PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Discusta Hiyerarşi

mustafaburuk
14-04-2008, 16:46
Selamün aleyküm.
Ne iç nede dış parazt belirtisiyok.2 balığım liderliği eline almış durumda ve en irileri.Bir tane küçük olanda kavga dövüş derken kendini kabul ettirdi ve üçü beraber yem yiyorlar fakat diğer iki balığıma yedirmiyorlar.Ve yeni bir karışım hazırlamıştım daha lezzetli geldi galiba daha iştahlı yiyorlar fakat aynı oranda agresiflikleri de çok arttıçDiğer iki balığıma yemyedirmiyorlar.Tank 400 lt civarı 5 adet balıpım var ve kardeşler.
Bir tanesi iyice küstü gelişmesi durdu.icon_redface

Hürkan
14-04-2008, 17:27
Mustafa bey bende aynı sorunları yaşadım tavsiyem köşeye çekilmiş balığınızı iyi gözlemlemeniz özelikle dışkısını , yemleme sırasında 2 veye 3 parça şeklinde akvaryuma atarsanız diğer balıklarda yem yeme fırsatı buluyor böylelikle dengeyi sağlama fırsatınız oluyor.

tirnerf
14-04-2008, 21:40
Mustafa bey malesef kardeş olmayan,sonradan bir araya getirilmiş değişik boyda ki discuslarda üstünlük mücadelesi her zaman olacaktır.Bundan kurtulmanın tek yolu sevdiğiniz balıklarınızı kendinize ayırıp,diğer balıkları ayırmaktır.Ayrı bir tank kurabiliyorsanız ayrı tank kurun ,yoksa elinizden çıkarmanızı tavsiye etcem.Aksi takdirde yem yiyemeyen balıklarınız giderek zayıflayarak sağlıksız bir hal alcaktır.Saygılar

mustafaburuk
15-04-2008, 21:55
Ali bey balıklarım kardeş.Zaten iki balığım aynı boydaydı ama yem yiyen ile yemeyen arasında 1 cm fark oluşmuş durumda.Çok acayip birşey yem yerken gördüklerinde ok gibi fırlayıp diğerinin yem yemesini engelliyorlar.Hiyerarşinin tam oturmasını bekleyeceğim.Sonra büyük ihtimalle ayırırım.Yemlemeyi farklı bölgelere atarak birraz önlemeye çalışıyorum.Bakalım nasıl olacak.Selametle

martin_mystere
17-04-2008, 16:06
Merhaba Mustafa Bey,

Bahsettiğiniz sıkıntıdan bende muzdaripim. Yaklaşık 10 gün önce aldığım eski balıklarıma göre çok daha boylu olan yeni discuslar yemleme esnasında ciddi şekilde hırpalanıyorlar. Bende üstatların tavsiye ettiği gibi yemi iki üç parça halinde aynı anda farklı köşelerden atarak, hatta dibe inen yem ile birlikte batmayan yemleri aynı anda kullanarak yeni balıklarımı akvaryuma adapte etmeye çalışıyorum. Size de kolaylıklar dilerim.

mustafaburuk
19-04-2008, 19:05
İlker bey ben ya ayıracağım yada akvaryumu böleceğim ikiye.Şiddet iyice arttı.Yalnız en büyük iki balık hiç kavga etmeden beraber gezip yem yiyorlar diğerlerine saldırıyorlar.Her halde nişanlılık dönemi:)