Orijinalini görmek için tıklayınız : Solid blue yavrularım
Yaklaşık 1.5 senedir bende olan Solid blue çiftimden şimdiye kadar yavru alıp büyütme fırsatı yakalayamamıştım.Rose redlerimle supersanmerahlarımla uğraşmaktan doğru dürüst vakit ayıramadığım çiftimden 1 batın yavru alıp büyütmeyi istedim ve hamd olsun ki şu anda 52.günlerini doldurdular.Üretim değerleri 150 ms 6.5 ph ısı 28 derece kullandığım üretim akvarumu 50*55*55 kullandığım filitre büyük boy sünger filitre yemleme günde 2 öğün sabah ve akşam olarak bits ve pul yem.Yavrulara 5.güne kadar çift beraber baktı ancak aralarında ki anlaşmazlık sebebiyle 5.gün den itibaren iş 15.güne kadar babaya kaldı.7.gün artemia ya başladım.Günde 5-6 öğün artemia yediler.15.gün babadan da ayrılıp 550 lt lik dahili sumplı büyütme akvaryumuma geçtiler.Büyütme akvaryumlarım her biri 110-50-55 ebadında olum birbirine bağlı tek sumptan çalışmakta böylece 2 akvaryumda dönen suyun toplam hacmi yaklaşık 550 lt ye çıkıyor ki buda 144 olan yavru sayısı düşünüldüğünde suyun kontrolünü epeyce kolaylaştırıyor.Yavrular 15.günden itibaren anaçlardan ayrı bir şekilde 35.güne kadar büyütme akvaryumlarının bir gözünde topluca durdular.Yürek karışımlı mamayı 19.günlerinden itibaren yemeye başladılar.Artemia 25.güne kadar yürekle beraber verildi 25.günden sonra da artemia kesilerek yürek karışımlı mama ve muhtelif pul yemlerle günde 6-8 öğün beslenmekteler.Su değişim periyodum kullandığım büyütme akvaryumunun hacmi itibariyle bayağı bir aralıklıydı 4-5 günde bir %50 su değişimiyle yeterli büyüme hızını yakaladığımı düşünüyorum.Zira 51.gününde 6 cm i yakalayan yaklaşık 30 a yakın yavru var bu 144 adetlik batında.35.günden itibaren göz kararı boylama yapılarak yavrular 2 ye bölündü.Bu arada ben işteyken artemia dönemlerinde yavrulara artemia hazırlayıp veren vede artemiadan kesilip yüreğe başlandığı günden itibarende halen gündüz öğünlerini yavrulara aksatmadan veren eşime de teşekkürü bir borç bilirim.Yavruların 51.günlerine ait videoyu sizlerlede paylaşmak isterim.
x8vbz0_solid-blue-yavrular-51-gunluk_animals&related=1
Maşallah çok güzeller Sercan, içlerinden çok hoş damızlıklar çıkacağını umuyorum, tebrikler:)
rusenali
04-04-2009, 14:33
Hayırlı uğurlu olması dileğimle ...
Savaş AYDIN
04-04-2009, 14:34
Maşallah elinize emeğinize sağlık.
Vedat Yılmaz
04-04-2009, 16:38
Sercan Maşallah harika bir çift ve İnşallah yavrular içerisinden çokdaha güzelleri çıkacaktır.
Senin süper sanmerahların yavrularının güncel fotolarınıda bekleriz.:)
Maşallah çok güzeller Sercan, içlerinden çok hoş damızlıklar çıkacağını umuyorum, tebrikler:)
Tamer teşekkür ederim.İnşallah içlerinden kendime bir gurup damızlık ayırıp yetiştirmek istiyorum.Bende senin gibi düşünüyorum.
Hayırlı uğurlu olması dileğimle ...
Çok teşekkürler.
Emek veren herkes adına teşekkürler.
Sercan Maşallah harika bir çift ve İnşallah yavrular içerisinden çokdaha güzelleri çıkacaktır.
