PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İç parazit tekrarladı

Hürkan
22-04-2008, 17:28
Yaklaşık bir ay önce iç parazit olan ve tedavi edip iyileştirdiğim alenguer yavrum tekrardan iç parazit oldu 4 gündür jelimsi sıvı dışkılamata ve karnı iyice içine çöktü yem yemiyor işin garip tarafı diğer balıklarımla dolaşması ilk hasta olduğunda öyle köşe durur renkgini karartırdı şimdi renk koyu fakat akvaryumda geziniyor hasta olan o değilmiş gibi öyle geziyor.
Bundan sonra ki tedavi şeklim nasıl olmalı ? Tekrar flagy tedavisimi uygulamalıyım ne yapmam gerek ?

yem olarak ev yapımı mama,tetra discus bits veriyorum su değerleri normal su değişimlerini düzenli uyguluyorum .

tirnerf
22-04-2008, 19:26
Hürkan bey belirtiler iç parazit ise tekrar iç parazit tedavisi uygulamanız gerekecek,bu konuda forum sayfamız da yeterince bilgi var.Saygılar

abdurrahman
29-04-2008, 19:01
Hurkan bey geçmiş olsun,flagyi ağızdan uygulamanızı öneririm,saygılar.

Hürkan
30-04-2008, 08:40
Herşeyi denedim abi balığı malesef dış filitre borusnun arkasına sıkışmış ölmüş :( çok meraklıydı kendisi şimdi diğer büyük olanda biraz renk karaması ve yeme iştahsızlık gördüm canımı sıktı :(:( bu durum akvryumumdaki en büyük balığım 3 .5 aylık 8cm civarı devamlı gözlemliyorum dışkı normal ama bir köşe çekilmesi beni tereddütte bıraktı dış parazit belirtileri yok ,renk kararması ve iştahsızlığın sebebleri konusnda çok bilgimde yok bilen arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

Tamer
30-04-2008, 10:43
Hürkan ısıyı arttırdınmı şuan kaç derece suyun sıcaklığı?

Hürkan
30-04-2008, 11:09
Isı 30 derecede sabit idi 32 ye çıkarttım dün ekstradan hava taşı ilave ettim. %50 aynı ısı ayarında bekletilmiş su değişimi yaptım yeme hamle yapıyor fakat eskisi gibi yemiyor. Şuan kimyasal bir tedavi ye baş vurmadım
bu linkte yeni fotoğrafı mevcut ilk resimdeki balığım
http://www.discusfunclub.com/showthread.php?t=243&page=2

Tamer
30-04-2008, 11:12
Dışkısını gözlemlemeni ve çok fazla su değişmi yapmamanı öneririm, sadece dipteki pislikler topla ve eksilen oranda su ekle.

Gelişmleri paylaş.

Hürkan
30-04-2008, 11:18
Dışkısını 2 gündür gözlemliyorum şimdilik gayet normal :) karnında herhangi bir çökme yok hala şiş ayrı yetten dış parazit için finleri ve yüzgeçlerini de gözlem latına aldım ne olur ne olmaz diye gelişimlerini detaylı paylaşıcam

abdurrahman
30-04-2008, 12:11
Hürkan bey geçmiş olsun,diğerleri için sağlıklı günler dilerim,gelişimleri bekliyoruz,saygılar.

ebatan22
01-05-2008, 13:31
merhaba Hürkan bey öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum balığın son durumunu resimlerseniz tedavi için zamanımı veya geç kalınıp kalınmadığını anlayabiliriz ben arkadaşların cevaplarına ek olarak (balığın büyüklüğü 8-10 cm ve daha büyük balıklar için kullandığım dozaj )10 cc suda 500 mlg flagyl eritip sırınga ile ağızdan 1 dk içinde yavaş yavaş vermeniz bu esnada ilacın yarısı solungaçlardan dışarı çıacaktır enjekte etmenizi tavsiye ediyorum günde en az 1 kez veya 2 kez üç gün uygulayın ve ara verin gözlemleyin balığın durumuna göre tekrarlayabilrisiniz bu tedavi zamanında uygulandığında olumlu sonuçlar aldım burada dozajı iyi ayarlamak önemli saygılar

Hürkan
01-05-2008, 14:20
Sağolun Abdurrahman , Erkan bey ,Yaklaşık 4 gün oldu ilk 2 gün renk kararması ve yeme iştahsızlık vardı suan rengi iyi durumda fakat çok az yem yiyior.Dışkısı normal durumda
Isı 32 dercede sabitledim ph 7.8 dışfilitre ve 2 pipo filitre çalışır durumda 3 alenguer var boyları biri 8-9cm diğerleri 6-7cm daha önce 1 balığım iç parazit oldu aynı akvaryumda fakat filitre borusuna sıkışarak öldü. akvaryum ölçüleri 80*30*60 144 litre balığımın fotoğrafı hasta olduktan 2 gün sonra çektim

http://img208.imageshack.us/img208/8584/nemli3fc5.jpg

abdurrahman
02-05-2008, 18:57
Hürkan bey,gözlemlemeye devam edin,yeme karşı duyarlılığı birkaç gün içinde artacaktır,gelişmeleri bekliyoruz:),saygılar.

Hürkan
03-05-2008, 12:27
Balığım en sonun da eski haline geldi popcornpopcornobur iştahlı kral yine sahnede diyeyim maşllahı var 32 derce sabit ısı ve karışık yem uygulamsı na cevap verdi en önemlisi %30düzenli su çekimi oldu bekletilmiş ısısı ayarlanmış hafifte içine tuz attım suan gayet iyi hiçbir ilaç kullanmadım bu da dip not.