PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tatil

erkan
03-05-2008, 16:06
Arkadaşlar malum yaz geldi ben temmuz ayında tatile çıkmayı düşünüyorum peki tatildeyken periyodik bakımları kim yapacak??yardımlarınız için teşekkürler..

UndeR_DoG
03-05-2008, 21:15
aynen...aynı sorun ,maalesef bendede var:S:Sbalıkları akvaryumcuya versek,dönene kadar bir sürü para ister(giderken).arabaylada koca akvaryumları taşıyamayız...balıkların, akvaryumcuda sağ kalacağı kesin değil:Sne yapacağız arkadaşlar??yavrudan aldığım balığı yazlıkta ,balık büyüyünce, o hacim balığa yetmeyecek...vs. gibi sorunları nasıl halledeceğiz?

discusturka
03-05-2008, 22:42
Erkan Bey tatil süreniz ne kadar ve akvaryum şartları nasıl?

erkan
04-05-2008, 14:53
Selçuk bey 200lt akvaryum ama henüz içi boş zaten alamama sebebim temmuz25 de kısmetse 15 günlüğüne şehirdışına çıkacağım.Şimdi balıkları alsam ozaman neyaparım ?en iyisi temmuza kadar boş kalması diye düşündüm.ama daha temmuzakadarda çok var bilmiyorum ne yapacağım.Zaten bikaç eksigimde var dış filitremi degiştirecegim,pipo filitre havataşı falan alacağım onları tamamlayıp tatil dönüşüde balıkları koymayı düşünüyorum.

best16
04-05-2008, 15:09
selamlar...Bence otomatik yem atma makineleri sizin işinizi görecektir die düşünüorum..hem tatilden geldiğinizde balıklarınızın gelişimlerini daha iyi fark edeceksizz burasıda güzel yanı..Şahsen ben öle yapmayı düşünüorummm..

UndeR_DoG
04-05-2008, 16:59
peki ben ne yapacağım?yem makinası alıp,2 ay boyunca yazlıkta durup,döndüğümde felaketimi göreceğim?:DBen nasıl bu durumu halledeceğim?bizim yazlığımız,buradan 125 km uzaklıkta.akvaryumu götüreceğim fakat balıklar 2 ayda büyüyecek ve mevcut tankım küçük gelecek(imzama bakarsanız...).Aslında bir fikrim var;Balıklar için gerekli tüm ilaçları satın alıp,eminönünden ucuz ama büyük bir akvaryum alıp,mevcut(yeterli olan)motor,ısıtıcı,hava motoru vs. gibi eşyaları götürüp,orada suyu hazırlayıp kullanmak...böyle bir şeyi hayata geçirsem,bir felaket ile karşılaşırmıyım?vs... gibi sorulara cevap verebilirseniz memnun olacağım.teşekkürler...
Saygılar.