Senin süper sanmerahların yavrularının güncel fotolarınıda bekleriz.:)Sağolasın Vedat bende öyle umut ediyoru.Sanmerah yavrularının bir bölümünün büyütme işini Aytaç a devrettim yeri müsait olduğu için.Ben yeni sanmerah takımlarından aldığım yavruları nasip olursa yakın zamanda paylaşacağım.
discusturka
04-04-2009, 18:32
Sercan tebrikler, yavruların arasında çok güzeller var, gün ve gelişim çok güzel, maşallah... Bu işin sonunu ben de merak ediyorum. Bunlar büyüyecek, sıradakiler yavrulayacak, odanın başka bir yerine bir set daha gelecek :) Allah sonunu hayretsin:)
Sercan bey hayırlı olsun.Nette insanların hal ve hareketlerini ayrıca mimiklerini görmediğimiz zaman,bu şekilde ters izdüşümler olabiliyor.Ben başarılarınızın devamını diliyorum.
Ufukİnan
04-04-2009, 21:51
Sercan tebrik ederim anaçlarda yavrularda çok güzeller.Yer sıkıntını biliyorum Allah (c.c.) güç kuvvet versin.İnşallah istediklerin olur.
kaan_gezgin
04-04-2009, 22:48
Sercan hocam yavruların hayırlı ve sağlıklı olmasını, Cenabı haktan dilerim çiftin kalitesi tartışılamaz gerçekten emek vermiş olduğun mücadelenin bilincinde biri olarak daha nice güzel duyguları beraber paylaşmayı diliyorum.
carisma2234
04-04-2009, 22:48
Sercan Bey maşallah sağlıkla büyütürsünüz inşallah:) :)
mgunusen
05-04-2009, 11:19
CaN_BaKıR
06-04-2009, 04:41
Maşallah Sercan hocam... Sağlıkla büyütmeniz dileğiyle...
Sercan tebrikler, yavruların arasında çok güzeller var, gün ve gelişim çok güzel, maşallah... Bu işin sonunu ben de merak ediyorum. Bunlar büyüyecek, sıradakiler yavrulayacak, odanın başka bir yerine bir set daha gelecek :) Allah sonunu hayretsin:)Valla selçuk abi ev ortamında elimizden gelen ancak bu kadar şartları maksimum zaten zorluyoruz.Bundan öteside sanırım evde olmaz.Elimizde ki her çifti her türü ev ortamında üretmeye kalkarsak dediğin gibi bu işin sonu gelmez.Allah cümlemize kolaylık versin.İyi dileklerin için çok teşekkürler.
Sercan bey hayırlı olsun.Nette insanların hal ve hareketlerini ayrıca mimiklerini görmediğimiz zaman,bu şekilde ters izdüşümler olabiliyor.Ben başarılarınızın devamını diliyorum.Teşekkür ediyorum Mustafa bey söz konusu emek ise ortada emeğin meyvalarıda var ise buna herkes saygılı olmak zorunda diye düşünüyorum; şahsım adına ben böyle yapıyorum.
Sercan tebrik ederim anaçlarda yavrularda çok güzeller.Yer sıkıntını biliyorum Allah (c.c.) güç kuvvet versin.İnşallah istediklerin olur.Sağolasın Ufuk çok şükür şimdiki setlerimde en azından istediklerimi asgari olarak gerçekleştirebiliyorum.
Sercan hocam yavruların hayırlı ve sağlıklı olmasını, Cenabı haktan dilerim çiftin kalitesi tartışılamaz gerçekten emek vermiş olduğun mücadelenin bilincinde biri olarak daha nice güzel duyguları beraber paylaşmayı diliyorum.Teşekkür ederim Kaan emeksiz olmuyo armut piş ağzıma düş maalesef diskusta yok.
Sercan Bey maşallah sağlıkla büyütürsünüz inşallah:) :)Sağolasın Mesut sende yavrularını sağ salim büyütürsün inşallah.
Maşallah elinize emeğinize sağlık.Çok teşekkürler.
Maşallah Sercan hocam... Sağlıkla büyütmeniz dileğiyle...Teşşekkür ederim Can.
Maaşallah sercan böyle güzellikleri yaşamana çok sevindim.Çokta güzeller nazar değmesin sağlıkla büyüt.
ebatan22
06-04-2009, 17:59
Mahaşaallah. Sercan tebrik ederim . Gelişmelerin yakından takipçisiyim
Maaşallah sercan böyle güzellikleri yaşamana çok sevindim.Çokta güzeller nazar değmesin sağlıkla büyüt.Ercan sağolasın güzel temenilerin için.
