PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akvaryumcular'a

ERGİN
25-04-2009, 12:18
Akvaryumcuya kızdı, dev balık üretme tesisi kurdu
KAYSERİ (İHA) - Fanusta yetiştirdiği balık merakıyla başlayan tutkusunu ticarete dönüştüren bir akvaryumcu, yanlış balık satan işletmeciye kızarak yıllık 50 üretim kapasiteli balık üretim tesisi kurdu.

Amatör olarak 13 yıl önce akvaryum balığı beslemeyle başlayan balık merakını ticarete dönüştüren Kayserili akvaryumcu Nurettin Sevim, içerisinde her türlü balık üretiminin yapılabileceği bir tesis kurmayı başardı. 1996 yılında fanusta balık yetiştirmeyle bu merakının başladığını kaydeden Sevim, tutkusunu ticari zekasıyla birleştirmek için devlet memurluğundan istifa ettiğini dile getirdi.

Turgut Reis Mahallesi'nde 2 katlı bir balık üretme tesisi kuran Sevim, bu balık merakının bir akvaryumcunun kendisine yanlış bir balık vermesiyle başladığını ifade etti. Evinin bir odasında başladığı balık üretme merakı sebebiyle aile içinde sıkıntılar yaşadığını söyleyen Sevim, "Merakım, istediğim ürünü vermeyen akvaryumcuya çok kızarak başladı. Ben 2 dişi 1 erkek balık istemiştim. Bana 3 tane erkek vermişti. Ben balıkları yavrulatmak için alıyordum. Ben bu kızgınlığın sonucu akvaryumlarımı büyüttüm.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Kayseri'ye balık getirdim. Akvaryumlarımın sayılarını her geçen gün artırdım. Evimin bir odası tamamen akvaryumla doldu. Karımla bu konu yüzünden çok tartıştım. Daha sonra küçük bir baraka kiraladım. Akvaryumlarımı buraya yerleştirdim. Amatör bir ruhla hazırladığım üretim tesisimde çok güzel sonuçlar aldım. Fanusta yetiştirdiğim balık merakım geleceğimi değiştirdi" dedi.

Balık üretme tesisini geliştirdiğini söyleyen Sevim, tutkusunun ticarete dönüştürmek için devlet memurluğundan da istifa ettiğini belirtti. En önemli hedefinin balık ithalatını azaltarak yerli balık üretimine dikkat çekmek olduğunu kaydeden Sevim, "Yıllık 50 bin balık üretiyorum. 2 katlı bir üretim tesisimde kısmen de olsa Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyorum. Şu an her çeşit balıklardan yavru alabilecek kapasitedeyiz. Kayseri'de böyle tesis yok. Balık üretimi her ay düzenli olarak yapılmıyor. Yılın çeşitli dönemlerinde üretimde dalgalanmalar da oluyor. Balıkların da bir tahammül sınırı var" şeklinde konuştu.

Kaynak : Mynet Haber

Birçok üretici sanırım bu yüzden tesis sahibi oldu :)

Tamer
25-04-2009, 12:44
Vaay be dedirtecek bir haber,, yanlız bu beyfendinin Kayserili olduğu detayını gözden kaçırmamak gerekliicon_lol

zamanlama
25-04-2009, 13:07
İçimizde hobiyle uğraşıpta bu fikrin oluşmadığı kişi varmıdır? Acaba şahsen yılda birkere aklıma gelmiştir. Kayserilinin cesaretini ve azmini kutluyorum helal olsun.

xxxobiwanxxx
26-04-2009, 02:06
İnanılmaz bir başarı.Yerli üretime dönüyoruz fakat kaliteyi elden bırakmamak lazım.Sonra çin malları gibi olmasın bu iş ...

CaN_BaKıR
26-04-2009, 04:40
Eeee adam Kayseri'li :)

Ama işin açıkcası cebinde paran varsa olur bu iş.. Yoksa olmaz...

Geçen sene bende yaptım bir üretimhane.. Ne oldu peki!! Dükkanın kirası, elektriği, suyu, masrafları vs derken başedemedim ve şimdi eve döndüm....

