Orijinalini görmek için tıklayınız : Discus ve tank seçimi
Nhamunda
24-04-2008, 01:21
Merhaba arkadaşlar , sormak istediğim konu discus beslemek çin ideal tank ölçüleri ne olmalı ?
Önemli olan nokta, yükseklik mi ? , genişlik mi ?yoksa uzunluk mu ? dur.
Örneğin 100x50x60h bir akvaryum mu tercih edilmelidir yoksa 100x60x50 mi ?
Erişkin ve boylandırma tankları olarakta konuyu 2 ye ayıra biliriz.
Saygılarımla.
Vedat Yılmaz
24-04-2008, 11:25
Salih bey üretim için en ideal ölçüler 50*50*50=125 litrelk akvaryumlardır, anaçlar bu büyüklükteki akvaryumlarda yavruları daha rahat üzerlerine çekebilmekteler.Büyütme ve boylandırma tankı olarak ise ne kadar büyük bir akvaryum okadar iyi sonuç demektir yanlız sizin verdiğiniz ölçüler içerisinde seçim yapmak gerekirse ben 100*60*50h olan ölçüyü tercih ederdim diğer akvaryumla aynı litrede olmasına rağmen bence daha geniş bir alan sunduğu için daha elverişli.
Discus başına 50-60 litre arası düşecek şekilde hesaplamalıyız.Discuslar için uzunluk ile sanırım yükseklik önemlidir.İki tanktada da farketmez bence.Ama bir doğru orantı vardır.
Akvaryumun yüksekliği arttıkça fiyatıda artar.
Saygılar...
Nhamunda
24-04-2008, 21:49
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Şöylede konuyu aça biliriz , boylandırma ve form tutmada yem,su değişimi gibi faktörlerin önemi aşikar fakat tank seçimide önem teşkil eder mi ? 60h ve üstü tanklarda basınç artıcağından örneğin yavruların ovelden ziyade uzun yada basık kalma ihtimallari söz konusumudur. Yada tam tersi formlarını destekler mi?
Saygılar.
Discusmania
24-04-2008, 22:40
..... 60h ve üstü tanklarda basınç artıcağından örneğin yavruların ovelden ziyade uzun yada basık kalma ihtimallari söz konusumudur. Yada tam tersi formlarını destekler mi?
Saygılar.
Böyle bir şey söylemek kesinlikle yanlış olur balığın formlanması beslenme/su kalitesi ile ilgili olgulardır. birde eni büyük tanklar yapmak yüksekliği büyük tanklar yapmaktan daha iyidir baskınlık ve çekiniklik durumuna göre arkalı önlü mekan sahiplenme bir birinin ilgi alanına girmeme söz konusu olabilir yükseklik için aynı şeyleri söylemek güç.
Salih bey,Vedat ve Erdal hocam gerekenleri söylemiş.Benim ek olarak sunacağım,büyük tankların bize en büyük faydası barındırdıgı su değerlerinin su değişiminin ardından daha stabil kalmasıdır.Özellikle mevcut bakteri florası su değişiminden daha az oranda etkilnemktedir.Bu sayede balık su değişiminden çok etkilenmektedir.saygılar
Nhamunda
25-04-2008, 01:06
Cevaplar için teşekkür ederim. Yeni tankın ölçüleri için oldukça faydalı oldu.
Saygılar.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.