Mahaşaallah. Sercan tebrik ederim . Gelişmelerin yakından takipçisiyim
Teşekkür ederim Erkan gelişmeleri hepberaber görelim bakalım ne olacak.
Sercan kardeş anaçların çok güzeldi. Yavrular daha da güzel olacak inşallah.Selçuk hocanın dediği gibi sana bir kaç set daha lazım gibi ya hayırlısı.icon_lolicon_lol
medmarine2
08-04-2009, 01:49
Abi maşallah ellerine sağlık:)
mustafa güneş
08-04-2009, 17:56
maşallah gerçekten güzel vede sağlıklılar 2. batımıda en kısa zamanda görürsünüz inşallah
DiscusSeveri
08-04-2009, 18:10
Tebrikler, inşallah torunlarını da görürsünüz.
Şenol Dalkıran
08-04-2009, 20:19
Anaçlar da yavrular da güzel görünüyor,kazasız belasız büyütmenizi dilerim.
ismail_16
08-04-2009, 20:26
Sercan hocam,yavrularda anaçları kadar gayet güzel ve sağlıklılar. Mevla sağlıklı büyütmeyi nasip etsin.Yavrular gelişimini bizlerle paylaşırsanız sevinirim.Zira benim gibi discusa yeni başlayan arkadaşlara faydalı olursunuz.Teşekkürler
Sercan kardeş anaçların çok güzeldi. Yavrular daha da güzel olacak inşallah.Selçuk hocanın dediği gibi sana bir kaç set daha lazım gibi ya hayırlısı.icon_lolicon_lol
Sağolasın Hüseyin;dediğin gibi anaçların hatırına bu yavrulardan damızlık çıkarmak şart bunuda hepberaber yaparız inşallah.Birkaç set daha dersen ben oynamam arkadaş:D
Abi maşallah ellerine sağlık:)
Soner sağolasın.Sen nerelere kayboldun?
maşallah gerçekten güzel vede sağlıklılar 2. batımıda en kısa zamanda görürsünüz inşallah
Çok teşekkür ederim;.2.batına sıra gelecekmi bilmiyorum diper türlerlede uğraşıyoruz nasip kısmet diyelim.
Tebrikler, inşallah torunlarını da görürsünüz.Sağolasın işte bu türden torun görmek isterim hakikatten.
Anaçlar da yavrular da güzel görünüyor,kazasız belasız büyütmenizi dilerim.
Sağolasın Şenol iyi dileklerin için.
Sercan hocam,yavrularda anaçları kadar gayet güzel ve sağlıklılar. Mevla sağlıklı büyütmeyi nasip etsin.Yavrular gelişimini bizlerle paylaşırsanız sevinirim.Zira benim gibi discusa yeni başlayan arkadaşlara faydalı olursunuz.Teşekkürler
Elimden geldiğince gelişimlerini buradan paylaşmaya devam ederim.Güzel temennilerin için teşekkür ederim duaya amin demek düşer.
Tebrik ederim Sercan Bey, Hayırlı Olsun
Uzun bir aradan sonra yaruların son durumlarını sizlerle paylaşmak istedim.Yavrular şuanda tam 5.aylarını doldurdular kendime ayırdığım 11 li gurubu karma akvaryumuma damızlıklarımın yanına aldım.Gelişmeleri bana göre gayet güzel gidiyor.Nasipse seneye bu zamanlar bu gençlerin yavrularını görürüz inşallah.
x9tp3f_solid-yavrular-5-aylyk_animals&related=1
Maşallah Sercan gayet güzel boylanmışlar:) tebrik ederim....
