PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Herbalife ShapeWorks Vitamin ve Mineral Tablet..

İsmail ÖZEL
05-05-2008, 22:16
Evde kullanmadığım Herbalife Vitamin ve Mineral Tablet i ufalayarak yürek karışımda kullanma gibi birşey geldi aklıma..Bunun eksi veya artı etkileri neler olabilir.?

HERBALIFE ShapeWorks Vitamin ve Mineral Tablet

ENERJİ VE BESİN ÖĞELERİ

........................................... 100g

Enerji ...................... 190,48kkal ( 797,54 kJ )
Protein ............................ 1,14 g
Yağ ................................... 9,6 g
Karbonhidrat ................ 24,88 g

VİTAMİNLER

Vitamin A................... 19091mcg
Vitamin C................. 1592,34 mg
Vitamin D3................. 60,60 mcg
Vitamin E..................... 94,56 mg
Tiamin........................... 42,77mg
Niasin......................... 712,96 mg
Vitamin B6................... 49,91 mg
Folat ............................... 7,13mg
Vitamin B12................. 0,071 mg
Biotin............................... 3,56mg
Pantotenik asit............ 249,54mg

MİNERALLER

Kalsiyum .....................14687 mg
Demir ..........................213,89mg
İyot .................................1,71 mg
Fosfor................................ 9,48 g
Magnezyum ..............3921,30 mg
Çinko ............................213,89mg
Selenyum...................... 0,855 mg
Bakır ..............................38,00mg
Manganez..................... 59,39 mg
Krom............................... 1,21 mg

Tamer
06-05-2008, 09:21
%100 Doğal dana yüreği ve spirlinanın içerisine birde bu tarz sentetik doğal olmayan vitaminler katılmasını ben doğru bulmuyorum, mineral ve eser element takviyesini discusların ihtiyaçlarına göre hazırlanıp formüle edilmiş ürünlerle giderebilrsiniz, örneğin seachem discus trace element vb.

Enerji yağ protein ve karbonhidrat sentezi yürek ve spirulinada fazlasıyla bulunduğu için ekstra eklemeniz hiç bir anlam ifade etmiyeceği gibi fazla olan kısmını balık dışarı amonyak olarak atarak aksine suyu kirletmiş olacak, yani kaç yapayım derken göz çıkartmış olacaksınız gelişimlerini durdurabilir hatta geriletebilrsiniz, discuslarda sindirim sistemi ve protein metabolizması üzerine birkaç su ürünleri fakültesi öğretim üyesi akademisyen ile ortak araştırma ve paylaşım içerisindeyim, bu konu ile ilgili ilerleyen günlerde bir makale hazırlayarak, tüm DFC üyelerine sunacağım.

İsmail ÖZEL
06-05-2008, 10:49
%100 Doğal dana yüreği ve spirlinanın içerisine birde bu tarz sentetik doğal olmayan vitaminler katılmasını ben doğru bulmuyorum, mineral ve eser element takviyesini discusların ihtiyaçlarına göre hazırlanıp formüle edilmiş ürünlerle giderebilrsiniz, örneğin seachem discus trace element vb.

Enerji yağ protein ve karbonhidrat sentezi yürek ve spirulinada fazlasıyla bulunduğu için ekstra eklemeniz hiç bir anlam ifade etmiyeceği gibi fazla olan kısmını balık dışarı amonyak olarak atarak aksine suyu kirletmiş olacak, yani kaç yapayım derken göz çıkartmış olacaksınız gelişimlerini durdurabilir hatta geriletebilrsiniz, discuslarda sindirim sistemi ve protein metabolizması üzerine birkaç su ürünleri fakültesi öğretim üyesi akademisyen ile ortak araştırma ve paylaşım içerisindeyim, bu konu ile ilgili ilerleyen günlerde bir makale hazırlayarak, tüm DFC üyelerine sunacağım.

Sağolun Tamer Bey sanırım kullanmamak en doğrusu olacak...Makalenizi bekliyoruz..

mustafaburuk
07-05-2008, 18:03
Makalenizi bekliyoruz.İyi çalışmalar

fma55discus
15-05-2008, 23:49
Bu herbalife denen mereti millete zayıfsan kilo alırsın kiloluysan zayıflarsın diye veriyorlar :)

Mr.Edim
01-07-2008, 02:36
Beşeri ilaçların tablet-draje formülasyonları biraz karışıktır ve üzerinde yazmayan ilacın farmokodimanik ve farmakokinetiğini ayarlamak adına kullanılan madeler vardır. Yem hazırlarken bunların göz önünde tutulması gerekli diye düşünüyorum. Her türlü ilaca en kolay ulaşan kişi olmama rağmen kullanmadım ve kullanmak isteyen arkadaşlara bir kez daha düşünmelerini söylüyorum.