Öyle her yiğidin harcıda değil bu iş.. Onuda belirtmek lazım.. Haberde sanki kolaymış gibi anlatılmış ama malesef paran varsa bu sektörde düdüğün öter.. Yoksa 3-5 balık üretip akvaryumcuya balık vermeye kalkarsan 1 alır 2 alır sonra almaz elinde kalır... Yapacaksan büyük çaplı yapacaksın seri üretim halinde olacak... Talep edilen balığa yok demeyeceksin yada bir hafta sonra demeyeceksin... Anında paketi hazır edeceksin.. Yoksa dediğim gibi 1 -2 derken bir süre sonra akvaryumcular istemem demeye başlıyorlar...

Çok samimi olduğunuz akvaryumcularında gazına gelmeyin sakın.. Hep sen üret ben alırım merak etme tavırları vardır.. Benden sana tam destek, sen yeterki yap derler... Yapınca da o samimiyeti kullanıp canım cicim ayağına yatarlar almazlar... Kısacası dost kazığı diyebiliriz bu duruma... Ticarette babana bile güvenmeyeceksin... :)

Kısacası üretimhane olayı zor iş.. Gaza gelip bu işe girmeyin derim.. Heleki bu krizde.. Aman haaa !!!

fma55discus
26-04-2009, 12:55
Nurettin bey gibi birçok bilmediğimiz çeşitli nedenlerden üretime başlamış hobicilerimiz var. Can ın da değindiği gibi birçoğu parasızlıktan birçoğu diğer etkenlerden üretimi bırakmış.Nuretttin bey in inşallah daim olmasını diliyorum.

buffyy
26-04-2009, 15:50
Kayserili arkadaşımdan bilirim ticaret onların işi :) yeter ki hırs yapsınlar İnsallah devam eder işleri, Nurettin beyin dediği gibi istediğimi vermiyordu petshoplar insallah ilerde sadece ticareti düşünmez hobicileri düşünerek tabi kar da ederek devam eder.

ihsano
27-04-2009, 00:04
Bu başlığı okuyunca hazır Kayseri'deyim bir göreyim şu akvaryumcuyu deyip internetten buldum adresini.
Yazılanlardan fazla etkilenmiş olmalıyım ki, tam bir sükut-u hayal oldu benim için. Fotoğraflarını çeker eklerim diye makinemi almıştım. Boşuna taşımışım yanımda.

Bahsedilen yerin giriş katı merdivenaltı akvaryumcu havasında.
20 m2 kadar bir yer. Fazlaca akvaryum ve malzeme doldurulmuş bu dar alana.
3 müşteri içeri girdimi hareket imkanı yok. Yunus ve sp ler ve kılıçkuyrukların bir kısmı dışında balıkların da pek tadı yok aslında. Ben beğenmedim formlarını. Görüp beğenen olurmu? Neden olmasın. Balık alanlar vardı.
Tahminen 60 m2 bodrumu üretimhane olarak düzenlenmişler. Burada da ağırlık sp ve yunus.
Haberde buradan tesis olarak bahsedilmiş ama tesislik bir yanı yok.
Gözünüzde hiç ama hiç büyütmeyin. Haberde fazla abartılmış. İki katlı yok şöyle falan diye.

CaN_BaKıR
27-04-2009, 23:50
Bu başlığı okuyunca hazır Kayseri'deyim bir göreyim şu akvaryumcuyu deyip internetten buldum adresini.
Yazılanlardan fazla etkilenmiş olmalıyım ki, tam bir sükut-u hayal oldu benim için. Fotoğraflarını çeker eklerim diye makinemi almıştım. Boşuna taşımışım yanımda.

Bahsedilen yerin giriş katı merdivenaltı akvaryumcu havasında.
20 m2 kadar bir yer. Fazlaca akvaryum ve malzeme doldurulmuş bu dar alana.
3 müşteri içeri girdimi hareket imkanı yok. Yunus ve sp ler ve kılıçkuyrukların bir kısmı dışında balıkların da pek tadı yok aslında. Ben beğenmedim formlarını. Görüp beğenen olurmu? Neden olmasın. Balık alanlar vardı.
Tahminen 60 m2 bodrumu üretimhane olarak düzenlenmişler. Burada da ağırlık sp ve yunus.
Haberde buradan tesis olarak bahsedilmiş ama tesislik bir yanı yok.
Gözünüzde hiç ama hiç büyütmeyin. Haberde fazla abartılmış. İki katlı yok şöyle falan diye.

O zaman benim kapattığım dükkan çiftlikmiş bunun yanında icon_lolicon_lol