Savaş AYDIN
10-07-2009, 14:54
Sercan tebrikler gerçekten harika görünüyorlar.İnşallah yavrularınıda görürsün. Resimlerin devamını bekliyoruz.
aytackurt
10-07-2009, 19:35
Sercan görmeyeli hakikaten çok süper olmuşlar.Zaten sende de bu beklenirdi.Hakikaten maşallah harikalar.Emeğine sağlık kardeşim.İnşallah bunların yavrularını da görürüz.Yanlız senin birkaç set daha yaptırman lazum huso nunda söylediği gibi.Arkadan gelen süper sanmerahlara yer kalmayacak ona göre.Kal sağlıcakla
carisma2234
10-07-2009, 20:52
Sercan hocam maşallah..... 5 ayda iyi boylanmışlar büyüt büyüt bakalım nereye kadar ne ev alır ne dükkan bunları:)
Uzun bir aradan sonra yaruların son durumlarını sizlerle paylaşmak istedim.Yavrular şuanda tam 5.aylarını doldurdular kendime ayırdığım 11 li gurubu karma akvaryumuma damızlıklarımın yanına aldım.Gelişmeleri bana göre gayet güzel gidiyor.Nasipse seneye bu zamanlar bu gençlerin yavrularını görürüz inşallah.
x9tp3f_solid-yavrular-5-aylyk_animals&related=1
Maşallah Sercan gayet güzel boylanmışlar:) tebrik ederim....
Sağolasın Tamer boylanmaları gerçekten tatmin edici seviyede maşallah.
Sercan tebrikler gerçekten harika görünüyorlar.İnşallah yavrularınıda görürsün. Resimlerin devamını bekliyoruz.
Teşekkürler Savaş,zaten yavaş yavaş sadece kendi ürettiğim balıkları beslemeye doğru gidiyorum.Bunlarında nasip olurda yavrularını görürsem elimde 2.tür kendi jenerasyonum olacak felsefem budur.Birde supersunmerahlardan yavru büyütüp damızlığa getirirsem o zaman tamamen kendi üretimim balıkları beslemiş olucam.
Sercan görmeyeli hakikaten çok süper olmuşlar.Zaten sende de bu beklenirdi.Hakikaten maşallah harikalar.Emeğine sağlık kardeşim.İnşallah bunların yavrularını da görürüz.Yanlız senin birkaç set daha yaptırman lazum huso nunda söylediği gibi.Arkadan gelen süper sanmerahlara yer kalmayacak ona göre.Kal sağlıcakla
Sağolasın Aytaç,ama birkaç set daha yaptırma işine ev ortamında ben yokum.Eldeki mevcut setle ve akvaryumumla idare edicem başka yolu yok.
Sercan hocam maşallah..... 5 ayda iyi boylanmışlar büyüt büyüt bakalım nereye kadar ne ev alır ne dükkan bunları:)
Sağol Mesut elden geldiğince büyütüyoruz nereye kadar gider bende bilmiyorum.Ama keyfine değiyor şikayetçi değilim.
Şenol Dalkıran
12-07-2009, 08:43
Tebrikler Sercan,süper gelişim göstermişler emeğine sağlık,bunların arasından en büyük discus yetiştirmek de kendi rekorunu kırabilirsin gibime geliyor.
eses1970
12-07-2009, 17:48
Sercan bey yavruların gelişmi müemmel inşallah bu güzellerinde yavrularını büyütmek nasip olur.
Discusmania
12-07-2009, 23:10
Sercan dostum ,ancak bu kadar büyütülebilirlerdi tebrik ederim.
Tebrikler Sercan,süper gelişim göstermişler emeğine sağlık,bunların arasından en büyük discus yetiştirmek de kendi rekorunu kırabilirsin gibime geliyor.
Sağolasın Şenol,bende bunlardan ümitliyim bir aksilik olmassa inşallah aralarında 17-18 cm i görenler olur gibime geliyor.Zira baba 17-18 civarıydı inşallah boynuzlar kulağı geçer.
Sercan bey yavruların gelişmi müemmel inşallah bu güzellerinde yavrularını büyütmek nasip olur.
Hedefim hep kendi ürettiğim balıkların yavrularını beslemek olduğu için çabam zaten bu yönde teşekkür ediyorum.
Sercan dostum ,ancak bu kadar büyütülebilirlerdi tebrik ederim.
Teşekkürler Erdal hocam,elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
Maaşallah Sercan ne olmuş bunlar böyle :D
Bişey olursa karışmam :D
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.