PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : su arıtma

buzul
12-04-2009, 23:52
arkadaşlar slm.discus akvaryumu için gerekli kalitedeki suyu sadece osmos cihazından mı elde edebiliriz.? daha önceleri kullanılan 3 kartujlu su arıtma cihazlarından elde edilen su ile arasında ne gibi farklar var ben bi türlü anlamış değilim.bu konu ile bana yardımcı olursanız sevinirim.yorum yapan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Vedat Yılmaz
13-04-2009, 09:15
Öncelikle sizden ricamız forum sayfamızın sol üst köşesine doğru Profiliniz sekmesini tıklayın ve sol taraftak listeden imza değiştir sekmesini kullanarak ad,soyad ve şehir bilgilerinizi giriniz,böylelikle bizlerde sizi tanımış oluruz.:)
Osmos filtre discus için sadece üreme döneminde gereklidir, sebebine gelince discuslar üreme için iletkenliği düşük yumuşak sulara ihtiyaç duyarlar osmos filtre ise üzerindeki mebran filtre aracılığıyla suyun iletkenliğini düşürür.(Bu başlıkta osmos filtre hakkında ayrıntılı bilgiyi bulabilirsiniz.http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=1240 )
Üçlü kartuş filtrede ise membran olmadığı için suyun srtliğinde herhangi bir değişiklik olmaz fakat discus yetiştirme ve boylandırma dönemlerinde bu filtre gayet güzel iş görür ve yeterlidir ve hatta gereklidir çünkü osmos filtre yavru alma dönemi haricinde kullanılmaz.(Osmos filtre iletkenliği düşürürken su içerisindeki mineralleri uzaklaştırdığından discus büyütme döneminde bu su yavrular için gerekli mineralleri yeterince bulundurmayacağından uygun değildir.Kartuş filtrede böyle bir sıkıntı söz konusu değildir.)
Osmos filtre sadece üretim için kartuş filtre ise sürekli gereklidir.
İnşallah anlatabilmişimdir.(Biraz uykum varda :o)

buzul
14-04-2009, 23:46
vedat hocam ilginize teşekkürler.3 lü arıtma sistemi içerisindeki reçinenin anladığım kadarıyla balıkların büyümesi ve gelişimini etkilemeyecek.bende sizin söylediğiniz gibi yapmaya çalışacağım.bu arada eksik kalan bilgilerimi en kısa zamanda tamamlayacağım.biggrin

Vedat Yılmaz
16-04-2009, 00:12
vedat hocam ilginize teşekkürler.3 lü arıtma sistemi içerisindeki reçinenin anladığım kadarıyla balıkların büyümesi ve gelişimini etkilemeyecek.bende sizin söylediğiniz gibi yapmaya çalışacağım.bu arada eksik kalan bilgilerimi en kısa zamanda tamamlayacağım.biggrin
Reçineyi çıkarmanızı tavsiye ederim yerine karbon yerleştirin.