PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akvaryuma yeni balık ekliyorum yardım..

UndeR_DoG
19-04-2008, 14:59
merhaba arkadaşlar.yaklaşık 2.5 hafta önce aldığım blue diamondların yanına 5 tane yeni tetra ekliyorum.3 neon,2 balta(sanırım rainbow da deniyor).öncelikle balıkları suya koydum poşet ile.20-30 dk ortama alışmaları için beklettim,içine akvaryumdan maşrapa ile su alıp ekledim.şimdi suyunu almadan direk kepçe ile balıkları transfer etmem gerekiyor değilmi?birde 2 vatozum var.üzerlerinde delikler ve yaralar olmaya başladı.onları nasıl iyileştirebilriim veya acısız bir şekilde imha edebilirim?bir leğenin içine alıp,üzerine dezanfektan ekleyip (ilacın üzerinde fungus,beyaz benek vs. deri hastalıklarınıda iyileştirir yazıyor idi.öyle deneyeceğim.birde sanırım benim balıklar şebeke suyuna alıştılar.yeni red turkuaz yavrusu almak istiyorum.sanırım onlar normal discus için özel olan(ph vs. dengeleri uygun olan)suda yaşıyorlar.onları alıp eklemem doğrumudur?birde ph minimus denen ilaçtan aldım(seranın),o ilaç ile ph ı yavaş yavaş(damla damla arttırarak)düşürerek o balığı ekleyebilirmiyim.şimdiden teşekkürler.
Saygılar...

tirnerf
19-04-2008, 20:41
Abdülkadir bey öncelikle sizden ricam imla kurallarına dikkat etmeniz,inanın çoğu cümlenizden bir anlam çıkaramadım :) Anladığım kadarıyla mevcut discus akvaryumunuza balık eklemeniz konusunda yardımcı olcagım.
Discus beslemede ki en önemli şartlardan biri mevcut balıklarınızın yanına balık eklememektir.Çünki yeni gelen balık üzerinde ki flora,mevcut discuslarınız için tehlike arz edebilir.Bu büyük bir risk olup,yeni gelen balığınıza bir sey olmayabilir fakat mevcut balıklarınızı kaybetmenize neden olabilir.

Bu riski göz önüne alıp gene de balık ekleyceğim derseniz,yeni gelen balıklarınızı ayır bir tank içerisine alıp 2 hafta süresince mevcut akvaryum suyunuzdan ekleme yaparak ,akvaryumunuzda ki floraya alıştırabilirsiniz.İkinci secenek ise,bu şekilde bir karantina tankınız yok ise balıklarınızı 10 lt kova icerisinde yarım permasol tablet ile banyo yaptırdıktan sonra ana tankınıza alabilirsiniz.Saygılar

UndeR_DoG
19-04-2008, 21:59
yardımınız için teşekkürler.normalde imla kurallarına dikkat ederim ve bende imla kurallarının dikkatsiz kullanılmasına karşıyım.acele ile yazdığım için ortaya saçma bir yazı çıkmış olabilir:)balıkları ekledim.inşallah problem çıkarmazlar.bundan sonra söylediğiniz yöntemi kullanarak balıkları eklerim.bu arada; şu vatozları nasıl acısız bir şekilde imha edebilirim?diskuslara yapışma riskleri olduğunu öğrendim ve balıklar zaten hasta.ne hastalığı olduğundan haberim yok,zaten vatozlar ile ilgili hastalıklar,teşhis ve tedavileri vs. forumlarda nerede ise mevcut değil.o bakımdan balıkları acısız bir şekilde imha etmek istiyorum...
Saygılar...

tirnerf
19-04-2008, 23:18
Sanırım ikinci cevabınız da aceleye geldi :)

Açıkcası benim üretim tanklarım dışında ana tanklarımda vatoz var.Şu ana kadar discuslarıma bir zararları olmadı.Cam ve bitki yüzeyi temizliğinde bana yardımcı oluyorlar.

Balık imha konusuna gelince ,bence yalnış yoldasınız.Besleyemeyeceğimiz hiç bir canlıyı temin etmemiz gerektiğini düşünüyorum.Çünki onların canları bizim elimizde.Onlara saygı göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.

Elden cıkarmayı düşünüyorsanız ücretsiz olarak bir ilan vermenizi veya bir arkadaşınıza hediye etmenizi öneririm.

UndeR_DoG
20-04-2008, 11:55
zaten öldürmekten vazgeçtim(''Allah'ın yarattığı her canlının yaşamaya hakkı vardır''mantığı ile...).ufak bir vazoya aldım(beta vazosuna benziyor) ve orada yemini verip,su değiştirip ,ilaç kullanıp iyileştirmeye çalışıyorum.inşallah iyileşir ise akvaryuma geri koyacağım.değişik bir hastalığı olduğu için(üzerinde beyaz büyük yuvarlak,gittikçe büyüyen bölgeler var)discuslardan ayırdım.tankıma yeni bir red turkuaz discus almayı planlıyorum.tankım,imzamda yazan boyutlarda ve mevcut balıklarım 5-6 cm boylarında.almak istediğim balık ise 3-4-5 cm boyları arasında.sakıncası olurmu(hem yer ,hemde balıkların kavga etmesi açısından)?
bu arada; ben henüz lise okuyorum ve diğer derslerden dolayı edebiyat ve dil anlatım derslerine vakit ayıramıyorum:)bilginize...
Saygılar...

Tamer
20-04-2008, 16:38
Merhaba, her discus sever aynı zamanda doğa ve canlı dostudur, bakımından sorumlu olduğumuz tüm canlılara gerektiği muamele ve saygıyı göstermekle yükümlüyüz, ben Abdülkadir beyfendinin anlık düşünüp sonra doğru karara varmasına memnun oldum, canlı hakları konusunda tüm DFC üyelerinin daha dikkatli olmasını istiyorum, fakat bu seferde vatozunuzu fanusa almışsınız, buda doğru olmamış, size önerim vatozunuzun rahat yaşayıp sağlıklı olabileceği gerekli su hacmine sahip bir yere almanız, yeriniz yoksa bu şekilde ona bakabilecek birini bulmanız gerekli.

ben henüz lise okuyorum ve diğer derslerden dolayı edebiyat ve dil anlatım derslerine vakit ayıramıyorum:)bilginize...
Saygılar...

Siz bizlerden senelerin birikimi olan bilgilerimizi istiyorsunuz, gocunmadan seve seve paylaşıypruz, DFC de bunun için burada, bizde sizlerden çok değil lüx değil, sahip çıkmamız gereken gerekli/mecburi olan Türkçe imla kurallarına, büyük küçük harf uyumuna mümkün olduğunca dikkat etmenizi istiyoruz,sanırım çok birşey istemiyoruz, bu önce Türkçenin sonra DFC nin kuralıdır, tüm üyeler uymaya mecburdur.

UndeR_DoG
21-04-2008, 22:30
bu tam olarak uymamak veya uymak istememek değil...mümkün olduğunca dikkat ediyorum ve önemini de biliyorum.fakat ne kadar dikkat etsemde, yanlışlarım oluyor.Ettikleri yardımlardan dolayı,tüm DFC üyelerine de teşekkür ediyorum.Kuzenime verdiğim ufak tankı(20 litre falan)geri alınca,hasta balıkları orada tedavi edeceğim.Fakat şu an imkanım olmadığı için,balıklar mecbur 2-3 gün orada bekleyecekler.
Herkese sağlıklı balıklar,hayırlı akşamlar.
Saygılar...