Orijinalini görmek için tıklayınız : Turkuaz discusum melona sürekli saldiriyor ve yem yedirmiyor
wolftradamus
18-03-2009, 12:37
Arkadaşlar selam
Tankımda 1 malboro,2 turkuaz ve 1 melon var,malboro ile turkuazlardan büyük olanı eş,sorun şu ki büyük turkuaz sürekli melonu didikliyor ve yem attığımda melon ne zaman yemek için aşağı inmeye çalışsa koşup hayvanı dürtüyor ve yem yemesini engelliyor bunu nasıl aşabilirim? Discusların böyle birbiri ile kavga etmesi normal mi?yardımcı olabilirseniz sevinirim
merhaba engelleyebileceğini ben kendi adıma sanmıyorum en azından ben boyle bir durumla karsılastım ve engelleyemedım .yontemı varsa arkadaslar sanırım anlatacaktır.kolay gelsın....
Akvaryumunuzun hacmi nedir, balıklarınızın boyları nedir?
Biraz daha bilgi verirmisiniz.
wolftradamus
19-03-2009, 01:12
akvaryumun hacmi 95 lt,balıklarım ortalama 14 cm
ugur_yalcin
15-04-2009, 18:43
95 Lt Tank 4 Balık İçin Çok Küçük Değilmi
CaN_BaKıR
15-04-2009, 19:25
Sebep bu... Akvaryumunuz ufak...
Akvaryumun baskın balığı belirli bir alanı kendi bölgesi ilan eder. Özellikle kendi cinsiyetinden olan diğer balıkalrı o bölgeye sokmamak için gayret eder...
14 cm çapında bir balık içinde 95 litrelik bir akvaryumun tamamı kendi bölgesi olmuş gibi görünüyor... Diğer balığı bölgesinden çıkması için dövüyor. Ama gidecek yeri olmadığı için sürekli dayak yemeye devam ediyor melonunuz..
Ya akvaryumu büyüteceksiniz yada ayıracaksınız başka çareniz yok...
Şöyle bir yöntem uyguladım . İşe de yaradı.
Döven balığı 3 gün akvaryumdan ayırıyorum. Dövülen balık kendinine geliyor.Bu 5 güne veya 1 haftaya da çıkabilir.
Sonra ayırdığım balığı tekrar akvaryuma koyduğumda o hırçınlığı gidiyor.Bölgecilik yapmıyor.Bir - iki saldırma denemesine de karşılık alırsa bir daha hiç sesini çıkaramıyor biggrin
onurnokay
21-04-2009, 14:25
Bir anlamda baskın balığı da siz dövüyorsunuz gibi olur ozmn:)), çok müdahele çok stress yapıyor..
Benim yaklaşık 500 lt lik tankımda sadece 5 tane discus var ve yemlerken hepsi birbirini didikliyor, özellikle en küçüklerine hiç yedirmemeye çalışıyorlar,oda farklı yerlere savrulan yemlerde deniyor şansını.
Bundan önce en küçük 2 tanesini bu yüzden kaybettim sanırım.
cadillak
06-06-2009, 03:10
Ayni dertten bende muzdaribim nedir bu sorun? 180 litrelik tankta 4 adet rotturkuaz var 3 tanesi paylasimci ama aralarinda bir tanesi varki diger 3 ünü yeme yaklastirmiyor bütün yemi tek basina yiyor :)
Evet sayin ustatlar bilgili abilerimiz kardeslerimiz durum nedir?
Cevaplar icin simdiden tesekkürler.
MERDEM03
06-06-2009, 15:17
siz biran önce akvaryumunuzu büyütün çift oluşursada üretim tankı olarak mevcut olanı kullanırsınız
tropican
09-06-2009, 03:08
Benim yaklaşık 500 lt lik tankımda sadece 5 tane discus var ve yemlerken hepsi birbirini didikliyor, özellikle en küçüklerine hiç yedirmemeye çalışıyorlar,oda farklı yerlere savrulan yemlerde deniyor şansını.
Bundan önce en küçük 2 tanesini bu yüzden kaybettim sanırım.
Bence bu olayların tamamının kökeninde balık sayısı-akvaryum hacmi-balıklar arasındaki boy farkı yatıyor.Gözlemlerime göre küçük akvaryum başlı başına en büyük sorun ancak akvaryum büyük olsa da 6dan az balık sayısı,balıklar arasında belirgin büyüklük farkı olduğu zaman kavgalar kaçınılmaz oluyor.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.