PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Damızlık leopar,lar

nazım
03-05-2008, 22:00
Arkadaşlar leoparlardan 20 gün önce yavru aldım.15 günlük,ken erkegi ayırdım,bugünde dişiyi ayırdım ancak dişi ile erkek birbirine düşman oldu.Bu çift daha öncede yavru verdi ve çok uyumluydular ilk defa böyle birşey yaşıyorum bu konudaki yorumlarınız saygılar

discusturka
03-05-2008, 22:40
Nazım Bey iyi geceler, çiftlerden biri üremeye hazır değilse genelde bu kavgalar yaşanıyor. Genelde erkek kavgayı çıkaran taraf olsa da tam tersi durumlar da olabiliyor. Ben de yaşadım ama çiftte bir problem çıkmadı tekrar eşleştiler zamanı gelince. İmkan varsa bir süre ayrı ayrı bakın zamanla düzelirler.

nazım
03-05-2008, 23:34
Nazım Bey iyi geceler, çiftlerden biri üremeye hazır değilse genelde bu kavgalar yaşanıyor. Genelde erkek kavgayı çıkaran taraf olsa da tam tersi durumlar da olabiliyor. Ben de yaşadım ama çiftte bir problem çıkmadı tekrar eşleştiler zamanı gelince. İmkan varsa bir süre ayrı ayrı bakın zamanla düzelirler.

Merhaba şelcuk bey teşekkürler beni rahatlattın

hasan
04-05-2008, 21:57
Bazı çiftelerde bunun gibi durumlar olmakta, bunun için elinizde altarnatif olarak başka balık varsa iyi diyebilirim yoksa yavru almanız zor hatta dişiyi bile kaybedebilirsiniz.

nazım
04-05-2008, 22:36
Bazı çiftelerde bunun gibi durumlar olmakta, bunun için elinizde altarnatif olarak başka balık varsa iyi diyebilirim yoksa yavru almanız zor hatta dişiyi bile kaybedebilirsiniz.

Merhaba Hasan bey konuyu biraz daha açarmısınız.Dişiyi nasıl kaybederim ölürmü yani,bir daha eş olmazlarmı

hasan
06-05-2008, 00:00
Nazım bey benim başıma geldiği için bu şekilde size yardımcı olmak istedim. Çoğunlukta erkek dişiye vurarak yem yemesine bile engel olabiliyor. Farkına varmadığınızda bakmışsınız dişi bir köşede kararmış zayıflamış halde duruyor zamanında müdale olursa iyileşebiliyor. Ama geç farkedildiğinde gözünüzün önünde ölümü bekliyor. Tekrar eş olabilirler ama ne kadar sağlıklı eş olurlar bunu zaman içinde görebiliriz sadece dişi bakmak istiyor. Yada erkek bakmak istiyor olan yumurtlara oluyor. Kıskanmaktan ya dişi yada erkek yeme eyiliminde bulunur.

nazım
06-05-2008, 22:51
Nazım bey benim başıma geldiği için bu şekilde size yardımcı olmak istedim. Çoğunlukta erkek dişiye vurarak yem yemesine bile engel olabiliyor. Farkına varmadığınızda bakmışsınız dişi bir köşede kararmış zayıflamış halde duruyor zamanında müdale olursa iyileşebiliyor. Ama geç farkedildiğinde gözünüzün önünde ölümü bekliyor. Tekrar eş olabilirler ama ne kadar sağlıklı eş olurlar bunu zaman içinde görebiliriz sadece dişi bakmak istiyor. Yada erkek bakmak istiyor olan yumurtlara oluyor. Kıskanmaktan ya dişi yada erkek yeme eyiliminde bulunur.

Hasan bey sizin yaşadıklarınızın aynısını şu an ben yaşıyorum.Acıklamalarınız yeterince beni aydınlattı teşekkür ederim saygılar.

Ayrıca yaşamış oldugum bu durumu yardımcı olmak için cevap veren arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

Murat75
08-05-2008, 12:45
Nazım abi,bu çifte ne kadar değer verdiğini biliyorum.İnşallah sorunsuz atlatırsın.Bu arada yavrular nasıl?

nazım
08-05-2008, 23:03
Nazım abi,bu çifte ne kadar değer verdiğini biliyorum.İnşallah sorunsuz atlatırsın.Bu arada yavrular nasıl?

Bekir bey onlar benim göz bebegim .İnşallah düzelirler bu arada yavrular maşallah kayıpsız büyüyor teşekkürler

nazım
18-06-2008, 20:07
Merhaba arkdaşlar çiftlerim yine eş oldular

best16
18-06-2008, 21:38
merhaba Nazım BEy sizin adınıza sevindimm.Geçmiş olsun..

nazım
17-07-2008, 18:02
merhaba Nazım BEy sizin adınıza sevindimm.Geçmiş olsun..

Teşekkürler erdinç bey