Orijinalini görmek için tıklayınız : Singapurlu Discuslar'da su sorunu...
Selam Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Bir soru sormak istiyorum.Singapur 'dan Discus getirtiğimizde su asitli bir su mu oluyor?Yoksa İstanbul 'daki çeşme suyuna alışabilirler mi?
Saygılar...
fma55discus
24-04-2008, 19:14
Alper bey singapurdan güvenli yerlerden balık zaten bizlere kadar geliyor ve bizim su şartlarına kısa bir sürede alışıyorlar.Ama bu singapurun heryerinden güvenli discuslar gelecek demek değildir.Singapurda değerli discus üreticilerini söylersek David limm,ahkai discus gibi değerli üreticileri söyleyebiliriz.Unutmayalımki discusun nerden geldiği değil hangi üreticiden geldiği önemlidir.
Teşekkürler Fatih Bey.
Saygılar...
Selam Arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Bir soru sormak istiyorum.Singapur 'dan Discus getirtiğimizde su asitli bir su mu oluyor?Yoksa İstanbul 'daki çeşme suyuna alışabilirler mi?
Saygılar...
Alper bey singapurdan gelen discuslarda en büyük sorunlarımızdan biri suyumuza adapte edebilmek.Ankara da bulunan Ağır akvaryumda,Musa Ağır abimizle iki hafta da bir yaklaşık 200-250 civarı discus açmaktayım .Gelen suların ms değeri yaklaşık 140 ms ph ise 6-6,4 arası.Ankara da balıkları yerleştiridğimiz suyun ms değeri ise 400 ve ph 7.2 civarı.
Yurtdışından gelen balıklarda ki en büyük sıkıntılardan biri balığı su sartlarına adapte edebilmek.Bunun için balıkların poşeti ilk açıldıktan sonra mevcut akvaryumdan dinlenmiş suyu az az ekleme yaparak yaklaşık 1 saat süresince suyunu dinlenmiş su ile tamamlıyoruz.Daha sonra balıkların akvaryuma nakli gercekleştiriyoruz.İlk hafta balıklarda dış parazit veya mukoza atma görülebilmekte.Bu süreç karantina süreci (adaptasyon süreci)olup genelde toptancı arkadaşlarımız 1 haftadan sonra balığı müşterilerine sunmaktadır.Bu süreci tatmlamadan satış yapılan balıklarda ciddi parazit enfeksiyonları görülebilmektedir.Saygılar
Discusmania
24-04-2008, 22:55
Alper bey , foruma hoş geldiniz, singapur veya başka bir ülkeden ziyade gelen diskusun kalitesi önemli, bu çekik gözlüler malesef ticaret adına envayi çeşit numaralar düzenleyebilmekteler, aldığınız üreticinin duyulmuş olması da yeterli değil zira bu üreticilerin balığıda her daim 4/4 lük olamayabiliyor, getirdiğiniz takdirde gelen suyun ph,kh,gh,ms değerlerini ölçmeli, o değerler yakın bir su hazırlamalı ve değerleri kademe kademe olarak bizim sularımıza doğru çekmelisiniz, son olarak ülkemizde discusun bir çok çeşidi üretilebilmekte nette biraz tarama yaparak 10-15 tür yerli discusu rahatlıkla bulabilirsiniz,
Hem paramız yurt içinde kalır,
Hem muhatabınızla direk görüşme/alış veriş sonrası sıkıntılarda muhatap bulma imkanınız olur,
Hem balıkları görme ve geçmişlerini bilme imkanınız olur,
Son olarakta uzakdoğudan gelen balıklardaki hastalık risklerine karşı korunmuş olursunuz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Saygılarımla.
Alper bey , foruma hoş geldiniz, singapur veya başka bir ülkeden ziyade gelen diskusun kalitesi önemli, bu çekik gözlüler malesef ticaret adına envayi çeşit numaralar düzenleyebilmekteler, aldığınız üreticinin duyulmuş olması da yeterli değil zira bu üreticilerin balığıda her daim 4/4 lük olamayabiliyor, getirdiğiniz takdirde gelen suyun ph,kh,gh,ms değerlerini ölçmeli, o değerler yakın bir su hazırlamalı ve değerleri kademe kademe olarak bizim sularımıza doğru çekmelisiniz, son olarak ülkemizde discusun bir çok çeşidi üretilebilmekte nette biraz tarama yaparak 10-15 tür yerli discusu rahatlıkla bulabilirsiniz,
Hem paramız yurt içinde kalır,
Hem muhatabınızla direk görüşme/alış veriş sonrası sıkıntılarda muhatap bulma imkanınız olur,
Hem balıkları görme ve geçmişlerini bilme imkanınız olur,
Son olarakta uzakdoğudan gelen balıklardaki hastalık risklerine karşı korunmuş olursunuz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Saygılarımla.
Erdal bey ,size %100 katılıyorum bizler görerek dokunarak alış veriş yapmaya alışkın insanlar olarak ithal ve seçme şansın olmayan balıklara para bağlamayı yanlış buluyorum.Ülkemizde birçok üretim yapan arkadaşlarımız var ve fiyatları çok iyi araştırıp kendilerine uygun üreticileri bulmaları mümkün discus çeşitleride gün geçtikçe genişliyor diye düşünüyorum .
Cevap veren herkese teşekkürler.
Saygılar...
Enis Pekel
25-04-2008, 20:26
Bende ne derece doğru tam olarak bilmiyorum ama singapurdan gelen balıkların yolda kendi salgıları olan amonyaktan etkilenmemeleri için poşet suyuna ms yi yükseltmek amacıyla tuz ilave edildiğini duymuştum bu nedenle ilk açışta discusları bir kovaya aldıktan sonra suya belli değerlerde tuz katarak hazırladığımız suyla kendi poşetlerindeki suyu harmanlayarak uzun sürede adapte etmek gerekiyormuş sanırım.Ama bende erdal hocama yerden göğe katılıyorum tabiki ithal discus alınabilir ama nasıl ;ülkemizde pek yagın olmayan türleri geliştirmek amaçlı ,örneğin blue knight gibi. Onun dışında chaiden melon almanın ne alemi var ta ordan gelen melondan bizim Erdal hocanın ,Cevher beyin melonlarının ne eksiği var.Bence aksine artıları vardır .
Saygılarımla
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.