Orijinalini görmek için tıklayınız : Red map çiftim
Chai red map çiftim.Çiftim aynı batın yavrulardan aldığım 10 balık içinden çıkan 4 çiftten biridir.Diğer 3 çift elimden çıkardım,bu çift de bana kaldı :)
http://img444.imageshack.us/img444/4906/dsc08063dc7.jpg
Bu larvalar 1 ay önceye ait,malesef çift tarafından yenmiştir.Büyük bir sabırla bana yavru verecekleri günü bekliyorum
http://img168.imageshack.us/img168/9068/dsc07555dn8.jpg
Discusmania
17-02-2008, 22:20
Aliciğim yılmak yok, başaracağına inancım tam, bu başlıkta yavruları görmek isteriz ;)
Vedat Yılmaz
17-02-2008, 22:25
Maşallah çok güzeller :) inşallah yavruların büyümüş hallerinide görürüz,öyle olunca çok daha güzel oluyor :)
Emeğine sağlık Ali abi.
Mert Taşkıran
17-02-2008, 23:43
Ali'cim çiftin endamı yeter bunları sadece seyretmek bile insanın ömrüne ömür katar. Ne yapayım Red Map deyince dayanamıyorum.:)
Saygılarımla,
Aliciğim yılmak yok, başaracağına inancım tam, bu başlıkta yavruları görmek isteriz ;)
Bu red map sevdasına senin gazınla başaldım,senin gazla devam ediyorum.:D bakalım sonum ne olcak :confused:
Ali'cim çiftin endamı yeter bunları sadece seyretmek bile insanın ömrüne ömür katar. Ne yapayım Red Map deyince dayanamıyorum.:)
Saygılarımla,
Abi elimde büyüdüler ve bu hallerini görmek ayrı bir keyif ,senin yasadığın keyfi yaşamak umarım bana da nasip olur :)
Maşallah çok güzeller :) inşallah yavruların büyümüş hallerinide görürüz,öyle olunca çok daha güzel oluyor :)
Emeğine sağlık Ali abi.
Vedatcım sen şu aralar sessiz kaldın,hadi artık bu kadar sessizlik yeter :)
Aynen Ali, yavruları görmek istiyoruz:)
Ali Bey balıklarınız çok güzeller.Umarım böyle güzel balıklardan güzel yavrular almak nasip olur size.Bize de almak nasip olur:)...
SAYGILAR
Merhaba Ali,harika bir çift en kısa zamanda yavru alırsın inşallah.
fma55discus
20-02-2008, 09:53
Balıkların formları harika görünüşleride çok güzel yanlız birşey sormak isterim Mert abinin red maplerindede çizgiler büyüdükçe bu red maplerdeki gibi açılacakmı? chekerboard diye tabir ettiğimiz desenler bozulacakmı acaba?Saygılar.
Balıkların formları harika görünüşleride çok güzel yanlız birşey sormak isterim Mert abinin red maplerindede çizgiler büyüdükçe bu red maplerdeki gibi açılacakmı? chekerboard diye tabir ettiğimiz desenler bozulacakmı acaba?Saygılar.
Fatih hocam red map henüz oturmamış bir ırk.Kendi içerinde 3-4 değişik desnleri mevcut.Zaten o yüzden üretici chai sertifika vermiyor,benim aldığım 10 balık içerinde 2 adet farklı 8 adet farklıydı.Ama aquapetcenter hepsine red map diyordu.Mert abinin ürettiği red mapler ilerde desenlerde açılma olur ama bu tür kadar olur mu bilemiyorum.Çünki bendekiler nerdeyse leopar desene dönüştü.buyrun ilk geldikleri halleri :)
http://img140.imageshack.us/img140/7929/dsc029751da1.jpg
abdurrahman
20-02-2008, 15:41
Ali bey,şimdiyedek gösterdiğiniz başarılarınızın devamını hep bekleriz,saygılar.
tolgakırcalı
20-02-2008, 18:12
Ali abi neolur bir bakıcı çift ayarlayıp şu yavruları alda keyfin iki katına çıksın en kısa zamanda....
Biliyorsun bende 100 kadar 4-5 cm boyunda yavrular var desenler henüz çıkmadı fakat hafif hafif beliriyor.
Desen açılmasına gelince bizdekilerde(anaçlarda) dahada fazla oldu resim koyamadım fakat çizgiler tamamen birbirinden koptu.Balık büyüdükçe ebat olarak desenler dahada açılıyor .Bu yüzden bir tanede wayneden gelme red map benzeri bir balık alıp onunla chainin erkeklerden birini attık yavrular henüz 2 cm olduğu için bir şey söyleyemiyorum ,bakalım ne olacak...
