur.Özveriyle atmış olduğunuz adımı takdir ediyor ve hobimiz adına güzel paylaşımlar diliyorum.

alpi14
11-06-2009, 08:56
Bora bey hoş geldiniz.Hayırlı olsun.

tirnerf
11-06-2009, 10:12
Bora abi,sizi aramızda görmekten büyük mutluluk duydum.Dfc adına, güzel çalışmalırımıza destek olacağınıza hiç şüphem yok.Görmek istediğimiz tablo bu,herkes aynı fikirde olamayabilir ama amacımız saygı içerisinde disucs adına güzel çalışmalara imza atmak.tekrar hoşgeldiniz

diskusman
11-06-2009, 10:40
Bora bey hoş geldiniz.

carisma2234
11-06-2009, 10:56
Bora Bey hoşgeldiniz.... Yazılarınız ve yorumlarınızı ilgiyle takip edicez:)

ebatan22
11-06-2009, 19:41
Bora bey DFC 'ye hoşgeldiniz.

Murat Divrikli
11-06-2009, 21:38
Bora Hocam merhaba dfc ye hoşgeldin.Hocam aquarama 2009 da seninde olmanı çok arzu ettik,İlteriş hocam,Cüneyt hocam,Bülent hocam,Ben,Atilla ve Erkan kardeşimle çok keyifli bir tatil imkanı bulduk bir dahaki Aquarama da inşaallah senin de aramızda olman bizi onurlandıracak ve mutlu edecek.Tekrar hoşgeldin.

ACUN
11-06-2009, 22:00
Bora bey, DFC ' ye hoşgeldiniz. Her ne kadar sizinle şimdiye kadar yüz yüze tanışmamış olsamda, diğer forum sitelerinde, yazdığınız güzel ve faydalı discus yazılarınızdan ve makalelerinizden sizi tanıyoruz ve bu işe ne kadar gönül verdiğinizi biliyoruz.

Yakın zamamanda tanışmak dileğiyle çalışmalarınızın devamını diler, saygılar sunarım.

Bora Ünver
12-06-2009, 11:37
Bütün iyi dilekler ve güzel görüşler için teşekkür ederim.

Kısır çekişmelerin hiç kimseye yararı ne geçmişte olacaktır ne de gelecekte.

Herkese hobisinde mutluluk, huzur dilerim.

ileriismail
12-06-2009, 11:53
Bora abi,sizi aramızda görmekten büyük mutluluk duydum. Dfc adına, güzel çalışmalırımıza destek olacağınıza hiç şüphem yok.Görmek istediğimiz tablo bu, herkes aynı fikirde aynı görüşte olmayabilir fakat amacımız saygı, içerisinde hobi adına güzel çalışmalara imza atmak.Hoşgeldiniz.

gulay
12-06-2009, 14:34
Hoşgeldiniz Bora Bey, discus türünü yazmış olduğunuz makalelerle daha iyi tanıyan biri olarak sizi DFC'de de görmek mutluluk verici...

fma55discus
12-06-2009, 19:58
Bora bey hoşgeldiniz.Paylaşımlarınızı merakla bekliyoruz.Herşey discus için.

Cagatay Caglar
13-06-2009, 11:08
Bora bey aramıza hoşgeldiniz.DFC ' ye katkılarınızın büyük olacağına inanıyorum.