PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Balıklarımın ürkekliği

dexterturkey
17-05-2008, 13:12
Aldığım discuslar 5 gün olmasına rağmen ürkekliklerini atmadılar yem verdiğim zaman eğer akvaryumun yanında birileri varsa 11 i de bir köşeye toplanıyorlar etrafta kimse olmayınca akvaryumda dolaşmaya balıyorlar.Ben onları dolaşırken seyretmeyi çok seviyorum ama bu ürkeklikleri geçermi bilmiyorum ben bakarken hep bir kenarda toplanıp kımıldamadan duryorlar bu geçicimidir.

tirnerf
17-05-2008, 13:19
Yeni transfer olmuş balıklarda 10-15 gün bu tür sıkıntılar olabilir.Mümkün olduğu kadar ışıklarını kapalı tutup,akvaryum yakınında fazla durmayın.Bir süre sonra alışacaklardır.Eğer 15 güe argmen hala gecmez ise sera morena eklemenizi tavsiye ederim.saygılar

Tamer
17-05-2008, 13:56
Alinin tavsiyesine ilave olarak Bemix ampul öneririm, 150 litreye 1 ampul olacak şekilde ekleyin.

abdurrahman
17-05-2008, 15:06
Ali hocam ve Tamer bey gerekeni söylemişler,bende bemix i şiddetle öneririm,saygılar.

dexterturkey
17-05-2008, 16:08
Ali, Tamer ve Abdurrahman beylere teşekkürler biraz daha bekleyeceğim ,olmassa bemix i düşüneceğim

Tamer
17-05-2008, 16:28
Şöyle diyim, bemix tedavi amaçlı antibotik gibi bir ilaç değil, sadece B vitamini türevlerini bünyesinde barındıran kombine bir vitamin, stressi minumuma indirger yan etkisi yoktur, sağlıklı balıklarınızada bi kaç ayda tanklarına 1 ampül arada atabilrsiniz.

Enis Pekel
17-05-2008, 22:16
Yeni transfer edilen balıkların belli bir süre uyum problemi yaşadıklarına bende katılıyorum .Bunun yanında balıkların ürkek olmasında akvaryumun yerleştirildiği yerin ve konumunun oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.Eğer akvaryum normal oturma seviyesinin altında bir yerdeyse yada evin işlek bir bölümündeyse buda ürkekliği tetikliyor.Aynı zamanda genel görüşlerin tersine akvaryumda balıklara saklanacak yerler bırakmamak (mango kökü filtre arkası vb gibi) balıkların daha kolay adaptasyonu için faydalı olacaktır.Umarım balıklarınız kısa zamanda adapte olurda sizde seyir zevkini doya doya yaşarsınız saygılarımla.Balıkların stresini azaltmak için stress guard ve benzeri ürünler kullanabilirsiniz.

Enis Pekel
17-05-2008, 22:18
Ayrıca bemiks ampul kullanacaksanız mutlaka gece ışıkları kapattıktan sonra karanlık ortamda uygulayın .aksi takdirde vitamin etkisini kaybedebilir.Bunuda eklemiş olayımicon_lol

abdurrahman
18-05-2008, 13:07
Bemix hakkında tam bir bilgim yok,fakat şöyle bir yorum yapmam herhalde yanlış olmaz,bemix içeriğinde sinir ve sinir uçlarına b vitamin desteği belirtiliyor,,korku,stres ürkeklik gibi durumlar ise azda olsa sinirsel davranışlardır,nacizhane görüşümdür,saygılar.

abdurrahman
18-05-2008, 13:11
Ek olarak şöyle basit bir örnek verebilirim,nasılki anne karnında bebek varken birçok ilaç kesinlikle tavsiye edilmezken,hiçbir yan etkisi bulunmayan B vitamini vb.ilaçlarda tavsiye edilmektedir,bemixi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz,saygılar.

dexterturkey
18-05-2008, 17:35
herkese teşekkürler deneyeceğim

hakan60
20-05-2008, 19:26
Tamer bey Aynı ürkeklik benim akvaryumumdada var akvaryumum 330 lt 3 tane bemiks yeterlimi yoksa fazlamı gelir.Birde bemiks uygulamasını karanlık ortamda koymamız gerek değilmi,yoksa benmi yanlış hatırlıyorum.
Saygılar.

Discusmania
20-05-2008, 22:32
Hakan bey, bir ampul kırıp atmanız yeterli gerçi fazlası da olsa herhangi bir aksi tesir göstermez, Enis hocamın da dediği üzere karanlıkta bu uygulamayı yapmak vitaminin etkinliğini arttırıyor.

Hürkan
21-05-2008, 09:09
bemix akvaryumumuzda uygulama hakkında biraz daha bilgi verebilrimiyiz ilk defa kullanalar için yardımcı olur.
150 litreye 1 ampul yazılmış
karanlık ortamda kullanılması gerekli olduğu yazılmış
ayda 1 kere kullanılması önerilmiş

dış filitre kullanılıyorsa bemix kullanıldığı an kapalı tutulması gereklimi ?
dip çekimi yapmak gereklimi?
bitkili akvaryumlarda bir sakıncası olabilirmi ?
yavru discuslarda kullanılırmı ?

suan aklıma gelen sorular bunlar bunu daha çok geliştire bilriz aklımıza takılan kısımları yazarak bu konu hakında detaylı tecrübesi olan arkadaşlardan yardım alabiliriz diye düşünüyorum