PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dişi mi? Erkek mi?

CaN_BaKıR
05-03-2009, 22:25
http://img11.imageshack.us/img11/5589/bluediscuscopy.jpg

CaN_BaKıR
05-03-2009, 23:25
Bu arada kesin cinsiyetini ben biliyorum...

Herkes yorumunu yapsın ondan sonra söyleyeceğim cinsiyetini...

Savaş AYDIN
05-03-2009, 23:30
Can bana erkek gibi geldi.

Vedat Yılmaz
05-03-2009, 23:31
Can bana kesin erkek gibi geldi :)

kubi
05-03-2009, 23:34
Kuyruğuna göre dişi bu balık.

M.M.M
05-03-2009, 23:39
Yüzgeçleri erkek gibi dursada,kuyruk yapısı dişi olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

ihsano
05-03-2009, 23:44
Bu haliyle üst yüzgecin arka bölümü erkek gibi görünüyor ama foto çekilirken bu bölge yana doğru kıvrılmış gibi duruyor.
Bana göre dişi bu balık icon_lol

CaN_BaKıR
06-03-2009, 00:04
DİŞİ DİYENLER BİLDİLER :)

Bu İzmir'de discus üretimi ile uğraşan ve bu sene İzmir Pet Fuarında düzenlediğimiz Discus Güzellik yarışmasında juri üyeliği yapmış olan Nadir Kul'un balığıdır..

Sürekli olarak yavru aldığı güzel bir dişisidir...

Bu fotoğrafı mahsus ekledim... Her uzun yüzgeç gören balığa erkek diyor hemen. Yada kafa yapısına bakıp biraz çıkıntı görüldümü erkek damgası vuruluyor...

Discusta kesin olarak dişi diyebilmek için yumurta döktüğünü, kesin erkek diyebilmek içinde larva görmek gerektiğini bir kez daha hatırlatmak amacıyla ekledim bu fotoğrafı...

Discusta cinsiyet ayrımında yanılma payı vardır. Amacım bunu hatırlatmaktı...

Saygılarımla...

Vedat Yılmaz
06-03-2009, 12:58
Şahsen ne yüzgeç yapısına ne kafa yapısına göre karar vermem, erkek dememin en büyük sebebi yüzüne bakarak o karara varmamdır.(Genellikle bu şekilde ayırmaya gayret ederim ve genellikle başarılı olurum, bu kez anlaşılan yemedi ama ben halendaha erkek diyorum:D,dişi olduğuna inanasım gelmiyor:))

CaN_BaKıR
06-03-2009, 16:15
Şahsen ne yüzgeç yapısına ne kafa yapısına göre karar vermem, erkek dememin en büyük sebebi yüzüne bakarak o karara varmamdır.(Genellikle bu şekilde ayırmaya gayret ederim ve genellikle başarılı olurum, bu kez anlaşılan yemedi ama ben halendaha erkek diyorum:D,dişi olduğuna inanasım gelmiyor:))

Hocam fotoğraf ile gözle görmek arasında da fark var. Mutlaka gözle görülen bir balığı tahmin etmek daha kolay olacaktır. Ama yine de kesin değil :)