Orijinalini görmek için tıklayınız : Hoşbulduk
Selam arkadaşlar :) aranıza yeni katıldım. Ben yaklaşık 25 yıldır akvaryumla uğraşmaktayım. Değişik türlerden sayısız yavru aldım. Son olarak Malawi türlerini besledim. Kırkından sonrada discusa geçmeye karar verdim. Şu anda karışık 10 adet kadar 3 cm discusum var bir aydır 130 cm tankta yaşıyorlar. Tecrübelerime güveniyorum fakat forumu incelediğimde kafama takılan sorular oluştu örneğin hergün %20 su çekimi olacak deniliyor benim balıklarım küçükse ve suyum çok temizse (kristal) yinede değişmem gerekiyormu? Malawilerden kalma midye kırığı kumu çıkarmam gerekirmi? Akvaryuma çin ejderi koymak gerekirmi? Hoşçakalın saygılar.
Nhamunda
26-04-2008, 12:42
Merhabalar öncelikle DFC ye hoş geldiniz.Nacizane bildiklerimi paylaşmak isterim üstadlar daha detaylı bilgilendiricektir elbette.
Öncelikle düzenli su değişimin amaçları , yavru discuslarınızda hücre bölünmesi üst seviyede olduğundan. Dinlendirilmiş taze su ile minarel takviyesi yapmak gelişimlerine yardımcı olmak. Yem ve balık pisliklerini tankımızdan uzaklaştırarak su kalitemizi korumuş olup discus için daha elverişli bir ortam sağlaya bilmek diye bilirim.
Kum konusuna gelirsek özellikle mideye kırığı ph seviyesini tamponluycak ve arttıracaktır buda hoş olmuycaktır + kum dip çekimini zorlastıracak ve pislikleri(yem,dışkı gibi) içinde bulundurcağından su değerlerinin daha çabuk bozulmasına neden olabilecektir.
Ben kumu çıkarmanızı tavsiye ederim illaki kum ve bitki olucak dersenizde Qartz kum yada bitki kumları tercih ede bilirsiniz.
Aklıma gelenler bunlardı. Kolay gelsin sağlıklı discuslar dilerim.
Selam arkadaşlar :) aranıza yeni katıldım. Ben yaklaşık 25 yıldır akvaryumla uğraşmaktayım. Değişik türlerden sayısız yavru aldım. Son olarak Malawi türlerini besledim. Kırkından sonrada discusa geçmeye karar verdim. Şu anda karışık 10 adet kadar 3 cm discusum var bir aydır 130 cm tankta yaşıyorlar. Tecrübelerime güveniyorum fakat forumu incelediğimde kafama takılan sorular oluştu örneğin hergün %20 su çekimi olacak deniliyor benim balıklarım küçükse ve suyum çok temizse (kristal) yinede değişmem gerekiyormu? Malawilerden kalma midye kırığı kumu çıkarmam gerekirmi? Akvaryuma çin ejderi koymak gerekirmi? Hoşçakalın saygılar.
Abidin bey aramıza hoşgeldiniz.Salih bey gereken bilgileri vermiş ama ben de tekrarlarda bulunacağım.
Discus öyle bir tür ki bildiğiniz tüm akvaryum bilgisi üstüne cok daha bilgiler ekletecektir.Öncelikle şunu belirtmeliyim ki,discus yeni başlama da 3 cm balık oldukça risklidir.Discuslar çok hassas balıklar oldukları için,özellikle o boyda hastalandıkları takdirde genelde kayıpla sonuçlanır.9-10 cm e gelmiş 5-6 aylık balıklar;daha dayanıklı olup ,yeni başlangıç için daha uyundur.
Discuslar diğer balıklara göre daha hassas dedik.Burda en hassas oldukları nokta akvaryum suyunda ki nitrat seviyesidir.Başka türler de nitratdan etkilinir ama discus nitrata karsı cok hassastır.Sık su değişmemizin nedeni suyumuzda ki nitrat seviyesini kontrol edebilimek ve suyu tazeleyerek mineral açısından zengin tutabilmektir.Dolayısıyla nitratı artıran yemleme olduğu için,balığınızın küçük olması su değişimi az yapılcağı anlamına gelmez.Aksine o boydaki balıklar taze suyu daha cok sevmektedir.
Akvaryum dibinde ki kum,attığınız yemin artıkları için bir yuva oluşturur.Eğer bu balık tarafından yenemez ise kısa sürede suynuza nitrat salınımına neden olacak ve balıklarınızda stress ve kararma ile başlayan huzursuzluklar başlayacaktır.Ayrıca midye kırığı ortama calsiyum salınımı yaptığı için suyunuzun ph değeri ve sertliği yükseltcektir.Discuslar düşük ph(6-6.5) ve yumusak suda beslenmelidir
Çin ederi dip temizliğinde size yardımcı olabilir ama bence gerek yok.Akvaryumdan kumu cıkarıp günlük dip çekimleri yapcak olursanız,balıklarınız oldukça sağlıklı olacaktır.Saygılar
Ali bey ve Salih bey, ilgi ve alakanıza teşekkür ederim. Tavsiyelerinize uyarak suyu fazla karıştırmadan midye kırığını çıkardım. Ayrıca Discus Fun Clup yöneticilerine başarılar diliyorum, tüm discus severlere merhabalar saygılar hoşçakalın.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.