Orijinalini görmek için tıklayınız : Nereden bulabilirim.
Arkadaşlar;
Sump yapmak için gereken siporax,mavi sünger ve bio ball nereden bulabilirim.Birde zeolit taşı kullanmam yararlı olurmu?(dış motor ve sump içinde.)
Arkadaşlar iyiki varsınız gerçekden sizlerin sayesinde kendime güvenim dahada artıyor yardımcı olan ve olmakisteyen herkeze teşekkürler.
İsmail ÖZEL
13-04-2008, 23:42
Erkan Bey ben de sump sistem yeni kurdum..sanırım siz de yeni başlıyacaksınız..Siporax,bio balls ve mavi(biyolojik) süngeri akvaryumcular da bulabilirsiniz..Ayrıca internet üzerinden satış yapan firmalardan temin edebilirsiniz..;) Zeolit meselesi beni aşar ben kullanmadım ama yararlarını tam anlamıyla bilmiyorum..üstadlar bu konuda yardımcı olacaktır..;)
Erkan bey,İsmail hocamın da dediği gibi akvaryumcular veya intenet üzerinden bu malzemeleri temin edebilirsiniz.Zeolit içinde binlerce küçük kanalları barındırırı,bu kanallar içerisine yerleşen bakterilier akvaryum suyunda ki nitartı parcalayacaktır.Yani bakteri sayısı ne kadar fazla olursa,suyunuz o kadar sağlıklı olacaktır.Bunun için zeollit de olur,siporax da olur.Bunların amacı bakterinin tutunacağı yüzeyi sağlamaktır.saygılar
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.