PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Başlıyorum

dexterturkey
15-04-2008, 18:13
Herkese merhaba ,bende yeni discus meraklısıyım 75*45*35 bir akvaryumda tropikalle başladım . İnternette bu balıklarla tanışltım 140*60*45 bir akvaryum daha aldım dış filtre uv filtreside aldım ayrıca 120*60*80 bir tankım daha gelecek bu işte yavru almayı çok istiyorum.bu akvaryumumu daha faaliyete geçiremedim .İçine neler koymalıyım kum çakıl vs bitki koymak istiyorum olabilirmi,hepsini koyduktan sonra suyu kaçgün dinlendirmeliyim bu sırada dış filtre çalışmalımı ,kaç cm lik balıklarla başlamalıyım,aynı tankta değişik discus çeşidi düşünüyorum olabilirmi,balıklarımı ucuz ve çeşit olarak bol alabilmek için ne yapmalıyım ,bana buradan bir kısa bilgi gönderirseniz sevinirin .Şimdiden Teşekkürler.

Tamer
15-04-2008, 18:32
Merhaba DFC hoşgeldiniz, Yeni discus a merak saran, ilgi duyan tüm arkadaşlara yardımcı oluyoruz, ilk önce ana sayfada sağ üst köşeden profiliniz--imza düzenle kısmından isim soyad ve şehir biglilerinizi düzenlemenizi rica edeceğim, böylece size daha iyi hitab edebilelim, daha sonra genel bir arama yapın daha önceki mesajlara göz atın, sorularınızın çoğuna cevap bulabilrsiniz, bulamadığınız cevapları tekrar sorun.

abdurrahman
15-04-2008, 19:28
Aramıza hoşgeldiniz,bir kişiyi daha aramızda görmekten mutluluk duyarızicon_lol.Tamer arkadaşımızın dediği gibi daha önceden bahsedilen konuları gözden geçirmeniz çok faydalı olacaktır.Saygılar.

scarface
15-04-2008, 19:35
Hoşgeldiniz forumda işinize yarıyacak tüm bilgilere ulaşabilirsinz keyifli forumlar.
Sevgiyle kalın

dexterturkey
16-04-2008, 12:50
Gerekli imza ayarlamalarını yapmaya çalıştım ismim hakan tüm aramalarıma rağmen akvaryum dizaynıyla ilgili bir şey bulamadım.Ama gördüğüm resimlerde discus akvaryumlarında çakıl ve bitki göremedim olmamalı mı?olursa daha güzel görünmezmi ?

abdurrahman
16-04-2008, 13:09
Şimdiyedek benim bitkili discusum olmadı,bu tamamen sizin seçiminize kalmıştır,ama bilindiği gibi bitkili discus bakımı çok zahmet gerektirir,bunu gözönünde bulundurmanız gerekmektedir,şov akvaryumu olarak düşünüyorsanız elbette bitkili akvaryum zevk verecektir,ama işin aslı discus tamamen bir şovdurbiggrin,yavru almayı hedefliyorsanız benim görüşüm cama cam akvaryum yapın derim,tabi bu benim görüşüm,saygılar.

dexterturkey
16-04-2008, 17:56
Abdurrahman bey BENİM 140*45*60 CAMA cam tankım var atmancf1200 dış filtrm mevcut,ama herkes sump sisteminden bahsediyor ,ben bu filtreyle discusta başarılı olabilirmiyim ,birde bu filtre belirttiğim tanka yeterlimi.Son olarakta balıklarımı besleyeceğim yer ısıtmalı değil bu büyüklükteki tankımı kışın ne kadarlık bir ıısıtıcıyla ısıtabilirim. Bilgilerinize şimdiden teşekkürler.

shark_1
16-04-2008, 20:13
Merhaba,
Hakan bey dış filitre ile de gayet başarılı olabilirsiniz sump sisteminin tabiki artıları var ama düzenli su değişimi ve dip çekimi ile sizde sağlıklı discuslar yetiştirebilirsiniz.Sağlıklı balık yetiştirmenin kurallarını yerine getirdiğiniz sürece filitrenizde size sorun çıkarmayacaktır ben yeterli olacağı kanısındayım ısınma problemi önemli kışın 2 adet 300w.ısıtıcı işinizi görecektir diye düşünüyorum ama otomatik yapmasını beklemeyin çünkü benimkiler yapmadı:rolleyes:tabi buda elektirik faturasına kesinlikle yansır bunuda unutmayın kolay gelsin.
Saygılar

dexterturkey
17-04-2008, 09:10
Teşekkürler Levent bey daha akvaryumumu düzenlemedim çünkü biraz bitki düşünüyorum ama az kaldı.

dexterturkey
21-04-2008, 12:45
Arkadaşlar akvaryumuma su dolduracağım ve ph ölçümlerine başlıyacağım.Ama diğer akvaryumumda yani tropikal balıklarımın bulunduğu akvaryumumda bi40 cm lik kütüğüm var onu discus akvaryumuma koysam ph için faydası olurmu,olursa sadece suyla yılayıp diğer akvaryumuma koysam sorun yaratırmı?

