Orijinalini görmek için tıklayınız : işte benim discuslarım
işte benim piegon bload erkegim ve dişi singapur turkuazım
http://img296.imageshack.us/img296/2937/dsc00672dt0.jpg
kusura bakmayın acemilik işte anca becerdim bana geleli yaklaşık on iki gün oldular.Geldikten 2 gün sonra sanırım yumurta döktüler ama ben görmedim sabaha yumurtaları yediler diye düşünüyorum.Su deyerleri iyi durumda fakat ph stabil deyil.
Ufukİnan
21-04-2008, 22:14
Maşallah çok güzeller,inşallah emeğinin karşılığını alacaksın :)
Bülent bey balıklarınız güzel maşallah sabrın sonu selammettir derler size güzel yavrular verirler inşallah emeğinizin karşılığını alırsınız.
Maşallah çok güzeller,inşallah emeğinin karşılığını alacaksın :)
Kardeşim Ufuk teşekkür ederim seninde engin bilgilerinden sık sık faydalandım.İnşallah bu balıklarım beni sevip yavru verir inşallah.
Bülent bey balıklarınız güzel maşallah sabrın sonu selammettir derler size güzel yavrular verirler inşallah emeğinizin karşılığını alırsınız.
Hürkan bey teşekkür ederim dediğiniz gibi sabırlı olmak çok faydalı böyle durumlarda her şey balıklarda bitiyo bide tabiki malzemelerde.
Ufukİnan
23-04-2008, 09:28
Kardeşim Ufuk teşekkür ederim seninde engin bilgilerinden sık sık faydalandım.İnşallah bu balıklarım beni sevip yavru verir inşallah.
Esas onlar kendi yerlerine geçince çoşacaklar bak görürsün.Şu seti bitirde resimlerini görelim hayırlısıyla :)
İnşallah ufuk kardeşim bu gün rafların işi tamamen olmasada az bir işi kaldı tahminen yarın bitiririm.
Süper bir haber. Bu gün benim discuslarım akşam 16:30 itibarı ile huniyi temizlemeye başladılar.Hoşuma giden bir şey oldu.Testiyi tamizlerken bir dişi bir erkek teker teker titremeye başladılar. Tankım 50*50*50 su deyerleri ms 0.12 idi.Tabi bilmediğim bir şey var m.s en yüksek kaç olmalı p.h ne durumda biilmiyorum.Birde lambayı açık bıraktım doğrumu yaptım yanlışmı onuda tam olarak bilmiyorum.Gelişmeleri aktarmaya devam edecem.
Discusmania
23-04-2008, 22:36
Bülent bey şimdiden hayırlı olsunda ms 0.12 yazmışsınız :confused: 12 mi demek istediniz , ms çok düşük olduğunda yumurtaların çıkma ihtimali ortadan kalkar 50 ms den daha düşük değer tavsiye edilmez,iletkenlik ölçerinizi bir kontrol edin bakalım (üzerinde ms değeri yazan bir su -mesela damla- ile kontrol yapabilirsiniz) gösterdiği değer doğrumu.
discusturka
23-04-2008, 23:58
Bülent Bey hayırlı olsun :) Su değerlerini ben de anlamadım. İletkenlik ölçeriniz milisiemens mi mikrosiemens mi ölçüyor? Güzel haberlerinizi bekliyoruz.
Erdal bey ben de madran sudan ölçüm yapmıştım ms doğru sanırım ben yanlış deyerlendirdim.120 denebililir.kalirasyonunu yeni yaptım.Alet ms 0.12 olarak yazıyor.Ama bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim.İletkenlik kaç olursa iyi olur.
Bülent Bey hayırlı olsun :) Su değerlerini ben de anlamadım. İletkenlik ölçeriniz milisiemens mi mikrosiemens mi ölçüyor? Güzel haberlerinizi bekliyoruz.
Tam olarak bende bilmiyorum ama aldığım yer mikrosimens dedi.Valla bende bu gün sevindim akşam başladılar testiyi dövmeye sularını 4 te bir R/O olarak koydum ph ölçerim yok ne durumda açıkça bilmiyorum p.h haberleri bende sizlerin yardımlarınızla burada paylaşmaya çalışacağım.
