PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tavsiye

Nhamunda
04-05-2008, 18:41
Merhaba arkadaşlar , geçmişte 2 kez discus besledim . 1. de başarısızlık 2. de ailevi nedenlerden balıklarımı elden çıkardım. 470 lt tankımın tabanı catladığı için camları sökerek ayırdım ve kenarda duruyor. Kendi hatamdan dolayı geçen hafta 50x50x55h üretim tankımı patlattım ve tüm su aktıktan sonra farkına vardım , tahmin ediceğiniz gibi ailem tarafımdan pek hoş karşılanmadım.

Soruma gelince 175 lt bir tankım daha var , ailemin tepkisini çekmeden bu tankta discus beslemek istiyorum.Yaz sonuna kadar bir sorun çıkmaz ise kendi evime geçicem ve sump sistemli bir tank yaptırıcam.

Önümdeki sürede sorun yaşamadan bu tankta kaç discus besleyebilirim.
Filitrasyon için ilerdede faydalanmak amaçlı tetratec ex 700 yada eheim 2215 edinicem.

Sizce başlamalımıyım yoksa sabredip yeni tank yaptırıp öylemi başlamalıyım?
Fikirlerinizi bekliyorum.
Saygılarımla.

UndeR_DoG
04-05-2008, 18:54
şahsi fikrim,yeni sistemde discus beslemeniz.bu tankta,tecrübelerinizi yenilemek için başka bir tür besleyip,yeni evinize geçene kadar o tankla vakit geçirmeniz...şahsen öyle yapardım:)yeni eviniz ve tankınız şimdiden hayırlı olsun.
Saygılar.

mustafaburuk
04-05-2008, 18:56
Salih bey bence önce evdekilere sorunsorry.Patlarsa yine malumFettGrins.Benimkilerde böyle birşey bekliyormotzi0.Bir patlasa akvaryumu atmaya bahaneleri olacakkeule ama maşaALLAH ı var tankınbeten.

Nhamunda
04-05-2008, 19:03
Üretim tankının patlaması tamamen benim hatam sorun olmaz diye calvuslarımı nakletmek istedim ama tankın altına strafor koymak zor geldi sonucunda mutfağa kadar tüm halılar su içindeydi:eek: tabi kıyamet koptu :(

175 lt tankı hazırladım. Boş çalışıyor , dış filitre siperişi vericem fakat beslemem konusunda destek alırsam discus alıcam yoksa bitkili tetra tankı kurucam gibi geliyor.

Discusmania
04-05-2008, 21:57
Salih bey , 175 litre hacimli akvaryumunuzda 6-8 yavru discus bakabilirsiniz ;)

hakan60
04-05-2008, 22:52
Salih bey bencede vakit kaybetmeden siz akvaryumunuzu kurun,taşındığınızda ise balıkları yeni yerlerine alırsınız.Ve küçük boy yerli diskus alın taşınana kadarda biraz daha boylanırlar.
Saygılar

Nhamunda
05-05-2008, 11:45
Erdal ve Hakan bey , güzel ve destekliyici yorumlarınız için teşekkür ederim :)
Su iç filitreyle dönüyor.Dış filitrem gelince hemen bağlayıp filitrasyona devam edicem.
19 mayısta senelik izne çıkıyorum , boş vaktim oldukça olucak bu dönemdede araştırarak yavruları edinir ve paylaşma şansım olur inşallah.