PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Siddetli kavga

rozen1@ttnet
19-02-2009, 23:58
Herkese iyi forumlar arkadaslar daha once yavru alinmis marlboro pigeon ciftim simdi siddetli sekilde burun buruna kavga ediyorlar Neden olabilir?

discusturka
19-02-2009, 23:59
Erkek dişiyi yumurtlamaya zorluyor olabilir, dişi hazırdır erkek hazır olmayabilir. Aile içi şiddet , biriki gün bekleyin devam ederse bir süre ayırın .

CaN_BaKıR
20-02-2009, 04:25
Muhtemelen dişi hazır değil ve ters tepki verdiği için erkek sertleşiyor. Ayırmanızı tavsiye ederim. Yalnız ayırırken birbirlerini görebilecekleri şekilde ayırmanız daha yararlı olur. Tamamen birbirlerinden uzaklaştıkları zaman eşi bozma ihtimalide var. Nede olsa discus'ta bir Amerikan Cichlid ve neredeyse tüm Amerikan Cichlid'lerde bu durum vardır...

Bu durum süreklilik kazandığı taktirde ayırın. Ve tekrar olur ise ayırma süresini uzatın... Bu arada dişiyi daha sıkı besleyin.. Formdan düşmüş olması muhtemel...

ouz77
20-02-2009, 14:05
Ayrıca bir konu açıp forumda kirlilik yaratmak istemedim, son zamanlarda bizim discuslarda kendi aralarında sürekli kavga ediyorlar ağız ağıza veya birbirlerini itme gibi hareketler yapıyorlar.Balıklar henüz 6-7 aylıklar ve 5 adetler acaba birbirlerine üstünlük mü kurmaya çalışıyorlar anlayamadım açıkçası.Bunun nedeni ne olabilir ve nasıl bir çözüm üretebilirim acaba??

CaN_BaKıR
20-02-2009, 15:07
Ayrıca bir konu açıp forumda kirlilik yaratmak istemedim, son zamanlarda bizim discuslarda kendi aralarında sürekli kavga ediyorlar ağız ağıza veya birbirlerini itme gibi hareketler yapıyorlar.Balıklar henüz 6-7 aylıklar ve 5 adetler acaba birbirlerine üstünlük mü kurmaya çalışıyorlar anlayamadım açıkçası.Bunun nedeni ne olabilir ve nasıl bir çözüm üretebilirim acaba??

6-7 aylık balıklarda genelde baskınlık kazanan erkekler bunu yapar. Ama dişilerinde yaptığı oluyor. Akvaryumunuz ufak ise kavgalar sertleşebilir...

ouz77
20-02-2009, 19:00
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için ben de korkmaya başlamıştım açıkçası:) Umarım en kısa zamanda birbirleriyle anlaşıp eş tutabilirler balıklarımız da.Saygılarımla

rozen1@ttnet
21-02-2009, 13:28
yorum yapan arkadaşlara teşekkürlerimi borç bilirim