Orijinalini görmek için tıklayınız : Diskus Akvaryum kurulumu
Slm arkadaşlar bende Yeni Diskus sevdalılarındanım.Yunus ve S.prenses besliyordum akvaryumu komple boşaltıp temizleyip bir hafta on gün suyu dinlendirip 2 adet diskus aldım ama yaşatamadım.Şimdi ikinci kez deniyorum.Akvaryumun yarısını RO dan yarısını çeşmeden (şu an tam dolu değil) doldurdum.Yunus yavrularımın bulunduğu tanktanda bugün 1 sürahi su ekledimki oturması fazla sürmesin diye.Sizlerden ricam ne yapmam lazım bana bilgi verebilen olursa memnun olurum.Tankada 1 vatoz 2 çöpçü koydum.Kaç gün sonra balıkları alabilirim,gine balıkları öldürmek istemiyorum.Cevap veren vermeyen herkesede teşekkür ederim.
Arkadaşlar Akvaryumumun boyunu yazmayı unutmuşum 110-50-60 330lt.Saygılar
Discusmania
01-05-2008, 23:15
Hakan bey merhabalar, foruma hoş geldiniz, öncelikle akvaryumunuzun ebatları discus akvaryumu için gayet yeterli , yetişkin 8 discus yavru 16 discus bakabilrsiniz rahatlıkla, tokat suyu değerlerini bilmemiz gerekli, ph, kh,ms gibi değerler ozmoz kullanıp kullanmamanız gerekliliği hakkında bize yardımcı olacak ama kanaatimce ozmoza gerek kalmayacak, en azından suyun ph ını öğrenmeye çalışın, kuruluma gelince, yunus balıklarınızda hastalık varsa veya taşıyıcı iseler bu su ile discus akvaryumunuza geçebilir, dolayısı ile akvaryumunuzu çeşme suyu ile doldurduktan sonra ( çeşme suyunu uygun kabul edelim bir an ) sera nitrivec'ten arkasında yazdığı oranda akvaryumunuza döküniki üç dört güne suyunuzda bakteriler çoğalmaya başlayacaktır, dış filtre kullanmanız şart gibi , dış filtrede en alt tabakada sera biofibres, orta katmanda sera siporax veya eheim susbtrat en üst katmanda ise elyaf kullanmanız uygun olacaktır, suyu koyduktan bir hafta sonra tüm yukarıda yazılanları yapmışsanız balıklarınızı ekleyebilirsiniz, tavsiyem, yerli, küçük boy discuslar ile başlamanız. şimdilik bunlar geldi aklıma eksikler oldukça yazarız, saygılarımla ... Discus hobisine hoşgeldiniz.
Hoş bulduk Erdal bey yorumunuz için teşekkürler.Tokat suyunda PH 8-KH 8-10--GH 10-14 arası değişiyor.Önceden ölçmüştüm şu an Gh yı ölçmedim testim bittide:).Yunus akvaryumundan 1 sürahi koydum Hastalık yok ama inşallah taşıyıcıda değillerdir,sizce suyu yenidenmi boşaltıp doldurmam lazım yani Yunus lardan geçebilecek hastalıklara karşı suyu yenilememmi lazım sizce.Yeniden balık öldürmek istemiyorum.2 tane Diskus öldürdüm dış parazit oldular ve kurtaramadım.Dış filtrem var Tetra 1200 ama şu anda akıtma yaptığı için Aquapetcenter a garantiye yolladım yarın yollayacaklar Cumartesi elimde.Tavsiyelerinizi bekliyorum suyu tekrardan boşaltmam lazımmı?Akvaryumdada şu anda 2 çöpçü 1 vatoz var.
Saygılar
Discusmania
02-05-2008, 00:31
Hakan bey, ph biraz yüksekmiş, 7.5 seviyelerine indirecek şekilde ozmoz katabilirsiniz, ben olsam sıfır km su koyardım nitrivec ile bakteri döngüsünü başlatırdım, dış motorunuz kaliteli sorun çıkmaz ;)
Suyu boşaltmakta inanın zor nedeni ise Ro bende yok 160 lt suyu arkadaşın evinden getirdim ve boşaltırsam tekrar uğraştıracak.Bende şu anda RO araştırması yapıyorum galiba pahalı ama İhlas ınkini alıcam heralde.
Dfc hoşgeliniz, Erdalın söledikleri çerçevede hareket edebilirsiniz, taşıma suyla değirmen dönmeyeceği için bir R.O gerekebilir, fakat ihlas en son tercih edilmesi gereken Ro dur. Piyasada aynı işi fazlasıyla gören çok daha hesaplı cihaz satan firmalar vardır, ö.m. ile size gereken bilgileri vererek yardımcı olmaya çalışacağım.
Tamer bey hoşbulduk.Özel msj aldım teşekkür ederim,İstanbuldan alırsam eğer RO yu taktırması veya ilerde değişmesi gereken bir parça olduğu zaman uğraşmam gerekecek.Ama ginede verdiniz numara ile görüşeceğim ilginiz için teşekkür ederim.
Bu arada akvaryumu komple boşaltayımmı,sizin fikriniz nedir.Saygılar.
Discusmania
02-05-2008, 13:57
Hakan bey herhangi bir su tesistaçısı veya siz de takabilirsiniz ;) şekille izahı var ben kendim takmıştım, zor bir yapısı yok ,parça değişilecekse bile kolaylıkla yaparsınız.
Erdal bey teşekkür ederim sizde aldınızmı acaba eğer aldıysanız markası ve fiyatını bana öm ile yollarsanız sevinirim.
İhlasınkine 1150 ytl 10 taksitli 1300 ytl dediler.
Discusmania
02-05-2008, 14:14
Hakan bey ben 2 yıl evvel aldım, Tamer ile aynı kaynaktan alınma ozmozlar, ayrıca o meblağa 3 tane ozmoz alırsınız bence hiç yanaşmayın.
abdurrahman
02-05-2008, 18:51
Hakan bey ben 2 yıl evvel aldım, Tamer ile aynı kaynaktan alınma ozmozlar, ayrıca o meblağa 3 tane ozmoz alırsınız bence hiç yanaşmayın.
Erdal abime katılıyorum,aynı işi görebilecek daha hesaplı ve kullanışlı osmoslar mevcut,halen aktif bir şekilde görüştüğüm bu işle ilgili bir arkadaşım var,dilerseniz yardımcı olmaya çalışırım,saygı ve selamlar.
Erdal abime katılıyorum,aynı işi görebilecek daha hesaplı ve kullanışlı osmoslar mevcut,halen aktif bir şekilde görüştüğüm bu işle ilgili bir arkadaşım var,dilerseniz yardımcı olmaya çalışırım,saygı ve selamlar.
Marka ve tel numarası verirseniz sevinirim.Bu arada siz kullanan arkadaşlar markasını ve su değerlerini yazabilirseniz sevinirim.
Saygılar.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.