Orijinalini görmek için tıklayınız : balıklarım cama yumurtladı yardım
ravenauss
08-05-2008, 12:56
ana tankımda 6 adet discus var 06,05,2008 akşamı eve gittiğimde bir çift eştutup cama yumurtlamış tüpleri gayet belliydi işin garip tarafı yumurtaları 3 balık bekliyordu ama ikisinin tüpü belliydi ama bir iki saat yumurtaları koruya bildiler öbürkü balıklar saldırıya geçti yumurtaları yediler eşler kendi aralarında yumurtlaraın beklerken aradabir kavga ediyorlardı.
07,06,2008 günü ikindi saatlerinde başka bir çift daha eş tutmuş olacakki dış filtrenin borusuna yumurtlamış onların yumurtaları akşamdan yenmemiş sabah kaltığımda yumurtlar hala sağlamdı hepsinin rengi şeffaftı sadece birisi beyazdı sabah yemlerini verdim ondan sonra işe geldim.
şimdi ne yapmalıyım eşleri ne zaman nasıl ayırmalıyım yumurtaları yenenleri bir süre ayrı tutmalımıyım.
not : bizim buraların suyunun ph 7,0 ama ozmoz cihası var ne kadar su karıştırmalıyım yada hepsimi ozmoz suyu olsun iletkenliği ölcecek cihazım yok onun için ölcemedim yardımlarınızı bekliyorum
Muhammed bey merhaba, en önemlisi çifti net belirlemek erkeği dişiyi tesbit etmek, bunu yaptığınızda o çifti 50x50x50 ebatlarında cama cam bir üretim tankınıza ayıracaksınız, üretim tankının özellikleri cama cam olacak, içerisinde 200watlık bir ısıtıcı ve beyaz süngerli pipo filtre olacak, ilk önce karma tankınızdan su alarak üretim tankınızı doldurun, daha sonra eşleri aynı suları ile nakil edin, ertesi gün %50 ozmoz ile su değişimi yapın, tahminim suyunuz 300-400 ms civarıdır, birsonraki günde yine %50 ro ile değişim yaparsanız üretim için ideal bir su yakalamış olursunuz, tabi alabiliyorsanız bir ms öçer temin edip ölçerek gitmeniz çok daha isabetli olacaktır, daha sonra üretim tankınıza 30cm uzunluğunda bir pimaş boru yada discuslar için satılan disconlardan alıp koyunuz, yumurtlamanın ardından gerekenleri tekrar size burdan aktarırız, başarılar.
ravenauss
31-05-2008, 09:59
Tamer bey eşleri ayırdım 28.05.2008 de eve gittiğimde eşler yumurtlamış 29.05.2008 de yumurtalar çok hafif siyahladı 30.05.2008 akşam gördüğümde yumurtalardan yavaş yavaş yavrular çıkıyordu bu sabah işe giderken yavruların hepsi çıkmış yerleri değişmişti hepsi hareketliydi pimaş boruda yapışık sallanıyorlardı şimdi ne yapmam gerekli
OOO çok güzel haberler geliyor, ne mutlu çok sevindim:)
Şimdi çok az yemleme yapın dipte pislik bırakmayın ama çokta su çekmeyin hemen dipten pislikleri alcak kadar dip çekceksiniz, larvalar serbest yüzüşe geçince dip çekmek zorlaşacak onlarıda sifonlama riskiniz var dikkatli olun, larvalar serbest yüzüşe geçtikten 3-4 gün sonra %5-10 su çekip 27-28 derece su ekliyeceksiniz fakat üretim tankı ile aynı ms de olmasına dikkat edin ph farklılklarıda çok olmasın örneğin tank 6,5 ph ise 7,5 ph eklemeyin, eşitlemeye çalışın 6,5-6,8 gibi olabilir çok aralıklı olmasın, yavrular sırta geçip mukoza almaya başladıktan sonra diğer detayları tekrar görüşürüz...
