Orijinalini görmek için tıklayınız : Ana Tankta Yavru Alimi
YASİN BAYRAK
29-04-2008, 19:07
Merhabalar
benim akvaryumum bitkili 125x60x50 ebatlarında. 2 adet ehime-2217 filtre çalışıyor. 1 adet ultraviyole çalışıyor. balıklarımdan 2 tanesi eş tuttular ve yumurtladılar ancak 1 gün sonra yumurtaları yediler. benim size sorum ana tankta diğer balıkların içinde yavru almak mümkünmüdür? yoksa illaki bir üretim akvaryumu kurmam gerekirmi? şimdiden teşekkürler..
Vedat Yılmaz
29-04-2008, 19:14
Yasin bey ana tanklardada gerekli su koşulları sağlandığı taktirde yavru almak mümkün fakat tamamına erermi bilemem çünkü diğer balıkların o akvaryumda olması ve büyük tankta su miktarının fazla oluşu sebebiyle suyu istenilen değerlerde tutmak daha güç olacaktır.
Yasin bey DFc hoşgeldiniz,
Anatankta yavru büyütmek çok meşekatli iş, tankı böleceksiniz vs.. olmaz diye bir şey olur ama çok uğraşırsınız, larva çıksa bile heba olabilir..
Bunun yerine 50*50*50 ebatlarında bir üretim tankı kurmanız daha yerinde olur.
Aynı dakikada zamanlama süper Vedat:)
Discusmania
29-04-2008, 23:18
Yasin bey, daha evveli ben ana tankta yavru aldım 50 ye yakın yavru çıkmıştı, akvaryumu güzelce bölüp izole etmiştim ama yavrular serbest yüzüşe geçtiğinde zannımca tankın büyüklüğü ve anaçların yavruları kontrol altına alamayacağını hissetmesi üzerine yavrular yenmişti, nihai sözüm, imkansız demek yanlış ama inanın çok zor ,anaçların stres altında olması işi bir kat daha zorlaştırmakta, üretim tankı yaparsanız daha kısa sürede sonuca gidersiniz ;)
Vedat Yılmaz
30-04-2008, 08:45
Aynı dakikada zamanlama süper Vedat:)
Eeee Tamer'im gönüller bir olunca dakikalarda dayanamıyor buna ayak uyduruyor.biggrin
YASİN BAYRAK
30-04-2008, 10:09
kafamı kurcalayan bir konuda şu. elimde karantina olarak kullandığım 45x30x30 ebatlarında bir tankım var. bu tank üretim için yeterlimidir? ve çifti oraya ayırdığımda stres yapıp hastalanma riski olurmu? ayrıca ilginize ve yardımlarınıza çok çok teşekkür ederim.
kafamı kurcalayan bir konuda şu. elimde karantina olarak kullandığım 45x30x30 ebatlarında bir tankım var. bu tank üretim için yeterlimidir? ve çifti oraya ayırdığımda stres yapıp hastalanma riski olurmu? ayrıca ilginize ve yardımlarınıza çok çok teşekkür ederim.
Karantina tankınızın hacmi çok düşük, üretim tankı olarak en az 100-150 litre arası bir tank düşünün, yeni yer strese sebeb olabilir fakat eş uyumlu ise kısa sürede adapte olur ve yumurtlama gerçekleşir.
Yasin bey, çiftlerinizin son durumu nedir? üretim tankına aldınızmı?
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.