Mert abidende 1 tane alabilirsek onunlada atıp deneyeceğiz .
Vedat Yılmaz
20-02-2008, 23:34
Vedatcım sen şu aralar sessiz kaldın,hadi artık bu kadar sessizlik yeter :)
Ali abi sessizlik noktasında çok ama çok haklısın bende pek dayanamıyorum bu sessizliğe ama ne yazıkki elden pek fazla birşey gelmiyor, ama boşda durmuyorum ufak ufak hazırlıklar yapıyorum kendimce mesela; bu kez başladığımda sizlere güzel fotoğraflar sunabilmek için fotorğaf makinamı yeniledim:D şimdilik kendimi onunla avunduruyorum.
Forma iştirak noktasında ise elimden geldiğince gayret ediyorum buna emin olabilirsiniz.
En içten sevgilerimi sunarım.
Ali abi neolur bir bakıcı çift ayarlayıp şu yavruları alda keyfin iki katına çıksın en kısa zamanda....
Biliyorsun bende 100 kadar 4-5 cm boyunda yavrular var desenler henüz çıkmadı fakat hafif hafif beliriyor.
Desen açılmasına gelince bizdekilerde(anaçlarda) dahada fazla oldu resim koyamadım fakat çizgiler tamamen birbirinden koptu.Balık büyüdükçe ebat olarak desenler dahada açılıyor .Bu yüzden bir tanede wayneden gelme red map benzeri bir balık alıp onunla chainin erkeklerden birini attık yavrular henüz 2 cm olduğu için bir şey söyleyemiyorum ,bakalım ne olacak...
Mert abidende 1 tane alabilirsek onunlada atıp deneyeceğiz .
Tolga kardeşim,geçekten seni yürekten tebrik ediyorum.Discus üretim konusunda çok büyük aşamalar kaydettin, en iyilerimizden birisi oldun.Çok fazla fotoğraf yayını yapmayı sevmediğini biliyorum ama bu güzellikleri bizle paylaş artık :)
Tolgacım bu balıklardan inşallah yavru alcam merak etme,bakıcı aile hazır gibi :)
Ali abi sessizlik noktasında çok ama çok haklısın bende pek dayanamıyorum bu sessizliğe ama ne yazıkki elden pek fazla birşey gelmiyor, ama boşda durmuyorum ufak ufak hazırlıklar yapıyorum kendimce mesela; bu kez başladığımda sizlere güzel fotoğraflar sunabilmek için fotorğaf makinamı yeniledim:D şimdilik kendimi onunla avunduruyorum.
Forma iştirak noktasında ise elimden geldiğince gayret ediyorum buna emin olabilirsiniz.
En içten sevgilerimi sunarım.
Foruma desteğini görüyoruz ve teşekkür ediyoruz.Ayrıca bu forumda sende farklı bir şey var,her zamankinden daha heveslisin,bu konuya ayrıca seviniyorum :)
Ali bey,şimdiyedek gösterdiğiniz başarılarınızın devamını hep bekleriz,saygılar.
Abdurrahman hocam teşekkür ederim,sizden de hareket bekliyoruz.Discusa bu ömür kısa gelir :)
Vedat Yılmaz
21-02-2008, 00:08
Foruma desteğini görüyoruz ve teşekkür ediyoruz.Ayrıca bu forumda sende farklı bir şey var,her zamankinden daha heveslisin,bu konuya ayrıca seviniyorum :)
Şunu tüm samimiyetimle şöyle izah edebilirim; kesinlikle bu forumdaki arkadaşların doğal halleri bana zevk veriyor ve gayretimin en büyük sebebi siz samimi dostlardır.:)
edemiriz
18-01-2010, 03:31
Harika balıklar. Umarım birgun Allah tum discus evenlere boyle balıklar nasip eder. Ama sunuda biliyoruz ki cok çalışmamız lazım. Böyle güzelliklere sahip olmak için.
Enis Pekel
18-01-2010, 18:32
Ali hocam senin hünerli ellerinde yavru alınacak günler yakındır .İnşallah en kısa zamanda bu çifti yavrulu fotoğraflarıyla göreceğiz .
Ali hocam sizin hazineden daha neler çıkıcak bilemiyorum öncelikle maşşallah inşallah yavrularınıda görürsünüz diğer kardeşlerini kaçırdığma üzüldüm inşallah yavrulardan nasip olur emeğinize sağlık ve yardımlarınız içinde çok teşekkür ederim.
Ali bey maşallah cok güzeller.Allah nazardan saklasın,bizede nasip olur inşallah
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.