PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sezon

mumin16
27-02-2009, 14:05
1-Arkadaşlar discusta yavru alımı bakımından belli sezonlar(yaz-kış-bahar) vardır diyebilirmiyiz?
2-en çok ziyaret edilen başlıktan biri olan discus satanlar kısmında yerli üretim yavrular neden bu kadar az? üretim yapan arkadaşlar yavrularını hobici mi yoksa akvaryumcu arkadaşlara mı verme eğiliminde?

Mert Taşkıran
28-02-2009, 01:42
Merhaba Mümin Bey, discuslar genelde yağmurlu havalarda atmosfer basıncının düştüğü zamanlarda yumurtlarlar. Mevsimsel olarak ayrım yapmak gerekirse sonbahar ve kış aylarında daha fazla üreme eğilimindeler.

Aslında yerli üretim yavru az sayılmaz. Herkes az çok üretim yapıyor ve bunları bütün hobiciler gibi tekrar hobicilerle paylaşmayı seviyor.

Saygılarımla,

CaN_BaKıR
28-02-2009, 02:54
Sanırım birçok üreten kişi artık yavrular satış boyuna gelmeden yerini ayarlamış oluyor. İlana luzum kalmadan balıklar yerlerini bulmuş oluyor muhtemelen :)

metehan
01-03-2009, 16:56
Sanırım birçok üreten kişi artık yavrular satış boyuna gelmeden yerini ayarlamış oluyor. İlana luzum kalmadan balıklar yerlerini bulmuş oluyor muhtemelen :)
Can beye katılıyorum bu konuda çünkü tanıdığım birçok hobici balıklarındaki sistemi oturtmuş ve maşallah balıklarda makina gibi bir batım büyümeden bir diğeri geliyor adam ne yapsın her batım yavru masraf demek haklı olarak onlarda beş ,on satmaktansa toplu vermeyi tercih ediyor ama eminim forum üyelerine ayrıcalık tanınıyordur.