Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigara ve hava motoru?
Selam üstadlar, discuslar için hazırladığım boş akvaryumumun durduğu odada sigara içtikten sonra sanki suda bulanıklık oluştu(oda ufak). Acaba bu psikolojik mi:)? Yoksa gerçekten sigara dumanı ile hava motoru arasında bir bağıntı var mı?
fma55discus
17-04-2008, 08:34
İçtiğiniz sigara miktarıyla ilgili olmasın acaba oda duman altımı oldu:)Sigara dumanını hava motoru çektiyse olabilir diyecem ama bunu ilk defa sizde duydum.Suyu akvaryuma yenimi koymuştunuz yani 1 hafta içinde.?
Merhaba DFC hoşgeldiniz,
O bulanıklığın sebebi sigara dumanmıdır bilemiyorum, yanlız sigara içilen bir odada mutlaka o dumanlı havayı hava motoru tankınıza basacaktır, aşağıya kısaca arattığımda bulduğum birkaç veriyi ekliyorum hem sigarayı kullananlar hemde akvaryumlarının olduğu odada sigara içenler bunu iyice düşünsünler.
İŞTE SİGARANIN İÇİNDEKİLER
Sigaranın içinde 4 binden fazla zararlı madde var. İşte bunlardan birkaçı:
Boya sökücü etkili aseton
Öldürücü zehirler olan siyanür ve arsenik
Çakmak gazında bulunan bütan gazı
Roket yakıtlarında bulunan metanol
Akü yapımında kullanılan kadmiyum
Toksik bir madde olan naftalin
Kimya sanayinde ve temzilik maddelerinde kullanılan amonyak
Eroinden daha güçlü bir bağımlılık yapıcı etkiye sahip olan nikotin.
Böcek ilaçlamada kullanılan DDT
Kanserojen maddeler: Aromatik hidrokarbonlar, aromatik aminleri aldehitler ve nitroz aminler
Diğerleri: karbonil sülfid, benzen, toluen, karbondioksit, formaldehit, fenol, nitrojenoksit, formik asit...
Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU / Hürriyet / 01.11.2005
fma55discus
18-04-2008, 01:09
Tamerciğim öyle şeyler varöışki benimde bilmediğim valla iyiki kullanmıyorum.Kullanan arkadaşlarda bu yazıdan sonra eline sigara aldıklarında herhalde biraz düşünecekler.
Ufukİnan
18-04-2008, 09:33
Tamerciğim öyle şeyler varöışki benimde bilmediğim valla iyiki kullanmıyorum.Kullanan arkadaşlarda bu yazıdan sonra eline sigara aldıklarında herhalde biraz düşünecekler.
Fatih bey kullananların çoğu sigaranın içeriğini biliyorlar malesef ama kulak asmıyorlar.Bilmeyenler ise zaten bırakmazlar. :) Keşke herkes bıraksada hastalıklar azalsa.Biz pasif içiciler de (Sigara kullanmayanlar) zarar görmesek.
fma55discus
23-04-2008, 11:00
Gayet doğru bir yaklaşım.Ben mesela işyerimde sigara içirmiyorum.10 KİŞİDEN 5 i içiyor ama işyerinde değil.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.