Discusmania
24-04-2008, 00:14
Bülent bey, iletkenlik 80 -150 arası olması üretim için yeterli ms değerleri olarak bilnmekte tabiiki bunun dışındaki değerlerde de alınabilir, tek kural bu değil ama en sık bu değerlerde yavru alınagelmekte ;)
Yahu benim haylazlar hala yumurta dökmediler ama dişinin yumurta tüpü hala dışarıda ne zaman dökerler hala hevesle beklemedeyim. İnşallah hayal kırıklığına düşmem sanırım bu gece dökecekler testinin başından ayrılmıyorlar.Akvaryumun 4 bir tarafı kapalı küçük bir delik var oradan takip ediyorum.
Ufukİnan
25-04-2008, 17:26
Fazla heyecan yapma yegenim :) Onlar kendilerini hazır hissettiklerinde dökeceklerdir yumurtaları merak etme :cool:
Merhaba;
Çok hoş ve sağlıklı görünen bir çiftiniz var umarım en kısa zamandada yavrulara kavuşursunuz.
Saygılar.
Yahu benim haylazlar hala yapmadılar veye yapıp hemen yediler ama dişinin tüpü hala dışarıda sanki ne yapmalıyım bana yardım.Ben balıkları su piresi ile besliyorum.Kendim üretiyorum su piresini dana yüreğindende yapmıştık birde ondan veriyorum.Canlı yemde takfiye ediyorum.İyi oluyor.Ama hala dökmedi keratalar ya erkek hazır deyil veya erken temizlediler huniyi
Yazılarımı paylaşmaya başladığım günden beri benim haylazlar hala yumurta dökecekler.Ya ben yanlış bişeyler yapıyorum yada balıklarda var bir sorun bir türlü çözebilmiş deyilim.Ne yapmam gerekiyor bana yardım edermisiniz.İlk yazdığım yazıda huniyi temizliyorlar demiştim ve hala bugün huniyi gene temizliyorlardı.
balletus
30-04-2008, 01:44
Bülent bey ben bu güne kadar 4 günde bir yumurtlayanınıda gördüm 10 günde birde malesef 20 günde bir de..Discusda sabır çok önemli bırakın onlar kendilerini ve suyu hazır bulunca yumurtlasınlarki yavrularınızda sağlıklı olsun.
abdurrahman
30-04-2008, 12:09
Bülent Bey hayırlı olsun,bol yavrulu günler dilerim,saygılar.
Bülent Bey hayırlı olsun,bol yavrulu günler dilerim,saygılar.Teşekkür ederim inşalah.
Bülent bey ben bu güne kadar 4 günde bir yumurtlayanınıda gördüm 10 günde birde malesef 20 günde bir de..Discusda sabır çok önemli bırakın onlar kendilerini ve suyu hazır bulunca yumurtlasınlarki yavrularınızda sağlıklı olsun.Mehmet bey gerçektende şaşırdım bu duruma 2 günde bir testiyi temizliyorlar fakat ben hala yumurtalarını bir tülü göremedim bunların.Bu kadar sık yumurta yapmalarına ben ihtimal veremedim ama anlayamadım da.Cumartesi günü ölçümlerini yaptım PH 6.8 MS 90 dı tankım 50*50*50 ısılarıda 28 derecede ışıklarıda baya bir loş sorun nerede anlamak mümkün deyil ama cumartesi kesin yapacaklar dedim dişi testiyi nerdeyse devirecek gibi temizliyordu erkek de yardım ediyordu dişinin rengi baya bir koyulaştı ama gene bişey göremedim.Sabırla bekliyorum.
Yahu ben hala bu balıkları çözemedim.Ya 2 günde bir yumurta döküyolar ya dişide yumurta sorunu var yada dişi kısır.İki günde bir testi temizliyolar bakıyorum hala yumurta yok vede hiç yumurtaya denk gelemedim bunlar bu kadar sık yumurta dökerlermi birde bu kadar çabuk yumurtayı yerlermi bana yardım nerdeyse kızmaya başladım bunlara.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.