Tamer
21-04-2008, 12:58
Hakan bey ph için nasıl bir fayda sağlamaya çalışıyorsunuz?

abdurrahman
21-04-2008, 14:23
Abdurrahman bey BENİM 140*45*60 CAMA cam tankım var atmancf1200 dış filtrm mevcut,ama herkes sump sisteminden bahsediyor ,ben bu filtreyle discusta başarılı olabilirmiyim ,birde bu filtre belirttiğim tanka yeterlimi.Son olarakta balıklarımı besleyeceğim yer ısıtmalı değil bu büyüklükteki tankımı kışın ne kadarlık bir ıısıtıcıyla ısıtabilirim. Bilgilerinize şimdiden teşekkürler.
Hakan bey belirli periyotlar yerine getirildiği vakit dış filtreniz size yeterli gelecektir,benim görüşüm ve deneyimime göre sump sistemi daha iyi olur su daha iyi havalanır,bakteri,sirkilasyon ve filtrasyon daha verimli olur,tabiki bu illaki discus sump ister diye birşey sözkonusu değil,diğer arkadaşlarımızın öneri ve tecrübelerinden beraber faydananalım,saygı ve selamlar.

Buraq
22-04-2008, 00:00
arkadaşlar yeni olduğum için maruz görün bu filtreme ile ilgili yazıda sump sistemi demişsiniz konu dılına çıkmak istemem ama sump sistemini anlatırmısınız ?

dexterturkey
23-04-2008, 18:01
Akvaryumumun resmini koymaya çalıştım umarım olmuştur.

http://img45.imageshack.us/img45/8690/23042008325sa1.jpg

tirnerf
23-04-2008, 21:05
arkadaşlar yeni olduğum için maruz görün bu filtreme ile ilgili yazıda sump sistemi demişsiniz konu dılına çıkmak istemem ama sump sistemini anlatırmısınız ?

Burak bey sump sistemi normal filtreden farkı,bakteri kültürünün barındırılması için daha fazla filtrasyon malzemesi içermesidir.Bu sayede akvaryumunzda su dengesi uzun süre stabil kalabilmekte.Saygılar

dexterturkey
24-04-2008, 15:13
Ali bey ben yukarıda resmini koyduğum 140*45*65 akvaryumumu kurdum ,suyu doldurdum,dış filştremede en alta boncuk porselen üste kömür en üstede elyaf ve sünger koyarak motoru çalıştırdım 3 gündür dış motor çalışıyor.Henüz hava motoru almadım onuda bugün alıp çalıştıracağım.Akvaryumcum bir sefere mahsus kullanılmak üzere ki dediğine göre ilk akvaryum kuruluşun da konulmalıymış,Percel marka Beneficial Bacteria Booster diye 150ml bir ilaç verdi yararlı bakteri geliştiriciymiş ,bunu akvaryumuna hepsini koy dedi sizce koymalımıyım ve akvaryumum kaç günde discus konulabilecek su seviyesine ulaşır .Bilgilendirirseniz sevinirim.

dexterturkey
24-04-2008, 15:22
http://www.discusfunclub.com/http://img402.imageshack.us/img402/199/23042008326fz5.th.jpg (http://img402.imageshack.us/my.php?image=23042008326fz5.jpg) diğer akvaryumumda bu 120*60*80 bunu discusta nasıl kullanabilirim .140*40,*65 akvaryumuma dinlenmiş su sağlamak için kullanabilirmiyim.

tirnerf
24-04-2008, 15:28
Ali bey ben yukarıda resmini koyduğum 140*45*65 akvaryumumu kurdum ,suyu doldurdum,dış filştremede en alta boncuk porselen üste kömür en üstede elyaf ve sünger koyarak motoru çalıştırdım 3 gündür dış motor çalışıyor.Henüz hava motoru almadım onuda bugün alıp çalıştıracağım.Akvaryumcum bir sefere mahsus kullanılmak üzere ki dediğine göre ilk akvaryum kuruluşun da konulmalıymış,Percel marka Beneficial Bacteria Booster diye 150ml bir ilaç verdi yararlı bakteri geliştiriciymiş ,bunu akvaryumuna hepsini koy dedi sizce koymalımıyım ve akvaryumum kaç günde discus konulabilecek su seviyesine ulaşır .Bilgilendirirseniz sevinirim.

Hakan bey filtre sıralamanızda en alta sünger koymanızı tavsiye ederim ,çünki akvaryumdan gelen artıkların süzülmesine yardımcı olacaktır.İkinci katman için seramik,siporax vb bakteri kültürü yaşaması için gerekli malzemeyi koyarsanız,en üstede sünger ve elyaf sağlıklı olacaktır.
Karbon 3 gündür çalıştırdığınız için akvaryum suyunuz daki ilaçları elimine etmişitir,açıkcası dinlenem tankında içinde karbon olan bir içi filtre calıştırısanız daha faydalı olacaktır.Dış filtreden karbonu bence cıkarın.

Onun dışında akvaryumcunuz önerdiği bakteri kültürü suynuzda ki biyolojik floranın oturmasını hızlandıracaktır.Bu kültürü ektikten bir hafta sonra suyunuz hazır hale gelecektir.
Ayrıca discustan korkmayın,discus çok dayanaklı balıktır.