ravenauss
03-06-2008, 14:52
Tamer Bey Yavrulaın bazıları mukoza almaya başladı bazıları suyun üzerinde yüzüyor bazılarıda akvaryumda dolaşıyor. Yapışıklıkları geçti şimdi ne yapmam gerekiyor suyun üzerinde yüzenler normalmi
Muhammed bey, pipo filtrenin ve havataşı varsa onunda vanasını kısın, suyun yüzeyinde mümkün olduğunca az dalgalanma olsun, suda bir dinginlik sağlamaya çalışın larvaların dikkatini çekmesin, siyah ve koyu renkli ısıtıcı vantuzu vb. varsa çıkartın, ve suyun sevi,yesini dikkatli bir biçimde su çekerek biraz düşürün, larvaların anaçları bulmasını bu şekilde sağlamaya çalışacağız, çiftinde ilk deneyimi olduğu için acemilik yapıp belki dağınık olanları toplayamayabilir, 3 gün sonra %5 su ekleyeceksiniz, az yemleme yapın, bunun dışında yapılcak pek bişi yok, kolay gelsin...
ravenauss
06-06-2008, 11:01
Tamer Bey aynı dediğiniz işlemleri uyguladım bu gün sabah işe giderken kalan yavruların (100 kadar larva vardı 50 veya 60 kadar kaldı ) hepsi mukoza almaya başlamışlar ne zamana kadar böyle devam etmesi gerekiyor ondan sonra nasıl yem kullanmalıyım söylerseniz siparişini internetten vereceğim gelmesi birkaç gün sürüyor.
Merhaba Muhammed bey, Larvalar mukoza yemeye başladığı günden sonra 6 ila-10 gün sonra artemia çıkartmaya başlayacaksınız, ve yavrulara ilk 2 gün günde 1 sefer sonraki günler mümkünse saat başı azar azar canlı artemia vereceksiniz, sizin adınıza çok sevindim:) hayırlı olsun...
Merhaba
Muhammed bey sizi gönülden tebrik ederim ilk denemede tam isabetsüperrSevgili Tamer'in yardımlarıylada çok güzel bir noktaya geldiniz bunu gönülden söylüyorum sizin adınıza çok sevindim bravo!!!eclipsee_gold_cup
Discusmania
10-06-2008, 22:19
Muhammed bey , tebrikler ederim , harika imkanınız olduğunda fotoğraflarınıda görmek isteriz.
hakanserin
11-06-2008, 08:05
Umarım kayıpsız ve sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz.Darısı hepimizin başına.
Sabah sabah böyle haberler okumak ayır bir keyif veriyor... :)
ravenauss
13-06-2008, 14:07
tamer beyin sayesinde ilk seferde tuturduk :) şu anda hiç zaiyat yok ama yarısı ilk başta gitti o da herhalde gece ışık yetersiz geldiğinden sabah kaltığımda balıkların yarısı yoktu benim acemiliğimden kaynaklandı. resimleri var yükleyecğim en kısa zamanda ama kalite çok düşük pek belli olmuyor ondan dolayı yükleyemedim ilginizden dolayı teşekkürler.
Tebrikler Muhammed bey, fotoğrafları ilk fırsatta bekliyoruz:)
abdurrahman
13-06-2008, 18:43
Tebrik ederim,hem sizi hem Tamer 'i:),saygılar.
ravenauss
18-06-2008, 10:57
tamer bey yavrular gayet iyi ama 2 gündür bazı yavrular anaçların sırtından inip yerde bekliyorlar, bazıları hatta yatıyor öldü sanıyorum ama tekrar kalkıyorlar biraz mukoza alıyorlar tekrar yerdeler bunun nedeni ne olabilir acaba
O yerde yatanlar da sanıyorum, iskelet bozukluğu olmuş olabilir, su şartlarından,kalsiyum mineral eksiğiline bağlı olabiliyor, gerçi her batında %5 %10 a yakın problemli yavru görülebiliyor, bu bir ihtimal/tahmin bunların hiçbiride olmayablir,larvalar geliştikçe daha net belli olacaktır.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.