Orijinalini görmek için tıklayınız : Yavru büyütme tankına elma salyangozu konurmu?
Yavru büyütme tankına elma salyangozu koysak bir sakıncası olurmu.? Çevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Saygılar...
CaN_BaKıR
02-04-2009, 11:36
Olur ama elma salyangozu ile gelebilecek parazit ve bakterilere dikkat... Eğer akvaryumcudan aldıysanız bence koymayın... Ben kendi ürettiğim salyangozlardan koymuştum. Gayette iyi oluyor. Dipte yem artığı vs olmuyor. Camlar pırıl pırıl oluyor :)
Salyangoz dışkı çok bırakan bir hayvan olduğu için dip çekimlerine dikkat etmeniz gerekir onu hatırlatayım yalnız...
umutcutuk
02-04-2009, 12:10
Ayrıca bildiğim kadarıyla salyangozlar parazitlere arakonaklık yapabiliyorlar discus tanklarında salyangoz olmaması bence en doğrusu arakonak olmassa tankta parazit bile olsa döngüsünü tamamlayamayacağı için üreyemez(tabi bu sadece salyangozları ara konak olarak kullanan parazitler için geçerli)
Merhaba ,
Yavru meleklerin akvaryumunda fındıktan biraz büyükçe bir - iki tanesi vardı. Hydraları yer belki diye atmıştım içine. 2 tane yavruyu kapanıp yakaladığına şahit olmuştum , hatta fotografı da vardı , başka bir forumda. Bu sebeple çok küçük yavruların içine atmayın derim nacizane. Melekler gibi discus yavruları da hayli meraklı oluyorlar , yem olmasınlar...
Saygılarımla...
CaN_BaKıR
02-04-2009, 20:05
Sizin melek ölmüştür de öyle yemişlerdir. Salyangozlar canlı yakalayıp yiyecek kadar hızlı yaratıklar değillerdir. Cüce vatozların yavruları ile aynı yerde onlarca salyangozum var cüce vatoz yavrusuna dokunamayan salyangoz melek ve discus yavrusuna hiçbirşey yapamaz. Muhtemelen siz gördüğünüzde ya ölü yavruyu almış yiyiyordu yada ölmek üzere olan yüzmeye mecali kalmamış bir balıktı o yedikleri.. Çünkü salyangozlar çok iyi birer leş yiyicidirler...
Can bey ,
Fotoğrafı buldum , ekliyorum buraya;
http://img248.imagevenue.com/loc179/th_67517_elma_003_122_179lo.jpg
Gözlerimle görmemiş olsam , aynen sizin gibi düşünürdüm emin olun. Fakat yakalamasını seyredince fikrim değişti. Ben daha çok hydraları yiyemediği için aç kalmasına bağlıyorum durumu, artemia veriyordum yavrulara çünki ve yere düşmesine fırsat vermeden yiyorlardı artemiaları.
Aslına bakarsanız onlarca mavi elma salyangozum var , değişik boylarda. Onlarla ilgili bir problemle karşılaşmadım. Belki de bu salyangozda vardı bir yakalama içgüdüsü bilemiyorum.. Yurtdışı forumlardan da araştırmıştım , benzerine rastlayamadım.
Bu sebeple inanıp inanmamak - ki inanılmaz birşey hakikaten - sizin elinizde , fakat ben artık koymuyorum elmaları yavru tanklarıma...
Saygılarımla...
CaN_BaKıR
03-04-2009, 00:03
Özlem hanım fotoğrafın büyük hali yok muydu?
Ve siz yakalama anına şahit oldunuz mu?
Büyük hali de var Can bey, ve şaşkın bakışlarım altında yakalama anına da şahit oldum maalesef.. Büyük fotoğraf ;
http://img521.imageshack.us/img521/2627/elma003bu4.jpg
http://img521.imageshack.us/img521/2627/elma003bu4.jpg
CaN_BaKıR
03-04-2009, 00:18
Büyük hali de var Can bey, ve şaşkın bakışlarım altında yakalama anına da şahit oldum maalesef.. Büyük fotoğraf ;
Özlem hanım açıkcası bende çok şaşırdım.. Normalde elma salyangozu bu tip şeyler yapan bir hayvan değil.. Sanırım melek onu dürtünce aniden kapandı ve kapanırken melek arada sıkıştı. O da hazır sıkıştırdım bari yiyeyim ziyan olmasın demiştir :)
Kendi kendine avlanma taktiği geliştirmiş istemeden :)
Can Bey ,
İnat ediyor gibi olmayım ama ; ben avlandığına kanaat getirdim gördüklerimden. İstemeden kapanmak gibi birşey değil gibiydi sanki.. :) Fakat tekrar deneyimleme şansımız olmadı sonrasında , Denemesi için verdiğim Bayram bey , öldüğünü bildirdi bir süre sonra. Dolayısı ile öğrenme şansım olmadı ve olmayacak artık.. :)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.