PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kabızlık?

mustafaburuk
26-04-2008, 14:33
Arkadaşlar bu gün en büyük diskusumda anormallik gördüm.Sabah dana yüreğine hiç bakmadıicon_rolleyes dün gayet iyiydi.Bir günde ne oldu bilmiyorum.Yalnız ben evde yokken yemleme makinası çalışıyor fazla yem yemiş olabilir diye düşünüyorum.Diğer balıklarada bir şey yok.Kabızlıktan şüpheleniyorum.Şimdilik yemi kestim beklemedeyim.İnşaALLAH birşeyi yoktur.Yüzmeden hafif sağa doğru eğik olara duruyor ve alt çenesi ile finlerinin başladığı bölge (sanırım göbek) şişik.Su değerleri normal.

tirnerf
26-04-2008, 21:22
Arkadaşlar bu gün en büyük diskusumda anormallik gördüm.Sabah dana yüreğine hiç bakmadıicon_rolleyes dün gayet iyiydi.Bir günde ne oldu bilmiyorum.Yalnız ben evde yokken yemleme makinası çalışıyor fazla yem yemiş olabilir diye düşünüyorum.Diğer balıklarada bir şey yok.Kabızlıktan şüpheleniyorum.Şimdilik yemi kestim beklemedeyim.İnşaALLAH birşeyi yoktur.Yüzmeden hafif sağa doğru eğik olara duruyor ve alt çenesi ile finlerinin başladığı bölge (sanırım göbek) şişik.Su değerleri normal.

Mustafa bey ,size tavsiyem gözlemeye devam edin.Bazen 3-4 gün yem yemeyip kendiliğinden düzelen discuslarım oldu.Eğer ki 4 gün gecmesine ragmen yeme ilgi göstermezse gereken tedaviyi veririz.saygılar

aytackurt
26-04-2008, 21:38
Mustafa bey Ali bey in de dediği gibi 1 2 gün bekleyin.Birde elinizde su piresi varsa verin yoksa biryerden temin edin.Kabızlığa birebirdir.Balığınız en kısa sürede düzelecektir.Saygılar......

mustafaburuk
27-04-2008, 11:37
İlgi ve alakanız için teşekkürler.Şu anda beklemedeyim bakalım ne olacak?Yalnız en güzel balığımın böyle olması beni fena halde üzdü inşaALLAH birşey olmaz.

mustafaburuk
27-04-2008, 20:57
Arkadaşlar bugün balık daha iyiicon_lol.Kakasını da gördüm.Biraz flagly ve bemiks ampul attım akvaryuma.150 lt günlük su değişimine devam.tank 450 lt.Acaba sulardan olabilirmi? Benim sondaj ile kuyu suyu kullanma gibi düşüncem var çünkü Bursa bu konuda çok zengin 20metreden kol kalınlığında su çıkıyor ve etrafın şeftali ve armut ağaçlaı ile dolu Mutlularda oturuyorum hemşehrilerim bilir çıkan su iyi olur diye düşünüyorum.bunu başka bir başlık altında tartışmak için konu açacağım.