PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hipofiz hormonu

serdar_şen
22-02-2009, 01:04
alabalık yetiştiriciliğinde üreme zamanı balıklara yumurtalarının daha kaliteli ve hızlı olgunlaşması için hipofiz hormonu enjekte ederler.
discuslar için böyle bir çalışma duyan var mı yerli veya yabancı kaynaklı

Ufukİnan
23-02-2009, 13:08
Ben discus üretiminde hiçbir şekilde Hipofiz hormonu kullanıldığını duymadım.Ayrıca gerekte olduğunu sanmıyorum.Alabalıklar dışında uzakdoğuda normal yollarla üretilmesi çok zor olan Macracantha,Challenger köpek balığı,iri vatoz türleri,synodontis,koi vb. gibi türler içinde sıkça kullanılan yöntemdir.

umutcutuk
23-02-2009, 18:08
Hipofiz hormonu derken prolaktin'i kastediyorsunuz sanırım. Prolaktin memelilerde genellikle doğumdan sonra kanda yüksek seviyede bulunan ve sütün salınmasını sağlayan hormondur discustada mukozayı arttırdığını biliyorum.Yavrusuna iyi bakan ve iyi mukoza salan balıklarda kullanılması için herhangi bir sebeb yok. Şahsen kullanmadım fakat mucus salgılayamayan discuslarda kullanımını tecrübe etmek gerekir diye düşünüyorum.

Ufukİnan
23-02-2009, 19:32
Hipofiz hormonu derken prolaktin'i kastediyorsunuz sanırım. Prolaktin memelilerde genellikle doğumdan sonra kanda yüksek seviyede bulunan ve sütün salınmasını sağlayan hormondur discustada mukozayı arttırdığını biliyorum.Yavrusuna iyi bakan ve iyi mukoza salan balıklarda kullanılması için herhangi bir sebeb yok. Şahsen kullanmadım fakat mucus salgılayamayan discuslarda kullanımını tecrübe etmek gerekir diye düşünüyorum.

Umut bey,Serdar bey sanırım balıkların üremesine yardımcı olan maddeden bahsediyor sanırım.

serdar_şen
23-02-2009, 22:28
benim dediğim 1 yaşından büyük boydaki sazan balıklarından alınan hipofiz
balığın kafatasından çıkartılıyo

umutcutuk
24-02-2009, 09:44
Hipofiz beyinde bulunan bir bezdir ve bu bezden birçok hormon salgılanır son günlerde kafamı yine hipofizden salgılanan prolaktin'e taktığım için:) üretimi de duyunca ona odaklandım fakat sizin söylediğiniz sonucu doğurabilecek hipofiz hormonu FSH(follikül stimulan hormon)dır. FSH'ın yumurta ve sperm sayısını arttırıcağı doğrudur. Bizim dışardan FSH kullanmamız yavru sayımızı arttırabilir fakat bu anaçlarımızıda çok zorlayabilir. Bu işi hobi olarak yaptığımızı düşündüğümüzde discus balığınında bizi tatmin edicek sayıda yumurta döktüğünü hesap edersek kullanımının doğru olacağını düşünmüyorum. Belki yeterli sperm sayısına ulaşamayan kaliteli ırk yaşlı erkeklerde kullanım alanı olabilir.Discuslarda kullanımını ile ilgili herhangi bir kaynağa rastlamadım biz daha yeni yeni yürümeye çalışıyoruz umarım zamanla bu ve benzeri hormon tedavilerini bile yapmaya başlarız.

serdar_şen
24-02-2009, 22:05
çok teşekkürler