PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafamotoru kapasitesi

Vedat Yılmaz
27-04-2008, 12:41
Arkadaşlar şu sıralar bazı hesaplar yapıyorum:) Akvaryum 600 litre+sump 200 litre=toplam 800 litre kapasiteli bir akvaryum yapmayı düşünüyorum fakat bu sistemde kullanmayı düşündüğüm kafamotoru kapasitesi hakkında teredütlerim var ben akvaryumun her iki başından dipten çekecek bir sistem yapmayı düşünüyorum onun için kafa motorunu saatte 10000(onbin):eek:litre devir kapasiteli düşünüyorum(veya 8000 litre)
Bu kapasitede düşünmemin sebebi şu; aşağıda resimde görüleceği gibi bir sistem yapacağım ve her iki baştan taşırma yaptıktan sonra ayrıca kafa motorundan akvaryuma çıkan kısımdan bir vana ile sumpa geri dönüşüm sağlayarak yeniden biyolojik sistemden geçmesini istiyorum bunun için 1000-1500 litrelik bir su kapasitesi akvaryuma gitmeden yeniden sistemden geçmiş olacak dolaysıyla akvaryuma çıkan su miktarı yukarıdan gelen basınç ve dirsekler gözönünde tutulduğunda yaklaşık 8000 litre civarlarına düşecek her iki baştan taşırma gerçekleşeceği için her taşırma deliğine yaklaşık 4000 litre su akışı düşüyor.(Taşırma işleminde su emişi tabandan olacak şekilde ayarlanacak)
http://img255.imageshack.us/img255/7265/sampsistemiox5.png
Şimdi sizlerden fikir almak istediğim konu şu ?
Bu kapasideki bir kafamotoru bahsettiğim meseleler gözönüne alındığında fazla olurmu? biyolojik oluşumu ve balıkları olumsuz etkilermi ?
Teknik konularda bilgisine güvenen arkadaşlardan ve sumplu sistemlerde tecrübeli olanlardan sebep sonuç ilişkili cevaplar bekliyorum.

tirnerf
27-04-2008, 12:47
Vedat hocam taşırma sistemde akvaryumdan sumpa inen su,taşırmaya bağlı olarak düşük debi ile inecektir.Eğer o kadar güçlü bir motor kullanırsan,sump dinlenme haznesinde ki su bir anda akvaryuma gidecek,fakat dönüş daha düşük debili olacağı için sistem çalışmayacaktır.
25 mm caplı dönüş borusu kullanmam ragmen, saatde 1000 lt devir daim yapabilen kafa motoru ucuna vana koyarak giden suyu kısmak zorunda kalıyorum .

Vedat Yılmaz
27-04-2008, 12:57
Ali hocam böyle bir sıkıntı ile karşılaşmamak için sumpu büyük tutuyorum ve kafa motorunun bulunacağı hazneyi mümkün mertebe büyük tutacağım.

Hürkan
27-04-2008, 17:48
Vedat bey çok benzer sistem bendede var sizin motor çok kuvvetli olduğu için yukarıya çok su basacak vana ile ayarı tutturamazsınız aşağıya inen suyun mikatarı basınçtan az olacağı için motorun su seviyesi azalıcak ve sistem çalışmayacak size tavsiyem benimde kullandığım motor atman f4 kafa motoru 2m metreye kadar su basabilme ve 4000 lite devir daim yapabilme özeliği var bu motor fazlası ile işinizi görecek emin olun ben de 3 akvaryum tek sumpa bağlı çalışmakta ve tek motor ile aynı anda 2 akvayuma istediğim ayarda vana ile kontrollü su devir daimi yaptıra bilmekteyim motor koyduğunuz bölme büyük olması avantaj ama nitart birikmesi halinde suda köpük olşuruyor buda tehlike demek benim başıma gelen olaylardan birisi biggrin

Vedat Yılmaz
27-04-2008, 21:04
Hürkan bey fikir beyanınız için teşekkürler.:)