Orijinalini görmek için tıklayınız : Discuslarda üremeye Etki Eden Faktörlerin Belirlenmesi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Yetiştiricilik Bölümünden Sn. İhsan Çelik, Umur Önal,Şükran Cirik 'in DİSKUS BALIKLARINDA (Symphysodonspp.)ÜREMEYE ETKİ EDEN FAKTÖRLERİN BELİRLENMESİ isimli makalesini kendilerininde iznini alarak yayınlıyorum, ilerleyen aylar içerisinde İhsan beyin daha bir çok çalışmasına yine DFC sayfalarında yer vereceğiz, bu tarz bilimsel deneylerin ve çalışmaların sayısının günden güne artmasını temmenni ediyorum, ülkemiz adına çok gurur verici ve önemli olan bu makaleyi okumanızı öneriyorum,İhsan bey DFC' ye üye olacaktır, paylaşımlarımızda aramızda olmasındanda ayrıca memnuniyet duyacağımı belirtmek istiyorum.
Makale PDF formatında ektedir.
Discusmania
14-05-2008, 14:38
İhsan bey ve çalışma arkadaşlarına teşekkürü borç bilirim, ülkemizin discus hobisinde hatırı sayılır ülkelerden biri olmasında bir milat taşı teşkil ediyor bu çalışma devamını bekler ekibe çalışmalarında başarılar dilerim.
diskusman
14-05-2008, 15:48
Emeğine sağlık süper olmuş..
CGDİSCUS
14-05-2008, 15:52
Güzel bir çalışma emeği geçen arkadaşlara yaptıkları çalışma ve araştırmalarında başarılar dilerim ...
discusturka
14-05-2008, 16:53
Sn. İhsan Çelik, Sn. Umur Önal,Sn. Şükran Cirik ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ülkemizde böyle bir çalışmanın yapılmış olması bir Discus sever olarak beni çok mutlu etti. Başarılarınızın devamını dilerim. Sağlıkla kalın...
Ülkemizde bu tür çalışmaların artması,yerli üretim için oldukça faydalı olacaktır.
Bu tür çalışmaların devamını bekliyoruz.
Ama şunu da belirtmek isterim ki;discus hobicisi olarak, elinde yeteri kadar anaç ve yavru discusu bulunan,yeterli üretim ve büyütme sistemine sahip arkadaşlarımız ,bunun gibi araştırmalardan çok daha fazlasını yapabilir.Bu konuda kendim de dahil olmakla biraz daha gayret göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.
aliosmanfelek
16-05-2008, 12:50
Çok güzel bir çalışama emeği geçenlere teşekkür ederim..
Vedat Yılmaz
16-05-2008, 17:35
Makalenin hazırlanmasında ve buraya taşınmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Bu tür çalışmaların devam edip yine deneysel gözlemlerle bizlere ulaşması temennisiyle:) Sağlıcakla kalın
Dosyayı indirmede benim gibi problem yaşayan arkadaş olursa verilen dosya linkine sağ tıklayıp hedefi farklı kaydet seçeneğini tıklayarak indirme yapabilirler.biggrin
Bu güzel bilgiler için emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler ,elimizin altında bir kitap gibi dursun
bülent16
16-05-2008, 22:00
Bu güzel çalışmanın ortaya çıkmasında emeği geçen ve burada bizim yararlanmamızı sağlayan herkese teşekkür ederim.
Emeği geçen bütün arkadaşlara çok teşekkürler..
carisma2234
21-05-2008, 13:02
güzel bir çalışma gerçekten hazırlayan arkaşlarınların bilgilerine sağlık:) teşekkürler..
Adil Özçelik
22-05-2008, 15:43
Böylesi faydalı bir bilginin hazırlanmasında ve bizlere sunulmasında emeği geçen tüm arkadaşlara tesekkürler...
hakanserin
23-05-2008, 13:27
Hemen çıktı alıp dosya arşivime koydum.Çalışma sahiplerinin eline sağlık..
Paylaşım için de teşekkürler..
captain__53
10-08-2008, 09:05
Çok faydalı bir çalışma olmuş eline emeğine sağlık.
mustafa güneş
11-08-2008, 12:19
bu faydalı çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim
fma55discus
11-08-2008, 18:44
Büyük emek harcandığı belli ihsan beye teşekkürü borç biliriz.
mustafaburuk
11-08-2008, 20:45
Çalışmada emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.İhsan beyin bir-kaç yazısını bir dergiden okumuştum.Tekrar teşekkürler
Arşivime güzel bir makale daha ekledim, emeğinize sağlık.
Teşekkürler
Paylaşım için teşekkürler Tamer Bey...
SAYGILAR
Hemen çıktısını alıp arşivime ekledim, elinize sağlık..
Çalışmalarıyla bizlere ışık tutan arkadaşlara teşekkür ederim. DFC üyesi arkadaşlarımızdan bu şekilde bilgileri almak daha az balık kayıbı ve bilinçli ilerlemeler kaydedeceğimizi sanıyorum. Teşekkürler.
Mustafa KAYA
malatya
Vedat Yılmaz
14-02-2009, 21:08
Discuslarda üremeye etki eden faktörleri belirlemeye yönelik yapılan deneysel sonuçlarının yeraldığı çok güzel bir PDF belgesidir.
PDF dosyayı buradan (http://www.fisheriessciences.com/tur/Journal/vol2/muglaissue/jfscommug2007031.pdf) indirebilirsiniz.:)
Savaş AYDIN
14-02-2009, 21:49
Vedat bey elinize sağlık güzel paylaşım.
fma55discus
14-02-2009, 23:34
Teşekkürler vedat hocam.
Teşekkür ederim hemen arşivime ekledim.Ellerinize sağlık.
soner1979
15-02-2009, 03:33
elinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş
Vedatcım aynı makaleyi daha evvel eklemiştik ikisini birleştirdim, yinede ellerine sağlık:)
Enis Pekel
17-02-2009, 11:55
Kim ne derse desin bir akademisyenin olaya yaklaşımı işte böyle oluyor. bizim ülke olarak en büyük eksiğimizin koordinasyon olduğu bir kez daha ortaya çıktı.Bir tarafta akademisyenler araştırmacılar öte tarafta pratisyenler yani biz hobiciler aramızda büyük diyalog eksikliği var .Bu eksikliğin giderilmesinde önemli katkı yapan ve bu değerli araştırmayı bizlere ulaştıran Tamer beye çok teşekkür ediyorum.Saygılarımla
DiscusSeveri
29-03-2009, 18:42
Emeği geçen herkese Teşekkürler.
Emeği geçen herkese teşekkürler aslında her hafta işim gereği çanakkaleye gidiyorum üniversiteyede gidiyorum İhsan beyi yanına gitsem iyi olucak :)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.