Orijinalini görmek için tıklayınız : red turkuaz yavrusu aldım..
UndeR_DoG
26-04-2008, 16:16
merhaba arkadaşlar.bu çarşamba, discus'a başlayalı toplam 1 ay olacak(inşallah).Eminönü'nden,2 tane yavru blue diamond almıştım(1 aydır baktıklarım)ve şimdi;1 tane ,1 ytl büyüklüğünde red turkuaz aldım.balık gayet sağlıklı.sanırım yerli.çünkü;türk bir üretici akvaryumcuya satmış.balığı,karantinaya alma gibi bir şansım olmadığı için,bir kapta 1 saat beklettikten sonra suya ekleyecem.bu işlemi,maşrapanın içinde antiseptik ile yapabilirmiyim(beyaz benek ve bir çok deri paraziti ilacı,biyo teknik ürünü.ichtyo sanırım ilacın adı.)?yapabilir isem,nasıl ve ne şekilde halledecem?başka tür bir ilaç alacak durumum yok şu an(eczane biraz uzak).veya nasıl yapabilirim?balığın formu gayet sağlam,renkleride güzel.sera discus granülat yem kullanacağım.yardımlarınızı bekliyorum.bu arada blue diamondlar,6-7 cm,turkuaz ise 2-3 cm.kavga etçeğe benzemiyorlar.
Saygılar...
Şenol Dalkıran
26-04-2008, 20:46
Bu işlemi maşrabanın içinde yapmanız sağlıklı olmaz,ilaçın dozunu kaçırırsanız yarardan çok zarar olur,en azından 15-20 lt lık kovalar var onlarda bu uygulamayı yapın. Karantina tankı edinmeye çalışın.İlk yavruların uzakdoğu menşeili sanırım,yeni gelen yerli menşeili olduğu için bakteri çakışmasıda olabilir.Blue diamondları korumak adına yaptıgınız bu işlemde red turkuaz diamondlardan bakteri çakışması yönünden zarar görebilir.Mümkün mertebe balıkları aynı yerden ve topluca almakda fayda var.Bir çok akvarist hatta önemli üreticiler bu yüzden balıklarını kaybetti.Umarım sizde böyle problem olmaz.
UndeR_DoG
01-05-2008, 14:19
cevabınız için teşekkürler.
15 martta ,80*40*50-60(h) bir tank alacağım.kaporasını bile verdim:)
bu tank, kaç litre su alır?50 mi 60 mı yükseklik hatırlayamadığımdan öyle yazdım.
bu tankta, kaç yetişkin ve yavru discus yaşar?
bu tank için, nasıl bir sistem(ısıtıcı,hava motoru,filtre vs...)almalıyım.
bu tankta, her gün yaptığım %25 su değişimlerinden arta kalan suyu nereye ,nasıl boşaltabilirim ve yeni suyu nerede ve nasıl dinlendirmeliyim?bunun için ,ekstra bir tank almama gerek varmı?çok kafama takılıyor bu sorular...
şimdiden teşekkürler.
Saygılar...
cevabınız için teşekkürler.
15 martta ,80*40*50-60(h) bir tank alacağım.kaporasını bile verdim:)
bu tank, kaç litre su alır?50 mi 60 mı yükseklik hatırlayamadığımdan öyle yazdım.
bu tankta, kaç yetişkin ve yavru discus yaşar?
bu tank için, nasıl bir sistem(ısıtıcı,hava motoru,filtre vs...)almalıyım.
bu tankta, her gün yaptığım %25 su değişimlerinden arta kalan suyu nereye ,nasıl boşaltabilirim ve yeni suyu nerede ve nasıl dinlendirmeliyim?bunun için ,ekstra bir tank almama gerek varmı?çok kafama takılıyor bu sorular...
şimdiden teşekkürler.
Saygılar...
Abdülkadir bey öncelikle hayırlısı olsun akvaryumunuz.Yaklaşık ölçülerde aynı akvaryumum var.
80*40*50 olursa 160litrelik olur
yetişkin bir discus için 50litre yeterli diye biliyorum. Ya 3 yetişkin yada 6 yavru olabilir.
200walt ısıtıcı işinizi görür
bir hava motoru ,atman Kendi tercihimdir 1pipo filitre
bir dış filitre tetre tec x 700 yada atman cf 1200 kullanıyorum.
temin ettiğim büyuk bir bidon da dinlendirip ordan kullanıyorum.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
UndeR_DoG
02-05-2008, 22:52
sanırım ,50-100 lt lik bir su deposu veya üstü açık bir depo benzeri bir şey işimi görür.alacağım akvaryumun alt masası yok.marangozdan,sağlam bir tane,altı dolaplı bir masa yaptırabilirmiyim?bu arada yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
Saygılar...
Evet marangoza dolap yaptırabilirsiniz.Yanlız yaptırırken akvaryum için olduğunu ve ne kadar ağırlık olacanı (kaç lt +akvaryumun ağırlığı)söyleyin sonradan sorun çıkmasın.Ben geçen sene yaptırdım,gayet güzel ve sağlam.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.