Orijinalini görmek için tıklayınız : Su değişimleri için soru?
zamanlama
24-03-2009, 21:57
Selam ben bir şey sormak istiyorum? şimdi nitratı sigara olarak kendimce algıladım Akvaryumuda Salon olarak algıladım ve dışkılarıda Kül tablaları ve izmaritler olsun dış filitrelerde klimalar olsun. buna göre su ise pencereler benim akvaryumun büğüklüğü ne 351 Lt. o zaman salon 350m2 ve balıklarda insanlar şimdi benim 350m2 salonumda 9 kişi sigara içiyor bu duman hesabına göre akvaryumun küllükleri hergün dökülüyor ve izmaritler temizleniyor kılimalar devamlı çalışıyor vantilatörlerde öyle şimdi bu 350 m2 salonda hergün camlar açılması yani su değişimi lazımmı acaba üreticiler buna göremi tıkış tıkış olduğu için her saat o dumana göre aça bilir şimdi bende hergün değişmem lazımmı % 50 su ? işte bunu soruyorum.
balıklarınız kucukse boylandırmak ıçin değiştirseniz iyi olur ama bu çok kapsamlı bir konu bence beslenme şekillerine filtrasyon sistemine balık sayısına akvaryum hacmine vs . vs. benim balıklarım büyük boylandırmak gibi bir derdim yok yavru alma gibi bir niyetinizde yoksa hergun sadece dipteki pislikleri 30-40 lt su ile çekip tazelemeniz kafi gelecektir sanırım.
Enis Pekel
25-03-2009, 07:55
Su değişiminin en önemli amacı sudaki nitrat oranını azaltmaktır.Ama balıklarınız ihtiyaç duydukları mineralleri sudan alırlar eğer bu balıklar gelişme dönemindeyse bu mineral ve element ihtiyacı oldukça fazladır.Bu nedenle günlük su değişimlerini ihmal etmemek gerekir.Sitede su değişim oranlarıyla ilgili bir çok pratik yöntem sunuluyor ama benim görüşüm günlük ihtiyacın fazlası su değişimi gereksizdir.Peki ihtiyaç miktarını nasıl anlarız? yaptığımız yemleme sonrasında su parametrelerindeki değişimleri ölçerek .Bir süre sonra günlük yemleme tarzınızın suyu ne şekilde etkilediğine hakim olursunuz ve ihtiyacınız %10 ise o kadar su değişimiyle hem yavru büyütür hemde yetişkin balıklarınızın sağlıklı kalmalarını sağlarsınız.Yetişkin balıkların nitrata toleransları yavru balıklara oranla fazladır onun için yetişkin tanklarında günlük yada 2 günlük hatta 3 günlük değişimler olabilir ama bu yemleme şeklinede bağlı tabiki az yem = az su değimi(Üreme bölümünde sn mert taşkıranın bu konuda ilginç örneklemeri var okursanız yararlı olabilir) saygılarımla
CaN_BaKıR
25-03-2009, 15:39
Anlaşılan sigra kullanıyorsunuz o halde size şöyle cevap veriyim... Evin içinde ne kadar klima çalışırsa çalışsın küllükleri boşaltsanızda o küllerin ve sigarasnın kokusu evden çıkmaz... Cam açmadığınız sürece...
Yani sadece dip çekmekle (küllükleri boşaltmakla) nitrat azalmaz... Taze su eklenmesi (camların açılması) şart...
Eve temiz hava girmez ise akvaryuma da taze su girmez ise olmaz..
Saygılarımla...
zamanlama
25-03-2009, 20:07
Onur can bey aynen katılıyorum:rolleyes:
Kenan_35
22-12-2009, 09:59
güzel bir benzetmeyle iyi bir acıklama biggrin
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.